Top

Waar let ik op bij het kopen van een trouwring?

Trouwring kopen


Het ultieme moment is daar, jij en je partner gaan trouwen! De mooiste dag uit jullie leven staat gepland en de voorbereidingen kunnen beginnen. Er moet veel gepland en georganiseerd worden. Zo moeten jullie je ook gaan oriënteren op het uitzoeken van de mooiste trouwringen. Het aanbod is enorm. Gaan jullie voor een matching trouwring? Of worden het toch twee verschillende exemplaren. Ben je een liefhebber van een klassieke gouden trouwring of gaat de voorkeur uit naar een moderne trouwring? Het vinden van een passende trouwring kan best lastig zijn. Daarom leggen wij in deze blog uit waar je op moet letten bij het kopen van een trouwring.

Stel een budget vast voor de trouwring

Voordat je begint aan de zoektocht naar de perfecte trouwringen voor jullie bruiloft is het aan te raden om een budget vast te stellen. Zo weet je wat je maximaal aan een trouwring uit wilt geven en kun je bepaalde exemplaren al overslaan. Dit maakt de zoektocht een stuk eenvoudiger. Een trouwring moet jarenlang meegaan, daarom is het belangrijk om te kiezen voor een ring van hoogwaardige kwaliteit. Vaak zorgt dit alleen wel voor een aardig prijskaartje. Houd hier dan ook rekening mee bij het bepalen van jullie budget voor het kopen van een trouwring.

Keuze voor het materiaal

Trouwringen zijn vervaardigd uit verschillende soorten materialen, maar omdat een trouwring een heel leven mee moet gaan is de keuze voor de juiste materiaalsoort van groot belang. Een gouden exemplaar blijft nog altijd een zeer gewilde optie, maar tegenwoordig zijn er ook allerlei alternatieven voor de standaard gouden trouwring. Vaak valt de keuze op een ring vervaardigd uit een edelmetaal zoals goud, platina of palladium. Deze edelmetalen zijn van nature erg sterk, worden niet snel aangetast door oxidatie en ze beschadigen minder snel dan bijvoorbeeld een zilveren trouwring. Ook de kleur van je handen kan een rol spelen bij de keuze voor een materiaalsoort of de kleur van de ring. Een witgouden of platina trouwring complimenteert een lichte huid en een geelgouden of roodgouden trouwring zorgt voor een mooie uitstraling bij mensen met een donkere huidskleur, maar uiteindelijk geeft jullie eigen smaak de doorslag.

Bij Trouwringenvoordeel.nl heb je de keuze uit een uitgebreid aanbod trouwringen die vervaardigd zijn uit verschillende materialen.

Het model

Een trouwring wordt vaak uitgekozen op basis van smaak, maar het kan ook verstandig zijn om rekening te houden met de grootte van jullie vingers. Bij mensen met kortere vingers staat een smallere trouwring beter en als je lange en dunne vingers hebt dan kan een breder model een mooie uitstraling geven. Trouwringen zijn er in vele modellen en je hebt altijd nog de mogelijkheid om de ring extra persoonlijk te maken door de ringen te laten graveren met bijvoorbeeld de trouwdatum of jullie namen. De klassieke trouwring, trouwringen met diamanten of strakke moderne ringen, je vindt ze allemaal in de ruime collectie van Trouwringenvoordeel.nl.  


Geplaatst op 09-08-2018