Top

Diverse soorten gouden trouwringen

Soorten gouden trouwringen

Gouden trouwringen zijn vandaag de dag nog erg gewild om jullie huwelijk mee te bezegelen! Maar wat voor soorten gouden trouwringen zijn er allemaal? Gouden trouwringen zijn er in diverse soorten, maten en kleuren. Trouwringen van goud zijn gemaakt van edelmetaal en blijven altijd mooi. Tegenwoordig worden drie varianten veel gebruik: geelgoud, witgoud en roségoud. Puur goud is te zacht om te dragen, vandaar dat het gemengd wordt met andere metalen om het harder te maken. De kleur van het goud is dan ook afhankelijk van de legering. Zo is aan geelgoud meer zilver dan koper toegevoegd, bevat roségoud meer koper dan zilver en aan witgoud is palladium of nikkel toegevoegd. Wil je meer informatie? Wij vertellen je alles wat je moet weten over trouwringen van goud!

Drie soorten goud

Wanneer je denkt aan gouden trouwringen, denk je gelijk aan traditioneel geelgoud. Dit is niet meer het enige goud op de markt. Witgouden en roségouden trouwringen worden namelijk ook steeds populairder. Wat is het verschil tussen deze drie soorten goud? Lees het hier.

Geelgoud

Geelgouden trouwringen worden gezien als de meest klassieke trouwringen. De meest verkochte gouden sieraden zijn van 14 karaat goud. Dit betekent dat het voor 58,5% uit puur goud bestaat, namelijk 14 van de 24 delen. De legering wordt zo samengesteld dat geelgoud zoveel mogelijk de originele gele kleur behoudt.

Witgoud
Trouwringen van witgoud worden gemaakt van een legering van goud gecombineerd met zilver, zink of palladium, waardoor de kleur verandert in een lichtgrijze, zilverachtige tint. De natuurlijke eigenschappen van goud blijven behouden.

Roségoud
Roségouden trouwringen zijn de laatste paar jaar steeds populairder geworden. De legering die voor roségouden trouwringen wordt gebruikt is 58,5% puur goud gemengd met koper, waardoor een rode gloed ontstaat.

Gouden trouwringen combineren

De verschillende soorten goud kunnen worden gecombineerd. Ook kunnen er allerlei structuren en vormen van gemaakt worden, zodat de trouwring uniek wordt gemaakt. Wanneer je kiest voor bicolor trouwringen, dan worden de trouwringen gemaakt van 2 soorten goud. Denk dan bijvoorbeeld aan de combinatie geelgoud en witgoud. Tevens kun je ook kiezen voor tricolor trouwringen. Bij tricolor worden de drie verschillende soorten goud in de ringen verwerkt.

Gouden trouwringen kopen bij Trouwringenvoordeel.nl

Trouwringenvoordeel.nl is dé trouwringenspecialist van Nederland en België en behoort tot één van de goedkoopste trouwringen leveranciers. Wij leveren alleen gouden trouwringen met in de wet vastgestelde keurtekens. De Waarborgwet garandeert dat een voorwerp met volgens de wet vastgestelde keurtekens het juiste gehalte aan platina, goud of zilver bevat. Bestel de gouden trouwringen online tegen de beste prijzen. Breng je liever een bezoekje aan één van onze vestingen? Dat kan natuurlijk ook! Kom langs in één van onze vestingen, dat kan alleen op afspraak.