Top

9 karaats ringen

Wat is 8-9 of 14 Karaat?
 
Al het goud dat uit de natuur gewonnen wordt is bijna zuiver goud (24 karaat) Omdat dit goud te zacht is om sieraden van te maken worden er andere metalen aan het goud toegevoegd. Het gehalte goud in de legering wordt uitgedrukt in getallen. 24 karaat is puur goud, 18 karaat bevat 75% puur goud, 14k bevat  58.5% puur goud en  9 karaat bevat 37,5% puur goud en 8 karaat 33,3 % puur goud. Zoals je ziet bestaat de 8 en 9 karaats legering voor minder dan de helft uit puur goud. Daarom mag het in Nederland ook niet als goud verkocht worden. Overigens in landen om ons heen zoals Duitsland, Engeland en Frankrijk wel.
 
Wat zijn de voor- en nadelen van 8 en 9 Karaat?
 
Het grote voordeel is de prijs. Een 8 of 9 karaats ring kost een stuk minder dan een 14 karaats trouwring. 

Hoewel dit eigenlijk geen goud genoemd mag worden, omdat minder dan de helft puur goud gebruikt wordt, is dit een prima alternatief voor het duurdere 14 en 18 karaat goud.
De keuze voor 8 of 9-karaats goud in plaats van 14-karaats goud kan soms wel 45% goedkoper uitvallen!
Een witgouden trouwring wordt gemaakt met oa samenstelling van palladium wat zorgt voor een hoge kwaliteit en de ringen worden bij TrouwringenVoordeel altijd gerhodineerd.
Het witgoud dat wij gebruiken in onze trouwringen heeft van nature al een hele mooie witte kleur. Vervolgens rhodineren wij de witgouden sieraden in een speciaal badje om deze een extra mooie witte glans te geven.
 
Alle trouwringen van 14 karaats goud worden voorzien van een keurteken.
Zie voor meer informatie. www.waarborg.nl