• Snelle levering
 • Uitmuntende service 9.4 Waardering
 • Laagste prijsgarantie
Home Ontwerp je Eigen Trouwring

Ontwerp je Eigen Trouwring

Ontwerp-je-Eigen-Trouwring
Unieke trouwringen
Willen jullie liever een uniek ontwerp, maak dan gebruik van onze trouwringenconfigurator. Willen jullie liever een bestaande ring aanpassen met jullie wensen? Neem dan even contact met ons.

Trouwringen zelf ontwerpen

Zijn jullie op zoek naar de perfecte trouwringen? Wij van TrouwringenVoordeel hebben een ruim assortiment aan gouden, zilveren, titanium, platina, palladium, carbon en stalen ringen. Toch kan het moeilijk zijn om de juiste trouwringen te vinden. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat jullie kieskeurig zijn, of doordat de ring nét niet helemaal als gewenst is. Daarom geven we jullie de optie om je trouwringen te ontwerpen.

Begin hier met jullie ontwerp van je droomringen


Volg eenvoudig de stappen en bekijk welke mogelijkheden er allemaal zijn. Mochten jullie dit liever samen met één van onze trouwringenspecialisten doen? Neem dan evencontact met ons op voor een afspraak op locatie.

EIGEN RING ONTWERPEN

Je kan zelfs kiezen uit een bicolor of tricolor ring. Een bicolor ring is een trouwring gemaakt van 2 kleuren, bijvoorbeeld een combinatie van geelgoud met witgoud. Een tricolor ring is een trouwring gemaakt van 3 kleuren. Meestal bestaat een tricolor ring uit witgoud, geelgoud en roségoud. Deze combinaties komen steeds vaker voor.

Waarom je ring zelf ontwerpen?

Er zitten een aantal voordelen aan het zelf ontwerpen van je trouwring. Het grootste voordeel is dat je aan alle criteria van je droomring kan voldoen. Je kan zelf het design bepalen en aanpassen. Daarnaast is het ook mogelijk om de ringen apart van elkaar aan de passen. Als één van jullie liever een geelgouden ring wil en de ander liever een witgouden ring, kan dit zo gemaakt worden. Het is zelfs mogelijk om de aangepaste ringen aan een voorbeeldhand te zien op een foto. Een ander voordeel aan zelf je ringen ontwerpen is dat niemand anders met precies dezelfde ringen loopt. Je bent er zeker van dat de ring die je draagt uniek is.

Uniek en kwalitatieve ringen

Als je ringen besteld bij Trouwringenvoordeel.nl, weet je zeker dat de ringen van goede kwaliteit zijn. Ook hebben wij veel unieke ringen in ons assortiment. Onze ringen hebben bijvoorbeeld een bepaalde unieke steenzetting of een uniek patroon. Naast deze speciale ringen kan je bij ons ook gewoon klassieke ringen kopen. Dit ligt aan jullie smaak. Hebben jullie mooie trouwringen gezien die jullie online willen bestellen, maar heb je nog een vraag? Mail deze dan naar info@trouwringenvoordeel.nl. We helpen graag mee om jullie droomringen uit te zoeken.

TrouwringenVoordeel.nl is FINALIST als Beste Trouwringenwinkel van Nederland door Top Trouwbedrijven. We zijn daar natuurlijk SUPER TROTS op!


Uitmuntende Service
<
Levenslange Garantie
Laagste Prijsgarantie
Gratis Ringendoosje
08
Gratis en Snelle Levering

Laatst bekeken producten

Group Created with Sketch. Filter
Filters
1
Onbeperkt
Toon resultaten
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies
×

Wat is het verschil tussen een Zirkonia en een Briljant?

De zirkonia ziet er op het eerste gezicht uit als een briljant (een briljant is de naam voor de slijpvorm briljant en de diamant is de steensoort). Maar het grote verschil tussen beide kristallen is dat een diamant een natuurlijke edelsteen is, terwijl een zirkonia kunstmatig gemaakt is. Een diamant is harder, gaat langer mee en kan scherper geslepen worden dan een zirkonia. Een zirkonia is daarom een voordelig alternatief voor een briljant. Met het blote oog is het verschil soms moeilijk te zien. Zirkonia´s schitteren in het begin weliswaar mooi, maar na verloop van tijd verdwijnt de schittering. Een briljant zal altijd blijven schitteren.

×
×

Wat is het verschil tussen 8/9/14/18 karaats

 • 8 karaat goud (9 krt) 33,3% goud
 • 9 karaat goud (9 krt) 37,5% goud
 • 14 karaat goud (14 krt) 58,5% goud
 • 18 karaat goud (18 krt) 75,0% goud

Sieraden gemaakt van 8 en 9-karaats goud worden in Nederland officieel niet gezien als gouden sieraden. Daarom worden sieraden bij de waarborg ook pas vanaf 14 karaat goud gekeurd.

Hoe meer goud er in een sieraad verwerkt zit, hoe duurder het sieraad. Over het algemeen is een sieraad van 9 karaat goedkoper dan een sieraad van 14 karaat. In sommige gevallen heeft het gehalte van het goud weinig invloed op de prijs. Dit zit dan in het maakloon en de ontwerpkosten.

Daarnaast heb je te maken met kleurverschil tussen de verschillende gehaltes. Hoe hoger het gehalte, hoe warmer de kleur van het goud. Zo is een 24-karaats geelgouden ring zichtbaar geler dan een 14-karaats geelgouden ring. Bij witgouden en rosegouden sieraden zie je geen kleurverschil tussen de verschillende gehaltes.Vind je het nog lastig om een keuze te maken over het goudgehalte? Of wil je weten welk materiaal het beste bij je past? Laat je dan adviseren door onze specialisten op locatie of mail of bel voor meer informatie. (Tip check ook onze kennisbank voor meer informatie over goudgehaltes)

×

Retourvoorwaarden aanzoeksring/verlovingsring

De ringen worden speciaal op maat gemaakt en valt niet onder de herroepingsrecht. Maar wij geven jullie natuurlijk wel de keuze om de ring te ruilen voor een andere maat of voor een andere ring. Uit meer dan 500 ringen kan je geliefde vast wel een mooie ring vinden bij TrouringenVoordeel.nl. Zie hieronder onze spelregels.

Retourneren geldt alleen voor deze aanzoeksring/verlovingsring en kan alleen onder de volgende voorwaarden retour worden gestuurd:

 • Unieke zichttermijn van 30 dagen na ontvangst van de ring.
 • Verlovingsring is ongedragen (passen is uiteraard mogelijk)
 • Verlovingsring is onbeschadigd.
 • Verlovingsring is niet gegraveerd.
 • De verlovingsring moet aangetekend retour worden gestuurd en kan eenmalig alleen worden geruild voor een ander model in dezelfde prijsklasse of andere maat. (Bij het terugsturen van de ring zijn de verzendkosten en de verantwoordelijkheid voor goed terugsturen voor de klant)
 • Voor een retourzending dien je eerst een mail te sturen naar info@trouwringenvoordeel.nl.
 • Je stuurt de pakbon mee of een eigen formulier met daarop jouw gegevens, welk maat de ring moet worden of het artikelnummer en de maat van een ander ring in dezelfde prijsklasse en vermeldt het bestelnummer op de bon.
×

Ringmaat tips

Een aanzoeksring/verlovingsring moet perfect passen. Natuurlijk, een ring kan altijd verkleind of vergroot worden, maar het is uiteraard veel beter als deze in één keer als gegoten past.

Vingers zijn van de linker- en de rechterhand verschillend in dikte. Dit klinkt alledaags, maar wordt een probleem als de ring niet past. Bepaal voordat u gaat meten aan welke vinger en aan welke hand de ring wordt gedragen. Verlovingsringen worden meestal om de ringvinger van de linkerhand gedragen.


Om de ringmaat van de ringvinger van je aanstaande te achterhalen heb ik hier een aantal tips voor je.

 1. Meet de binnendiameter op verschillende plaatsen. Een ring kan ovaalvormig zijn door het dragen en daardoor in de lengte anders meten dan de breedte.
 2. Een ring van haar om je eigen vinger doen en dan aftekenen tot waar de ring komt. Dan kun je bij de juwelier de juiste maat bepalen.
 3. De ring tekenen. Leg haar ring op een stuk papier en teken de binnenste cirkelen meet de maat op.
 4. Een ringenbos bestellen en haar ring op de juiste maat van de ring van de ringenbos leggen.
 5. Meet in het midden van haar ring de binnendiameter. Met de liniaal de maat meten. De mogelijkheid is ook aanwezig om de ring die haar goed past op een liniaal te leggen en de afstand binnen in de ring te meten