• Snelle levering
 • Uitmuntende service 9.4 Waardering
 • Laagste prijsgarantie
Home Diamanten

Diamanten

Diamanten

Alles over Diamanten 

Diamanten zijn kostbare edelstenen die door de geschiedenis heen bewonderd zijn om hun schittering. Tot op de dag vandaag zijn diamanten erg waardevol. Jullie  trouwring is een van de belangrijkste juwelen die je ooit zal uitkiezen. Hij moet niet alleen je hele leven dezelfde schitterende elegantie uitstralen hebben, maar de ring  staat ook symbool voor uw eeuwigdurende liefde. Daarom kies je bij trouwringenvoordeel.nl trouwringen met briljant van de meest hoogstaande kwaliteit uit onze uitgebreide collectie.


Diamanten Briljant geslepen Top/weselton SI


Verschil tussen zirkonia en briljant

Voor veel mensen is het niet geheel duidelijk wat nu precies de verschillen zijn tussen een briljant en een zirkonia. Hieronder geven wij even uitleg over de verschillen.
Het mineraal Zirkonia wordt gebruikt in alle soorten ringen, omdat deze steen het meeste lijkt op een echte diamant. De steen is dan ook veel voordeliger, wat niet per definitie betekent dat daardoor het sieraad goedkoop zal worden.

Zie omschrijving Wikipedia
De zirkonia ziet er op het eerste gezicht uit als een briljant (een briljant is de naam voor de slijpvorm briljant en de diamant is de steensoort). Maar het grote verschil tussen beide kristallen is dat een diamant een natuurlijke edelsteen is, terwijl een zirkonia kunstmatig gemaakt is. Een diamant is harder, gaat langer mee en kan scherper geslepen worden dan een zirkonia. Een zirkonia is daarom een voordelig alternatief voor een briljant. Met het blote oog is het verschil soms moeilijk te zien. Zirkonia´s schitteren in het begin weliswaar mooi, maar na verloop van tijd verdwijnt de schittering. Een briljant zal altijd blijven schitteren.

Prijzen zirkonia's
De prijzen van een zirkonia ligt 50% lager dan bij een briljant. 
Voorbeeld: een briljant van 0,025 kost 60 euro en een zirkonia kost dan 30 euro.
 Verschillen tussen een briljant en diamant?
De diamant is de steen, het materiaal. Briljant is één van de ronde vormen van diamant. Andere vormen van diamant zijn: hart, pear, emerald, princess, radiant, trillian, heart of marquise.Round: rond 
Round is het meest gekozen slijpsel, het wordt ook wel het briljant slijpsel genoemd. Het is de beste gradering 'ideal' of 'very good'.
 

Pear: peer
Deze prachtige slijpvorm bestaat uit 58 facetten en er wordt geadviseeerd dat je dit slijpsel in kleur H nodig hebt, deze gebruiken wij. 

Emerald: rechthoek 
Deze rechthoekige slijpvorm lijkt op het slijpsel van de princess, de rechthoekige vorm geeft een bijzonder resultaat waardoor de steen groter lijkt. 

Princess: vierkant 
Na de ronde slijpvorm wordt dit het meest gebruikt. Vaak wordt deze vorm gebruikt voor verlovingsringen, het advies is dat je kleur H nodig hebt en deze gebruiken wij. 

Oval: ovaal
De schittering van dit slijpsel lijkt erg op die van een briljant, vaak wordt dit slijpsel gecombineerd met een briljant geslepen diamant. 

Heart: hart
Het slijpsel in de vorm van een hart is het symbool voor liefde, het wordt vaak gebruikt in verlovingsringen. Het heeft een prachtige schittering door de vele facetten.  
Soort diamant
Een verlovingsring bestaat uit twee delen. De ring zelf, en de diamant die in de setting zit. Het is mogelijk om een bijzondere ring met diamant zelf samen te stellen, want diamanten komen in veel verschillende afmetingen en slijpvormen voor. Bij o.a. een gouden ring of een witgouden ring met diamant wordt vaak gebruik gemaakt van de vier C’s en de S.
Deze C’s geven de Cut, de Color, de Clarity en de Carat weight aan. De S staat voor Shape, de vorm van de diamant.
 

Cut - Geslepen Diamant 

Een diamant zal stralen als deze goed geslepen is. De cut is één van de belangrijkste uit de 4 C's, want hoe meer de diamant straalt, hoe mooier de steen is. Wie wil er nu niet een hele mooie stralende diamanten ring om haar vinger?

 

Color –Kleur Diamant

Hoe minder de  kleur van de diamant is, hoe hoger de kwaliteit van de diamant. Color staat dus voor het tekort aan kleur van een steen. De natuurlijke kleur van de diamant hebben een gelige kleur. Diamanten met bijna geen kleur worden daarom hoger gewaardeerd en zijn dan ook prijziger.

 

Clarity – Helderheid

De zuiverheid van een diamant wordt Clarity genoemd. Elke steen heeft kleine oneffenheden en een diamant met weinig scheurtjes en krasjes komt als beste uit de op het gebied van zuiverheid.

 

 Carat weight: Karaatgewicht van de diamant
 Het gewicht van de diamanten worden omschreven in karaten. Een karaat bestaat uit 100 punten. Vijftig punten is een half karaat en honderd punten is één karaat.
Een diamant van twee karaten zijn natuurlijk niet twee keer zo groot als een één karaats diamant.
 


Conflictvrije diamanten
Wij garanderen dat alle diamanten, edelstenen en metalen die worden gebruikt in de productie voor onze sieraden, conflictvrij, afkomstig van ethische bronnen zijn en gewelddadige regio's in overeenstemming met het Kimberley-proces.


Laatst bekeken producten

Group Created with Sketch. Filter
Filters
1
Onbeperkt
Toon resultaten
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies
×

Wat is het verschil tussen een Zirkonia en een Briljant?

De zirkonia ziet er op het eerste gezicht uit als een briljant (een briljant is de naam voor de slijpvorm briljant en de diamant is de steensoort). Maar het grote verschil tussen beide kristallen is dat een diamant een natuurlijke edelsteen is, terwijl een zirkonia kunstmatig gemaakt is. Een diamant is harder, gaat langer mee en kan scherper geslepen worden dan een zirkonia. Een zirkonia is daarom een voordelig alternatief voor een briljant. Met het blote oog is het verschil soms moeilijk te zien. Zirkonia´s schitteren in het begin weliswaar mooi, maar na verloop van tijd verdwijnt de schittering. Een briljant zal altijd blijven schitteren.

×
×

Wat is het verschil tussen 8/9/14/18 karaats

 • 8 karaat goud (9 krt) 33,3% goud
 • 9 karaat goud (9 krt) 37,5% goud
 • 14 karaat goud (14 krt) 58,5% goud
 • 18 karaat goud (18 krt) 75,0% goud

Sieraden gemaakt van 8 en 9-karaats goud worden in Nederland officieel niet gezien als gouden sieraden. Daarom worden sieraden bij de waarborg ook pas vanaf 14 karaat goud gekeurd.

Hoe meer goud er in een sieraad verwerkt zit, hoe duurder het sieraad. Over het algemeen is een sieraad van 9 karaat goedkoper dan een sieraad van 14 karaat. In sommige gevallen heeft het gehalte van het goud weinig invloed op de prijs. Dit zit dan in het maakloon en de ontwerpkosten.

Daarnaast heb je te maken met kleurverschil tussen de verschillende gehaltes. Hoe hoger het gehalte, hoe warmer de kleur van het goud. Zo is een 24-karaats geelgouden ring zichtbaar geler dan een 14-karaats geelgouden ring. Bij witgouden en rosegouden sieraden zie je geen kleurverschil tussen de verschillende gehaltes.Vind je het nog lastig om een keuze te maken over het goudgehalte? Of wil je weten welk materiaal het beste bij je past? Laat je dan adviseren door onze specialisten op locatie of mail of bel voor meer informatie. (Tip check ook onze kennisbank voor meer informatie over goudgehaltes)

×

Retourvoorwaarden aanzoeksring/verlovingsring

De ringen worden speciaal op maat gemaakt en valt niet onder de herroepingsrecht. Maar wij geven jullie natuurlijk wel de keuze om de ring te ruilen voor een andere maat of voor een andere ring. Uit meer dan 500 ringen kan je geliefde vast wel een mooie ring vinden bij TrouringenVoordeel.nl. Zie hieronder onze spelregels.

Retourneren geldt alleen voor deze aanzoeksring/verlovingsring en kan alleen onder de volgende voorwaarden retour worden gestuurd:

 • Unieke zichttermijn van 30 dagen na ontvangst van de ring.
 • Verlovingsring is ongedragen (passen is uiteraard mogelijk)
 • Verlovingsring is onbeschadigd.
 • Verlovingsring is niet gegraveerd.
 • De verlovingsring moet aangetekend retour worden gestuurd en kan eenmalig alleen worden geruild voor een ander model in dezelfde prijsklasse of andere maat. (Bij het terugsturen van de ring zijn de verzendkosten en de verantwoordelijkheid voor goed terugsturen voor de klant)
 • Voor een retourzending dien je eerst een mail te sturen naar info@trouwringenvoordeel.nl.
 • Je stuurt de pakbon mee of een eigen formulier met daarop jouw gegevens, welk maat de ring moet worden of het artikelnummer en de maat van een ander ring in dezelfde prijsklasse en vermeldt het bestelnummer op de bon.
×

Ringmaat tips

Een aanzoeksring/verlovingsring moet perfect passen. Natuurlijk, een ring kan altijd verkleind of vergroot worden, maar het is uiteraard veel beter als deze in één keer als gegoten past.

Vingers zijn van de linker- en de rechterhand verschillend in dikte. Dit klinkt alledaags, maar wordt een probleem als de ring niet past. Bepaal voordat u gaat meten aan welke vinger en aan welke hand de ring wordt gedragen. Verlovingsringen worden meestal om de ringvinger van de linkerhand gedragen.


Om de ringmaat van de ringvinger van je aanstaande te achterhalen heb ik hier een aantal tips voor je.

 1. Meet de binnendiameter op verschillende plaatsen. Een ring kan ovaalvormig zijn door het dragen en daardoor in de lengte anders meten dan de breedte.
 2. Een ring van haar om je eigen vinger doen en dan aftekenen tot waar de ring komt. Dan kun je bij de juwelier de juiste maat bepalen.
 3. De ring tekenen. Leg haar ring op een stuk papier en teken de binnenste cirkelen meet de maat op.
 4. Een ringenbos bestellen en haar ring op de juiste maat van de ring van de ringenbos leggen.
 5. Meet in het midden van haar ring de binnendiameter. Met de liniaal de maat meten. De mogelijkheid is ook aanwezig om de ring die haar goed past op een liniaal te leggen en de afstand binnen in de ring te meten