Top

Diamant Ring/Ring Diamanten/Ring Briljant/Gouden Ring Diamant/Zirkonia

Prijzen Diamant

Diamanten Briljant geslepen Top/weselton SI


0,01 ct ( 1.3 mm ) / tw 30 euro p.st.
0,015 ct ( 1.5 mm ) / tw 37,5 euro p.st.
0,02 ct ( 1.7 mm )/ tw 42,50 euro p.st.
0,03 ct ( 1.9 mm ) / tw 85,00 euro p.st.

0,04 ct ( 2.2 mm ) / tw 110,00 euro p.st.
0,05 ct ( 2.4 mm ) / tw 140,00 euro p.st.


Verschillen tussen een briljant en  diamant?
De diamant is de steen, het materiaal. Briljanten is een van de ronde vormen van diamant. Andere vormen van diamant zijn: hart, princess of baquette. 

Soort diamant
Een verlovingsring bestaat uit twee delen. De ring zelf, en de diamant die in de setting zit. Het is mogelijk om een bijzondere ring met diamant zelf samen te stellen, want diamanten komen in veel verschillende afmetingen en slijpvormen voor. Bij o.a. een gouden ring of een witgouden ring met diamant wordt vaak gebruik gemaakt van de vier C’s en de S.
Deze C’s geven de Cut, de Color, de Clarity en de Carat weight aan. De S staat voor Shape, de vorm van de diamant.

Cut - Geslepen Diamant 

Een diamant zal stralen als deze goed geslepen is. De cut is één van de belangrijkste uit de 4 C's, want hoe meer de diamant straalt, hoe mooier de steen is. Wie wil er nu niet een hele mooie stralende diamanten ring om haar vinger?

 

Color –Kleur Diamant

Hoe minder de  kleur van de diamant is, hoe hoger de kwaliteit van de diamant. Color staat dus voor het tekort aan kleur van een steen. De natuurlijke kleur van de diamant hebben een gelige kleur. Diamanten met bijna geen kleur worden daarom hoger gewaardeerd.

 

Clarity – Helderheid

De zuiverheid van een diamant wordt Clarity genoemd. Elke steen heeft kleine oneffenheden, en de diamant met weinig scheurtjes en krasjes zullen als beste uit de bus komen op gebied van zuiverheid.

 

Carat weight: Karaatgewicht van de diamant

Het gewicht van de diamanten worden omschreven in karaten. Een karaat bestaat uit 100 punten. Vijftig punten is een half karaat en honderd punten is één karaat.
Een diamant van twee karaten zijn natuurlijk niet twee keer zo groot als een één karaats diamant.

 

Solitaire Ring

Diamanten ringen zijn er in verschillende soorten. De solitaire ring heeft één enkele, grote diamant. Deze bijzondere ringen worden steeds populairder.
 
Alliancezetting
Als één diamant niet genoeg is, kun je voor een alliancezetting kiezen, dit is een aaneengesloten rijtje diamanten.  Deze diamant ring zal schitteren aan uw vinger.
 
Spanring
De spanring is een onderbroken band goud, waartussen de twee uiteinde een diamant wordt geklemd. De spanring zorgt dat de steentjes op  zijn plaats blijven.

 

ring met diamanten

Zirkonia

Het mineraal Zirkonia wordt gebruikt in alle soorten ringen, omdat deze steen het meeste lijkt op een echte Diamant. De steen is dan ook veel voordeliger, wat niet per definitie betekent dat daardoor het sieraad goedkoop zal worden.
Zie omschrijving Wikipedia
 
De schittering van een zirkoniasteen is iets minder dan een van een diamant. De Zirkonia kan net als bij de diamant in verschillende vormen worden geslepen. 
Zirkonia´s schitteren in het begin weliswaar mooi, maar na verloop van tijd verdwijnt de schittering en lijkt de zirkonia meer op een stukje glas.
 
Prijzen Zirkonia's

1 zirkonia     12,50 euro
2 zirkonia's  25,00 euro
3 zirkonia's 37,50 euro
4 zirkonia's 50,00 euro
5 zirkonia's 62,50 euro

* uitzondering: ringen waar later de zirkonia's in de ring worden geplaatst. Hierdoor zullen deze ringen andere prijzen hebben.