• Snelle levering
 • Uitmuntende service 9.4 Waardering
 • Laagste prijsgarantie
Home Hoe lang van te voren trouwring kopen?

Hoe lang van te voren trouwring kopen?

Hoe lang van te voren trouwring kopen?

De perfecte trouwringen vinden voor je speciale dag

Je trouwdag is een van de belangrijkste dagen in je leven en het kiezen van de perfecte trouwringen is een cruciaal onderdeel van dit proces. Maar wanneer is het juiste moment om je trouwringen te kopen? In dit artikel bespreken we verschillende aspecten die je kunnen helpen bij het bepalen van het ideale moment om je trouwringen aan te schaffen.

Het belang van tijdige planning

Bij het plannen van je bruiloft is het essentieel om voldoende tijd te reserveren voor het uitzoeken van je trouwringen. Het kan soms even duren voordat je de perfecte ringen hebt gevonden, dus zorg ervoor dat je genoeg tijd hebt om verschillende winkels te bezoeken en verschillende opties te overwegen.

Wanneer begin je met zoeken?

Het is raadzaam om ten minste drie tot vier maanden voor je bruiloft te beginnen met zoeken naar trouwringen. Dit geeft je genoeg tijd om verschillende juweliers te bezoeken, ringontwerpen te bekijken en eventuele aanpassingen of gravures te regelen. Door op tijd te beginnen, voorkom je stress en heb je ruimte om de juiste keuze te maken.

De factor budget

Bij het kopen van trouwringen is het belangrijk om rekening te houden met je budget. De prijzen van trouwringen variëren afhankelijk van het ontwerp, de kwaliteit van het materiaal en eventuele extra details. 

Hoe bepaal je je budget?

Een goede manier om je budget voor trouwringen te bepalen is door te kijken naar je totale bruiloftsbudget. Over het algemeen wordt aanbevolen om ongeveer 5% van je totale bruiloftskosten toe te wijzen aan trouwringen. Dit kan natuurlijk variëren afhankelijk van je persoonlijke financiële situatie en voorkeuren.

Persoonlijke stijl en voorkeuren

Bij het kiezen van je trouwringen is het belangrijk om rekening te houden met je persoonlijke stijl en voorkeuren. Trouwringen zijn een symbool van jullie verbintenis en moeten passen bij jullie individuele smaak en levensstijl.

Welke stijlen zijn er?

Hoe lang van te voren ga je je trouwring kopen? Dan is het belangrijk om te weten dat er  talloze stijlen beschikbaar als het gaat om trouwringen. Van traditionele gouden banden tot moderne platina ringen, er is voor elk wat wils. Neem de tijd om verschillende stijlen uit te proberen en kies een ontwerp dat echt bij jullie beiden past.

Het belang van maatwerk

Het laten maken van gepersonaliseerde trouwringen is steeds populairder geworden. Maatwerk geeft je de mogelijkheid om unieke ontwerpen te creëren die perfect aansluiten bij jullie wensen.

Waar vind je maatwerk trouwringen?

Wij zijn gespecialiseerd in het maken van maatwerk trouwringen. Maatwerk kost soms wat meer tijd, dus houd hier rekening mee bij het plannen van je aankoop.

Conclusie

Het kopen van trouwringen is een belangrijk onderdeel van het plannen van je bruiloft. Door op tijd te beginnen, rekening te houden met je budget en je persoonlijke stijl en voorkeuren, en eventueel te kiezen voor maatwerk, kun je ervoor zorgen dat je de perfecte trouwringen vindt voor jullie speciale dag.

FAQ's

1. Hoeveel moet ik uitgeven aan trouwringen?

Er is geen vast bedrag dat je moet uitgeven aan trouwringen. Het is belangrijk om een budget te bepalen dat past bij jouw financiële situatie en voorkeuren. Gemiddeld wordt echter aanbevolen om ongeveer 5% van je totale bruiloftsbudget toe te wijzen aan trouwringen.

2. Kan ik mijn trouwringen personaliseren?

Ja, wij bieden maatwerkopties aan waarmee je je trouwringen kunt personaliseren. Dit stelt je in staat om unieke ontwerpen te creëren die perfect aansluiten bij jullie stijl en voorkeuren.

3. Wanneer moet ik mijn trouwringen bestellen?

Het is raadzaam om drie tot vier maanden voor je bruiloft te beginnen met zoeken naar trouwringen. Dit geeft je genoeg tijd om verschillende opties te overwegen, aanpassingen te regelen indien nodig en eventuele maatwerkopties te verkennen.

    18-07-2023 15:00
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
×

Wat is het verschil tussen een Zirkonia en een Briljant?

De zirkonia ziet er op het eerste gezicht uit als een briljant (een briljant is de naam voor de slijpvorm briljant en de diamant is de steensoort). Maar het grote verschil tussen beide kristallen is dat een diamant een natuurlijke edelsteen is, terwijl een zirkonia kunstmatig gemaakt is. Een diamant is harder, gaat langer mee en kan scherper geslepen worden dan een zirkonia. Een zirkonia is daarom een voordelig alternatief voor een briljant. Met het blote oog is het verschil soms moeilijk te zien. Zirkonia´s schitteren in het begin weliswaar mooi, maar na verloop van tijd verdwijnt de schittering. Een briljant zal altijd blijven schitteren.

×
×

Wat is het verschil tussen 8/9/14/18 karaats

 • 8 karaat goud (9 krt) 33,3% goud
 • 9 karaat goud (9 krt) 37,5% goud
 • 14 karaat goud (14 krt) 58,5% goud
 • 18 karaat goud (18 krt) 75,0% goud

Sieraden gemaakt van 8 en 9-karaats goud worden in Nederland officieel niet gezien als gouden sieraden. Daarom worden sieraden bij de waarborg ook pas vanaf 14 karaat goud gekeurd.

Hoe meer goud er in een sieraad verwerkt zit, hoe duurder het sieraad. Over het algemeen is een sieraad van 9 karaat goedkoper dan een sieraad van 14 karaat. In sommige gevallen heeft het gehalte van het goud weinig invloed op de prijs. Dit zit dan in het maakloon en de ontwerpkosten.

Daarnaast heb je te maken met kleurverschil tussen de verschillende gehaltes. Hoe hoger het gehalte, hoe warmer de kleur van het goud. Zo is een 24-karaats geelgouden ring zichtbaar geler dan een 14-karaats geelgouden ring. Bij witgouden en rosegouden sieraden zie je geen kleurverschil tussen de verschillende gehaltes.Vind je het nog lastig om een keuze te maken over het goudgehalte? Of wil je weten welk materiaal het beste bij je past? Laat je dan adviseren door onze specialisten op locatie of mail of bel voor meer informatie. (Tip check ook onze kennisbank voor meer informatie over goudgehaltes)

×

Retourvoorwaarden aanzoeksring/verlovingsring

De ringen worden speciaal op maat gemaakt en valt niet onder de herroepingsrecht. Maar wij geven jullie natuurlijk wel de keuze om de ring te ruilen voor een andere maat of voor een andere ring. Uit meer dan 500 ringen kan je geliefde vast wel een mooie ring vinden bij TrouringenVoordeel.nl. Zie hieronder onze spelregels.

Retourneren geldt alleen voor deze aanzoeksring/verlovingsring en kan alleen onder de volgende voorwaarden retour worden gestuurd:

 • Unieke zichttermijn van 30 dagen na ontvangst van de ring.
 • Verlovingsring is ongedragen (passen is uiteraard mogelijk)
 • Verlovingsring is onbeschadigd.
 • Verlovingsring is niet gegraveerd.
 • De verlovingsring moet aangetekend retour worden gestuurd en kan eenmalig alleen worden geruild voor een ander model in dezelfde prijsklasse of andere maat. (Bij het terugsturen van de ring zijn de verzendkosten en de verantwoordelijkheid voor goed terugsturen voor de klant)
 • Voor een retourzending dien je eerst een mail te sturen naar info@trouwringenvoordeel.nl.
 • Je stuurt de pakbon mee of een eigen formulier met daarop jouw gegevens, welk maat de ring moet worden of het artikelnummer en de maat van een ander ring in dezelfde prijsklasse en vermeldt het bestelnummer op de bon.
×

Ringmaat tips

Een aanzoeksring/verlovingsring moet perfect passen. Natuurlijk, een ring kan altijd verkleind of vergroot worden, maar het is uiteraard veel beter als deze in één keer als gegoten past.

Vingers zijn van de linker- en de rechterhand verschillend in dikte. Dit klinkt alledaags, maar wordt een probleem als de ring niet past. Bepaal voordat u gaat meten aan welke vinger en aan welke hand de ring wordt gedragen. Verlovingsringen worden meestal om de ringvinger van de linkerhand gedragen.


Om de ringmaat van de ringvinger van je aanstaande te achterhalen heb ik hier een aantal tips voor je.

 1. Meet de binnendiameter op verschillende plaatsen. Een ring kan ovaalvormig zijn door het dragen en daardoor in de lengte anders meten dan de breedte.
 2. Een ring van haar om je eigen vinger doen en dan aftekenen tot waar de ring komt. Dan kun je bij de juwelier de juiste maat bepalen.
 3. De ring tekenen. Leg haar ring op een stuk papier en teken de binnenste cirkelen meet de maat op.
 4. Een ringenbos bestellen en haar ring op de juiste maat van de ring van de ringenbos leggen.
 5. Meet in het midden van haar ring de binnendiameter. Met de liniaal de maat meten. De mogelijkheid is ook aanwezig om de ring die haar goed past op een liniaal te leggen en de afstand binnen in de ring te meten