• Snelle levering
 • Uitmuntende service 9.4 Waardering
 • Laagste prijsgarantie
Home Verlovingsring voor een man

Verlovingsring voor een man

Verlovingsring voor een man

Normaliter vraagt de vrouw aan de man of zij met hem wil trouwen. Dit is vooral vanuit vroeger een traditie. Deze manier komt het vaakst voor. Tegenwoordig zie je steeds vaker dat de vrouw de man ten huwelijk vraagt. Er zijn mensen, die vinden het concept dat alleen de vrouw verlovingsringen ontvangt niet terecht. Jullie krijgen allebei trouwringen. Dus waarom ook geen verlovingsring voor de man en de vrouw? Bovendien zijn zowel de man als de vrouw bezet als ze verloofd zijn. Bij een verlovingsring voor beide, kunnen de vrouw en de man de verlovingsring tonen om anderen te laten weten dat ze verloofd zijn.

Verlovingsring voor mannen?

Homohuwelijken zijn de laatste jaren erg in. Dit maakt het voor iedereen mogelijk om te trouwen en zo hoort het ook. Je kan voor een verlovingsring voor een man gaan voor klassiek. Wat je ook kan doen is de verlovingsring wat unieker en uitbundiger uit te kiezen, zodat de verlovingsring niet te veel gaat lijken op een trouwring. Ga bijvoorbeeld voor een bicolor ring, dit is een ring met 2 kleuren, bijvoorbeeld witgoud en geelgoud gecombineerd. Je partner kan dan het tegenovergestelde qua kleur doen. Tegenwoordig hebben de mannenringen steeds vaker een briljant in de ring. Als dit bij hem past, is dit ook een originele keuze.

Lage prijzen deze maand op alle verlovingsringen

Wij doen alles in eigen beheer. Dit maakt het voor ons mogelijk om jullie de ringen voordelig te kunnen aanbieden. De lage prijzen die wij hanteren, zal je niet snel ergens anders tegenkomen. Dit komt ook omdat wij de tussenhandel overslaan. De mannelijke verlovingsringen zijn alleen online verkrijgbaar. Wel is het mogelijk om een ringenbos te bestellen, zodat jullie de juiste ringmaat kunnen opmeten en vervolgens online kunnen bestellen. Het is belangrijk dat de juiste ringmaat opgemeten wordt.


Goedkoper dan de concurrent

Hebben jullie een mooie verlovingsring voor een man gezien? Bestel dan nu online. Voor vragen kun je mailen naar info@trouwringenvoordeel.nl.

TrouwringenVoordeel.nl is dit jaar FINALIST als Beste Trouwringenwinkel van Nederland door Top Trouwbedrijven. We zijn daar natuurlijk SUPER TROTS op!

    16-08-2021 13:31
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
×

Wat is het verschil tussen een Zirkonia en een Briljant?

De zirkonia ziet er op het eerste gezicht uit als een briljant (een briljant is de naam voor de slijpvorm briljant en de diamant is de steensoort). Maar het grote verschil tussen beide kristallen is dat een diamant een natuurlijke edelsteen is, terwijl een zirkonia kunstmatig gemaakt is. Een diamant is harder, gaat langer mee en kan scherper geslepen worden dan een zirkonia. Een zirkonia is daarom een voordelig alternatief voor een briljant. Met het blote oog is het verschil soms moeilijk te zien. Zirkonia´s schitteren in het begin weliswaar mooi, maar na verloop van tijd verdwijnt de schittering. Een briljant zal altijd blijven schitteren.

×
×

Wat is het verschil tussen 8/9/14/18 karaats

 • 8 karaat goud (9 krt) 33,3% goud
 • 9 karaat goud (9 krt) 37,5% goud
 • 14 karaat goud (14 krt) 58,5% goud
 • 18 karaat goud (18 krt) 75,0% goud

Sieraden gemaakt van 8 en 9-karaats goud worden in Nederland officieel niet gezien als gouden sieraden. Daarom worden sieraden bij de waarborg ook pas vanaf 14 karaat goud gekeurd.

Hoe meer goud er in een sieraad verwerkt zit, hoe duurder het sieraad. Over het algemeen is een sieraad van 9 karaat goedkoper dan een sieraad van 14 karaat. In sommige gevallen heeft het gehalte van het goud weinig invloed op de prijs. Dit zit dan in het maakloon en de ontwerpkosten.

Daarnaast heb je te maken met kleurverschil tussen de verschillende gehaltes. Hoe hoger het gehalte, hoe warmer de kleur van het goud. Zo is een 24-karaats geelgouden ring zichtbaar geler dan een 14-karaats geelgouden ring. Bij witgouden en rosegouden sieraden zie je geen kleurverschil tussen de verschillende gehaltes.Vind je het nog lastig om een keuze te maken over het goudgehalte? Of wil je weten welk materiaal het beste bij je past? Laat je dan adviseren door onze specialisten op locatie of mail of bel voor meer informatie. (Tip check ook onze kennisbank voor meer informatie over goudgehaltes)

×

Retourvoorwaarden aanzoeksring/verlovingsring

De ringen worden speciaal op maat gemaakt en valt niet onder de herroepingsrecht. Maar wij geven jullie natuurlijk wel de keuze om de ring te ruilen voor een andere maat of voor een andere ring. Uit meer dan 500 ringen kan je geliefde vast wel een mooie ring vinden bij TrouringenVoordeel.nl. Zie hieronder onze spelregels.

Retourneren geldt alleen voor deze aanzoeksring/verlovingsring en kan alleen onder de volgende voorwaarden retour worden gestuurd:

 • Unieke zichttermijn van 30 dagen na ontvangst van de ring.
 • Verlovingsring is ongedragen (passen is uiteraard mogelijk)
 • Verlovingsring is onbeschadigd.
 • Verlovingsring is niet gegraveerd.
 • De verlovingsring moet aangetekend retour worden gestuurd en kan eenmalig alleen worden geruild voor een ander model in dezelfde prijsklasse of andere maat. (Bij het terugsturen van de ring zijn de verzendkosten en de verantwoordelijkheid voor goed terugsturen voor de klant)
 • Voor een retourzending dien je eerst een mail te sturen naar info@trouwringenvoordeel.nl.
 • Je stuurt de pakbon mee of een eigen formulier met daarop jouw gegevens, welk maat de ring moet worden of het artikelnummer en de maat van een ander ring in dezelfde prijsklasse en vermeldt het bestelnummer op de bon.
×

Ringmaat tips

Een aanzoeksring/verlovingsring moet perfect passen. Natuurlijk, een ring kan altijd verkleind of vergroot worden, maar het is uiteraard veel beter als deze in één keer als gegoten past.

Vingers zijn van de linker- en de rechterhand verschillend in dikte. Dit klinkt alledaags, maar wordt een probleem als de ring niet past. Bepaal voordat u gaat meten aan welke vinger en aan welke hand de ring wordt gedragen. Verlovingsringen worden meestal om de ringvinger van de linkerhand gedragen.


Om de ringmaat van de ringvinger van je aanstaande te achterhalen heb ik hier een aantal tips voor je.

 1. Meet de binnendiameter op verschillende plaatsen. Een ring kan ovaalvormig zijn door het dragen en daardoor in de lengte anders meten dan de breedte.
 2. Een ring van haar om je eigen vinger doen en dan aftekenen tot waar de ring komt. Dan kun je bij de juwelier de juiste maat bepalen.
 3. De ring tekenen. Leg haar ring op een stuk papier en teken de binnenste cirkelen meet de maat op.
 4. Een ringenbos bestellen en haar ring op de juiste maat van de ring van de ringenbos leggen.
 5. Meet in het midden van haar ring de binnendiameter. Met de liniaal de maat meten. De mogelijkheid is ook aanwezig om de ring die haar goed past op een liniaal te leggen en de afstand binnen in de ring te meten