• Snelle levering
 • Uitmuntende service 9.4 Waardering
 • Laagste prijsgarantie
Terug naar home

Bestel zonder risico dankzij onze UNIEKE ringen omruilgarantie!

Heb je de maat niet goed opgemeten met onze ringenbos of vind je je ringen niet mooi? Geen probleem! Wij bieden je de volgende mogelijkheden om jullie ongedragen ringen om te ruilen voor de juiste maat of een ander model.

Passen je ONGEGRAVEERDE ringen je niet?

Binnen 30 dagen na ontvangst van de levering, bieden wij jullie een gratis ring omruiling voor jullie ongedragen ringen. Let op: dit is een eenmalige service van TrouwringenVoordeel.nl. Een uitbetaling is niet mogelijk. Als je twijfelt over de maten, sturen we je graag vooraf ons gratis ringenbos om je juiste ringmaten te bepalen.

Voorwaarden:
 1. De ringen zijn niet gegraveerd.
 2. Jullie hebben eerst een ringenbos besteld voor de juiste maat of de ringen op één van onze locaties gekocht.
 3. Ringen kunnen alleen binnen 30 dagen worden omgeruild voor de juiste maat.
 4. De ringen worden aangetekend teruggestuurd en de kosten zijn voor de klant.
 5. Deze omruiling is slechts eenmalig mogelijk. 
 6. Terugbetaling is niet mogelijk.
Indien er aan één van deze voorwaarden niet is voldaan, kunnen wij helaas de retourzending niet in behandeling nemen.

Zo simpel werkt het:
 1. Je stuurt een email naar onze klantenservice met ordernummer en je laat ons weten dat je een andere maat wilt.
 2. Je besteld een ringenbos op onze website.
 3. Stuur de ringen die niet passen samen met de ringenbos aangetekend terug en noteer de nieuwe maten op een bijgevoegd papiertje.
 4. Na controle van de retourzending op gebruikssporen maken wij de ringen in de nieuwe maten.
 5. Ook kunnen wij de nieuwe ringen voor jullie Gratis graveren. Indien de ringen van de binnenkant van carbon zijn dan zijn de kosten 35 euro per paar. 
 6. Je ontvangt zo snel mogelijk jullie droomringen in de juiste maten.


Vinden jullie de ringen niet mooi? Geen probleem en kies een ander model uit.

Met onze ringen omruilgarantie heeft u de mogelijkheid om jullie ongedragen ringen om te ruilen voor een ander model. De omruiling vindt uitsluitend plaats in dezelfde/hogere waarde van de eerste bestelling, ongeacht het merk. Let op: dit is een eenmalige service van TrouwringenVoordeel.nl. Een uitbetaling is niet mogelijk.

Voorwaarden:
 1. De ringen zijn niet gegraveerd.
 2. Jullie hebben de ringen online i.cm. een ringenbos besteld of op één van onze locaties gekocht.
 3. Ringen kunnen alleen binnen 30 dagen worden omgeruild voor de juiste maat.
 4. De ringen worden aangetekend teruggestuurd en de kosten zijn voor de klant.
 5. Deze omruiling is slechts eenmalig mogelijk.
 6. Terugbetaling is niet mogelijk.
Indien er aan één van deze voorwaarden niet is voldaan, kunnen wij helaas de retourzending niet in behandeling nemen.

Zo simpel werkt het:
 1. Je neemt contact op met onze klantenservice en je laat weten welk model je graag wilt ontvangen.
 2. Stuur de ringen aangetekend retour.
 3. Nadat wij de ringen hebben gecontroleerd op gebruikssporen, ontvang je per e-mail een vouchercode (gelijk aan de waarde van je aankoop).
 4. Vind je nieuwe droomringen en plaats je bestelling met de vouchercode.
 5. We sturen z.s.m. jullie  droomringen.

 

Nog vragen?

Voor vragen over de omruilgarantie kunt u contact opnemen met onze klantenservice via info@trouwringenvoordeel.nl of telefonisch via 085-4017148. Wij adviseren jullie graag!


De ringen dienen aangetekend te worden opgestuurd naar het onderstaand adres.
Retouradres
TrouwringenVoordeel.nl
Twentepoort Oost 61-11
7609 RG Almelo
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
×

Wat is het verschil tussen een Zirkonia en een Briljant?

De zirkonia ziet er op het eerste gezicht uit als een briljant (een briljant is de naam voor de slijpvorm briljant en de diamant is de steensoort). Maar het grote verschil tussen beide kristallen is dat een diamant een natuurlijke edelsteen is, terwijl een zirkonia kunstmatig gemaakt is. Een diamant is harder, gaat langer mee en kan scherper geslepen worden dan een zirkonia. Een zirkonia is daarom een voordelig alternatief voor een briljant. Met het blote oog is het verschil soms moeilijk te zien. Zirkonia´s schitteren in het begin weliswaar mooi, maar na verloop van tijd verdwijnt de schittering. Een briljant zal altijd blijven schitteren.

×
×

Wat is het verschil tussen 8/9/14/18 karaats

 • 8 karaat goud (9 krt) 33,3% goud
 • 9 karaat goud (9 krt) 37,5% goud
 • 14 karaat goud (14 krt) 58,5% goud
 • 18 karaat goud (18 krt) 75,0% goud

Sieraden gemaakt van 8 en 9-karaats goud worden in Nederland officieel niet gezien als gouden sieraden. Daarom worden sieraden bij de waarborg ook pas vanaf 14 karaat goud gekeurd.

Hoe meer goud er in een sieraad verwerkt zit, hoe duurder het sieraad. Over het algemeen is een sieraad van 9 karaat goedkoper dan een sieraad van 14 karaat. In sommige gevallen heeft het gehalte van het goud weinig invloed op de prijs. Dit zit dan in het maakloon en de ontwerpkosten.

Daarnaast heb je te maken met kleurverschil tussen de verschillende gehaltes. Hoe hoger het gehalte, hoe warmer de kleur van het goud. Zo is een 24-karaats geelgouden ring zichtbaar geler dan een 14-karaats geelgouden ring. Bij witgouden en rosegouden sieraden zie je geen kleurverschil tussen de verschillende gehaltes.Vind je het nog lastig om een keuze te maken over het goudgehalte? Of wil je weten welk materiaal het beste bij je past? Laat je dan adviseren door onze specialisten op locatie of mail of bel voor meer informatie. (Tip check ook onze kennisbank voor meer informatie over goudgehaltes)

×

Retourvoorwaarden aanzoeksring/verlovingsring

De ringen worden speciaal op maat gemaakt en valt niet onder de herroepingsrecht. Maar wij geven jullie natuurlijk wel de keuze om de ring te ruilen voor een andere maat of voor een andere ring. Uit meer dan 500 ringen kan je geliefde vast wel een mooie ring vinden bij TrouringenVoordeel.nl. Zie hieronder onze spelregels.

Retourneren geldt alleen voor deze aanzoeksring/verlovingsring en kan alleen onder de volgende voorwaarden retour worden gestuurd:

 • Unieke zichttermijn van 30 dagen na ontvangst van de ring.
 • Verlovingsring is ongedragen (passen is uiteraard mogelijk)
 • Verlovingsring is onbeschadigd.
 • Verlovingsring is niet gegraveerd.
 • De verlovingsring moet aangetekend retour worden gestuurd en kan eenmalig alleen worden geruild voor een ander model in dezelfde prijsklasse of andere maat. (Bij het terugsturen van de ring zijn de verzendkosten en de verantwoordelijkheid voor goed terugsturen voor de klant)
 • Voor een retourzending dien je eerst een mail te sturen naar info@trouwringenvoordeel.nl.
 • Je stuurt de pakbon mee of een eigen formulier met daarop jouw gegevens, welk maat de ring moet worden of het artikelnummer en de maat van een ander ring in dezelfde prijsklasse en vermeldt het bestelnummer op de bon.
×

Ringmaat tips

Een aanzoeksring/verlovingsring moet perfect passen. Natuurlijk, een ring kan altijd verkleind of vergroot worden, maar het is uiteraard veel beter als deze in één keer als gegoten past.

Vingers zijn van de linker- en de rechterhand verschillend in dikte. Dit klinkt alledaags, maar wordt een probleem als de ring niet past. Bepaal voordat u gaat meten aan welke vinger en aan welke hand de ring wordt gedragen. Verlovingsringen worden meestal om de ringvinger van de linkerhand gedragen.


Om de ringmaat van de ringvinger van je aanstaande te achterhalen heb ik hier een aantal tips voor je.

 1. Meet de binnendiameter op verschillende plaatsen. Een ring kan ovaalvormig zijn door het dragen en daardoor in de lengte anders meten dan de breedte.
 2. Een ring van haar om je eigen vinger doen en dan aftekenen tot waar de ring komt. Dan kun je bij de juwelier de juiste maat bepalen.
 3. De ring tekenen. Leg haar ring op een stuk papier en teken de binnenste cirkelen meet de maat op.
 4. Een ringenbos bestellen en haar ring op de juiste maat van de ring van de ringenbos leggen.
 5. Meet in het midden van haar ring de binnendiameter. Met de liniaal de maat meten. De mogelijkheid is ook aanwezig om de ring die haar goed past op een liniaal te leggen en de afstand binnen in de ring te meten