Top

Aan welke hand draag je de trouwring

De trouwring wordt grotendeels gedragen aan de rechterhand. Er is natuurlijk geen ‘juiste’ manier om een trouwring te dragen en dit mag je dan ook helemaal zelf bepalen. Per land en per geloof kan het dragen van een trouwring namelijk verschillen. Toch wordt de rechterhand gezien als dé hand waar de trouwring hoort. Dit komt voornamelijk doordat bij de meeste mensen rechts de dominantie hand is en hierdoor de trouwring het meest opvalt. Ben je links, dan kun je de trouwring aan je linkerhand dragen om zo je trouwring aan iedereen te showen. 

Dit kan ook afhankelijk zijn andere dingen zoals van het geloof, zo dragen de katholieken in Nederland de trouwring aan de linkerhand en protestanten aan de rechterhand. De oude Egyptenaren droegen de trouwring juist aan de linker ringvinger omdat deze direct in verbinding staat met je hart. 

trouwring om je ringvinger dragen 

De ringvinger is bedoeld om hier je trouwring om te dragen. Natuurlijk heb je twee ringvingers en de andere kan worden gebruikt om de verlovingsring om te dragen. Je kunt er ook voor kiezen om na de bruiloft, de verlovingsring en trouwring met elkaar te combineren. Hier kunnen de ringen ook op worden uitgezocht. Zo wordt de trouwring voor de verlovingsring geschoven en worden deze eigenlijk als één ring gezien. Het mooie is om dan de ringen met elkaar te matchen om zo een prachtig effect te creëren. De andere ringvinger is dan nog vrij om hier een andere mooie ring te dragen, deze kun je natuurlijk ook gewoon vrij houden.