• Snelle levering
 • Uitmuntende service 9.4 Waardering
 • Laagste prijsgarantie
Home Etiquette voor trouwringen en verlovingsringen

Etiquette voor trouwringen en verlovingsringen

Etiquette voor trouwringen en verlovingsringen Sta je op het punt om je vriendin ten huwelijk te vragen of is het hoge woord er al uit en gaan jullie binnenkort trouwen? Voor beide gelegenheden zoek je natuurlijk de perfecte verlovingsring en trouwring. Een aanzoek is natuurlijk al erg spannend, maar een mooie verlovingsring mag hier zeker niet ontbreken. Dit geldt ook voor jullie bruiloft, uiteindelijk krijg je een ring om je vinger die je je hele leven zal dragen. Keuzes voor een prachtige trouw- of verlovingsring zijn er genoeg. Gaan jullie voor klassiek goud? Of toch liever een moderne zilveren trouwring? En kiezen jullie zonder op de ‘regels’ te letten of houden jullie je helemaal aan de etiquette voor trouwringen en verlovingsringen? Een beetje van allebei kan natuurlijk ook! Om je te helpen vertellen wij je alles over de verlovingsring etiquette en trouwring etiquette.
 

Aan welke hand draag je de verlovingsring?

Dé verlovingsring. Het pronkstuk van de verloving. Manlief heeft veel tijd gestoken in de zoektocht naar de perfecte verlovingsring voor jou. De verlovingsring kenmerkt zich vaak door een groot briljant zodat hij goed opvalt en staat ook wel bekend als de solitaire verlovingsring. Maar welke verlovingsring etiquette en verlovingsring tradities zijn er eigenlijk? Aan welke hand draag je de ring bijvoorbeeld? Vanuit traditie van vroeger wordt de verlovingsring aan de rechter ringvinger gedragen. Tegenwoordig doet deze verlovingsring etiquette er eigenlijk niet meer zoveel toe. De verlovingsring staat symbool voor de liefde, ongeacht aan welke hand je hem draagt. Vanuit praktisch oogpunt dragen veel vrouwen de verlovingsring tegenwoordig aan de linkerhand. Dit komt omdat de meeste mensen rechtshandig zijn en deze hand dus vaker gebruiken dan de linkerhand. Door de ring aan de niet-dominante hand te dragen, wordt het risico op schade aan de ring verkleind. Wanneer je linkshandig bent, kan het dus praktisch zijn om de verlovingsring aan de linkerhand te dragen.
 

Trouwring etiquette

Het moment is daar. Jij en je aanstaande gaan elkaar de eeuwige trouw beloven en hierbij worden de trouwringen uitgewisseld. Eén voor jezelf en één voor je aanstaande. Hoewel de trouwring zich vaak typeert door een vrij glad uiterlijk zonder al te veel details of steentjes, zien we tegenwoordig ook steeds vaker trouwringen die juist wél veel steentjes bevatten.

De trouwring kent ook zijn etiquette. Natuurlijk is het volledig aan jullie zelf of jullie deze trouwring etiquette na te leven of dat jullie het helemaal doen zoals jullie zelf willen. Draag je de ring om je vinger of misschien wel aan een ketting? En hoe zit het met de hand of vinger waar je de trouwring draagt? De ringvinger staat vanuit tradities van vroeger in verbinding met het hart. De ader die door de linker ringvinger loopt is namelijk direct verbonden met het hart. Daarom wordt traditioneel de trouwring aan de linker ringvinger gedragen. Ook het geloof kan bepalend zijn voor het dragen van de trouwring. Protestanten dragen de ring bijvoorbeeld aan de rechterhand en Rooms-katholieken aan de linkerhand. Maar tegenwoordig doet deze trouwring etiquette er niet zo veel meer toe als vroeger. Veel mensen dragen de trouwring vanuit praktisch oogpunt aan de hand welke zij het minst gebruiken. Op die manier is de kans kleiner dat de ring wordt beschadigd!

Weten jullie al voor wat voor soort verlovingsring of trouwring jullie gaan? Bekijk het uitgebreide aanbod op Trouwringenvoordeel.nl
    19-07-2021 21:59
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
×

Wat is het verschil tussen een Zirkonia en een Briljant?

De zirkonia ziet er op het eerste gezicht uit als een briljant (een briljant is de naam voor de slijpvorm briljant en de diamant is de steensoort). Maar het grote verschil tussen beide kristallen is dat een diamant een natuurlijke edelsteen is, terwijl een zirkonia kunstmatig gemaakt is. Een diamant is harder, gaat langer mee en kan scherper geslepen worden dan een zirkonia. Een zirkonia is daarom een voordelig alternatief voor een briljant. Met het blote oog is het verschil soms moeilijk te zien. Zirkonia´s schitteren in het begin weliswaar mooi, maar na verloop van tijd verdwijnt de schittering. Een briljant zal altijd blijven schitteren.

×
×

Wat is het verschil tussen 8/9/14/18 karaats

 • 8 karaat goud (9 krt) 33,3% goud
 • 9 karaat goud (9 krt) 37,5% goud
 • 14 karaat goud (14 krt) 58,5% goud
 • 18 karaat goud (18 krt) 75,0% goud

Sieraden gemaakt van 8 en 9-karaats goud worden in Nederland officieel niet gezien als gouden sieraden. Daarom worden sieraden bij de waarborg ook pas vanaf 14 karaat goud gekeurd.

Hoe meer goud er in een sieraad verwerkt zit, hoe duurder het sieraad. Over het algemeen is een sieraad van 9 karaat goedkoper dan een sieraad van 14 karaat. In sommige gevallen heeft het gehalte van het goud weinig invloed op de prijs. Dit zit dan in het maakloon en de ontwerpkosten.

Daarnaast heb je te maken met kleurverschil tussen de verschillende gehaltes. Hoe hoger het gehalte, hoe warmer de kleur van het goud. Zo is een 24-karaats geelgouden ring zichtbaar geler dan een 14-karaats geelgouden ring. Bij witgouden en rosegouden sieraden zie je geen kleurverschil tussen de verschillende gehaltes.Vind je het nog lastig om een keuze te maken over het goudgehalte? Of wil je weten welk materiaal het beste bij je past? Laat je dan adviseren door onze specialisten op locatie of mail of bel voor meer informatie. (Tip check ook onze kennisbank voor meer informatie over goudgehaltes)

×

Retourvoorwaarden aanzoeksring/verlovingsring

De ringen worden speciaal op maat gemaakt en valt niet onder de herroepingsrecht. Maar wij geven jullie natuurlijk wel de keuze om de ring te ruilen voor een andere maat of voor een andere ring. Uit meer dan 500 ringen kan je geliefde vast wel een mooie ring vinden bij TrouringenVoordeel.nl. Zie hieronder onze spelregels.

Retourneren geldt alleen voor deze aanzoeksring/verlovingsring en kan alleen onder de volgende voorwaarden retour worden gestuurd:

 • Unieke zichttermijn van 30 dagen na ontvangst van de ring.
 • Verlovingsring is ongedragen (passen is uiteraard mogelijk)
 • Verlovingsring is onbeschadigd.
 • Verlovingsring is niet gegraveerd.
 • De verlovingsring moet aangetekend retour worden gestuurd en kan eenmalig alleen worden geruild voor een ander model in dezelfde prijsklasse of andere maat. (Bij het terugsturen van de ring zijn de verzendkosten en de verantwoordelijkheid voor goed terugsturen voor de klant)
 • Voor een retourzending dien je eerst een mail te sturen naar info@trouwringenvoordeel.nl.
 • Je stuurt de pakbon mee of een eigen formulier met daarop jouw gegevens, welk maat de ring moet worden of het artikelnummer en de maat van een ander ring in dezelfde prijsklasse en vermeldt het bestelnummer op de bon.
×

Ringmaat tips

Een aanzoeksring/verlovingsring moet perfect passen. Natuurlijk, een ring kan altijd verkleind of vergroot worden, maar het is uiteraard veel beter als deze in één keer als gegoten past.

Vingers zijn van de linker- en de rechterhand verschillend in dikte. Dit klinkt alledaags, maar wordt een probleem als de ring niet past. Bepaal voordat u gaat meten aan welke vinger en aan welke hand de ring wordt gedragen. Verlovingsringen worden meestal om de ringvinger van de linkerhand gedragen.


Om de ringmaat van de ringvinger van je aanstaande te achterhalen heb ik hier een aantal tips voor je.

 1. Meet de binnendiameter op verschillende plaatsen. Een ring kan ovaalvormig zijn door het dragen en daardoor in de lengte anders meten dan de breedte.
 2. Een ring van haar om je eigen vinger doen en dan aftekenen tot waar de ring komt. Dan kun je bij de juwelier de juiste maat bepalen.
 3. De ring tekenen. Leg haar ring op een stuk papier en teken de binnenste cirkelen meet de maat op.
 4. Een ringenbos bestellen en haar ring op de juiste maat van de ring van de ringenbos leggen.
 5. Meet in het midden van haar ring de binnendiameter. Met de liniaal de maat meten. De mogelijkheid is ook aanwezig om de ring die haar goed past op een liniaal te leggen en de afstand binnen in de ring te meten