Top

Etiquette voor trouwringen en verlovingsringen

Trouwring om welke vinger

Sta je op het punt om je vriendin ten huwelijk te vragen of is het hoge woord er al uit en gaan jullie binnenkort trouwen? Voor beide gelegenheden zoek je natuurlijk de perfecte verlovingsring en trouwring. Een aanzoek is natuurlijk al erg spannend, maar een mooie verlovingsring mag hier zeker niet ontbreken. Dit geldt ook voor jullie bruiloft, uiteindelijk krijg je een ring om je vinger die je je hele leven zal dragen. Keuzes voor een prachtige trouw- of verlovingsring zijn er genoeg. Gaan jullie voor klassiek goud? Of toch liever een moderne zilveren trouwring? En kiezen jullie zonder op de ‘regels’ te letten of houden jullie je helemaal aan de etiquette voor trouwringen en verlovingsringen? Een beetje van allebei kan natuurlijk ook! Om je te helpen vertellen wij je alles over de verlovingsring etiquette en trouwring etiquette.

Aan welke hand draag je de verlovingsring?

Dé verlovingsring. Het pronkstuk van de verloving. Manlief heeft veel tijd gestoken in de zoektocht naar de perfecte verlovingsring voor jou. De verlovingsring kenmerkt zich vaak door een groot briljant zodat hij goed opvalt en staat ook wel bekend als de solitaire verlovingsring. Maar welke verlovingsring etiquette en verlovingsring tradities zijn er eigenlijk? Aan welke hand draag je de ring bijvoorbeeld? Vanuit traditie van vroeger wordt de verlovingsring aan de rechter ringvinger gedragen. Tegenwoordig doet deze verlovingsring etiquette er eigenlijk niet meer zoveel toe. De verlovingsring staat symbool voor de liefde, ongeacht aan welke hand je hem draagt. Vanuit praktisch oogpunt dragen veel vrouwen de verlovingsring tegenwoordig aan de linkerhand. Dit komt omdat de meeste mensen rechtshandig zijn en deze hand dus vaker gebruiken dan de linkerhand. Door de ring aan de niet-dominante hand te dragen, wordt het risico op schade aan de ring verkleind. Wanneer je linkshandig bent, kan het dus praktisch zijn om de verlovingsring aan de linkerhand te dragen.

Trouwring etiquette

Het moment is daar. Jij en je aanstaande gaan elkaar de eeuwige trouw beloven en hierbij worden de trouwringen uitgewisseld. Eén voor jezelf en één voor je aanstaande. Hoewel de trouwring zich vaak typeert door een vrij glad uiterlijk zonder al te veel details of steentjes, zien we tegenwoordig ook steeds vaker trouwringen die juist wél veel steentjes bevatten.

De trouwring kent ook zijn etiquette. Natuurlijk is het volledig aan jullie zelf of jullie deze trouwring etiquette na te leven of dat jullie het helemaal doen zoals jullie zelf willen. Draag je de ring om je vinger of misschien wel aan een ketting? En hoe zit het met de hand of vinger waar je de trouwring draagt? De ringvinger staat vanuit tradities van vroeger in verbinding met het hart. De ader die door de linker ringvinger loopt is namelijk direct verbonden met het hart. Daarom wordt traditioneel de trouwring aan de linker ringvinger gedragen. Ook het geloof kan bepalend zijn voor het dragen van de trouwring. Protestanten dragen de ring bijvoorbeeld aan de rechterhand en Rooms-katholieken aan de linkerhand. Maar tegenwoordig doet deze trouwring etiquette er niet zo veel meer toe als vroeger. Veel mensen dragen de trouwring vanuit praktisch oogpunt aan de hand welke zij het minst gebruiken. Op die manier is de kans kleiner dat de ring wordt beschadigd!

Weten jullie al voor wat voor soort verlovingsring of trouwring jullie gaan? Bekijk het uitgebreide aanbod op Trouwringenvoordeel.nl