Top

Juiste maat trouwring bepalen?

Ringmaat bepalen

Gefeliciteerd! Jullie gaan trouwen! De allermooiste dag van jullie leven komt eraan en jullie zijn in vol op bezig met de voorbereidingen van deze prachtige dag. Een onderdeel hiervan is het uitzoeken van de trouwringen. De trouwringen zijn het ultieme symbool van liefde en romantiek, jullie zijn voor altijd aan elkaar gebonden en de ring hoort een heel leven lang mee te gaan. Het is daarom van groot belang dat jullie de juiste trouwringen kiezen. Willen jullie een trouwringensetje of misschien allebei iets anders? Bij het uitkiezen van de trouwringen houd je rekening met het materiaal, de kleur, de stijl en natuurlijk is de maat ook erg belangrijk. Maar hoe bepaal je de ringmaat eigenlijk? In deze blog lees je verschillende tips waarmee je de ringmaat van je trouwring kunt bepalen.

Maat trouwring bepalen op diverse manieren.

Er zijn verschillende manieren om de maat van de trouwring te bepalen. De meest eenvoudige manier is om een goed passende ring op te meten. Maar er zijn natuurlijk ook nog andere manieren.

Diameter
De eerste manier om de ringmaat te bepalen is het opmeten van de diameter van de ring. Je meet dan in het midden van de ring de binnendiameter. Wanneer je bij het meten van de maat tussen twee verschillende maten uitkomt, dan kun je het beste de grootste maat kiezen. Wanneer je een brede ring wilt opmeten, is het raadzaam om de volledige breedte van de ring aan te houden.

Juwelier
Je kunt natuurlijk ook gewoon even langs de dichtstbijzijnde juwelier gaan. Zij kunnen je helpen met het opmeten van de juiste trouwring maat.

Dummy ringen en ringenbossen
Bij Trouwringenvoordeel.nl kun je eenvoudig een ringenbos met dummy ringen bestellen. Op die manier kun je gemakkelijk de juiste ringmaat bepalen. Het voordeel is dat je zowel de dummy ringen als de ringenbos thuis ontvangt. De dummy ringen zijn bijna gelijk aan de trouwring die jij zou willen. Hierdoor krijg je al een goed beeld hoe de ring aan jouw vinder zal staan. Een handig hulpmiddel om de juiste ringmaat te kiezen is door middel van een ringenbos. Hiermee pas je verschillende ringen en weetje precies wat jouw maat trouwring is. Meer weten over een ringenbos en dummy ringen? Je leest hier alles over het bestellen van dummy ringen bij Trouwringenvoordeel.nl!

Aandachtspunten ringmaat meten

Wanneer je de maat van je trouwring gaat bepalen is het handig om rekening te houden met een aantal aandachtspunten:
  • De vingers van je handen hebben vaak verschillende diktes. Het is daarom verstandig om de vinger te meten waar je de trouwring gaat dragen.
  • Het is mogelijk dat je vingers overdag een beetje opzwellen, daarom is het raadzaam om de ringmaat in de avond te bepalen.
  • In de zomer zijn vingers over het algemeen iets dikker dan in de winter, dit vanwege de temperatuur. Houd hier dus rekening mee!
Heb jij trouwringen besteld bij Trouwringenvoordeel.nl en is de maat niet helemaal goed na ontvangst? Dan profiteer je bij ons van een eenmalige unieke ringmaat garantie!