• Snelle levering
 • Uitmuntende service 9.4 Waardering
 • Laagste prijsgarantie
Home Originele manieren om trouwringen te overhandigen

Originele manieren om trouwringen te overhandigen

Originele manieren om trouwringen te overhandigen

De trouwringen zijn besteld! Eindelijk hebben jullie een keuze kunnen maken uit een groot assortiment van verschillende trouwringen. Jullie hebben de twee mooiste en perfectste trouwringen uitgekozen. Maar heb jullie al nagedacht over op welke manier de trouwringen naar het altaar worden gebracht? Dit is natuurlijk één van de mooiste momenten in de trouwceremonie, het moment waarop je de ring aan elkaars vinger schuift. Dit moment wordt nog mooier wanneer de ringen op een bijzondere manier of door een bijzonder persoon naar jullie toe worden gebracht. 
 

De origineelste manieren om de trouwringen te overhandigen voor je op een rijtje gezet.

Trouwringen zijn een belangrijk onderdeel van de ceremonie. Op het moment dat jullie elkaars ‘ja’ woord hebben gegeven, worden de ringen naar voren gebracht. Originele manieren om de trouwringen te overhandigen blijken meestal moeilijk om te bedenken. Hiervoor heb je alleen wat inspiratie nodig. Laat de ringen bijvoorbeeld brengen door jullie getuige of door jullie kinderen. De ringdrager heeft een eervolle en speciale taak!

 

Op vier poten

Hebben jullie een trouwe viervoeter in huis, die graag bij de bruiloft aanwezig wil zijn? Dan is het leuk om hem of haar de ringen naar voren te laten brengen. Er zijn verschillende soorten bandjes te koop waar de trouwringen aangemaakt kunnen worden. Let er wel op dat de trouwringen goed vast zitten en dat ze niet kwijtraken. Dit is niet alleen een origineel idee, dit ziet er ook nog eens super schattig uit!

 

Opa of oma

Het is natuurlijk een idee om de jongste persoon te vragen om de ringen naar voren te brengen, maar dit kan ook gedaan worden door de oudste personen. Wanneer jullie opa of oma nog aanwezig kan zijn bij het huwelijk, is het natuurlijk heel bijzonder dat hij en/of zij de ringen naar het altaar brengt.
 

Spectaculaire roofvogels

Een echte verrassing tijdens de ceremonie krijg je wanneer de ringen worden gebracht door een roofvogel. Dit kan wanneer de ceremonie buiten wordt gehouden, maar dit kan ook in een wat grotere binnenruimte zoals een grote kerk. Het geeft natuurlijk een prachtig effect, wanneer een uil naar binnen komt vliegen met de ringen om zijn pootjes.
 

Door iedereen!

Misschien wel de meest origineelste manier om trouwringen te laten brengen: door iedereen! Dit komt oorspronkelijk uit Amerika en heet een ‘ringwarming ceremony’. Dit houdt in, dat tijdens de ceremonie de ringen worden doorgegeven onder de gasten. Elke gast kan dan in gedachten een persoonlijke wens meegeven aan de trouwringen. Wanneer de ringen aangekomen zijn bij het altaar, zijn ze letterlijk warm gehouden van alle goede wensen!
 

Trouwringen kopen bij Trouwringenvoordeel.nl

Heb je nog geen trouwringen uitgezocht? Bij Trouwringenvoordeel koop je de mooiste goedkope trouwringen. Trouwringenvoordeel behoort tot één van de grootste en voordeligste trouwringen-leveranciers van Nederland en België. Bestel de trouwringen eenvoudig online tegen de scherpste prijzen. Breng je liever een bezoekje aan één van onze vestigingen? Dat kan! Maak een afspraak en kom bij ons langs. Wij helpen je graag bij het uitzoeken van dé perfecte trouwringen!

    21-06-2021 13:47
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
×

Wat is het verschil tussen een Zirkonia en een Briljant?

De zirkonia ziet er op het eerste gezicht uit als een briljant (een briljant is de naam voor de slijpvorm briljant en de diamant is de steensoort). Maar het grote verschil tussen beide kristallen is dat een diamant een natuurlijke edelsteen is, terwijl een zirkonia kunstmatig gemaakt is. Een diamant is harder, gaat langer mee en kan scherper geslepen worden dan een zirkonia. Een zirkonia is daarom een voordelig alternatief voor een briljant. Met het blote oog is het verschil soms moeilijk te zien. Zirkonia┬┤s schitteren in het begin weliswaar mooi, maar na verloop van tijd verdwijnt de schittering. Een briljant zal altijd blijven schitteren.

×
×

Wat is het verschil tussen 8/9/14/18 karaats

 • 8 karaat goud (9 krt) 33,3% goud
 • 9 karaat goud (9 krt) 37,5% goud
 • 14 karaat goud (14 krt) 58,5% goud
 • 18 karaat goud (18 krt) 75,0% goud

Sieraden gemaakt van 8 en 9-karaats goud worden in Nederland officieel niet gezien als gouden sieraden. Daarom worden sieraden bij de waarborg ook pas vanaf 14 karaat goud gekeurd.

Hoe meer goud er in een sieraad verwerkt zit, hoe duurder het sieraad. Over het algemeen is een sieraad van 9 karaat goedkoper dan een sieraad van 14 karaat. In sommige gevallen heeft het gehalte van het goud weinig invloed op de prijs. Dit zit dan in het maakloon en de ontwerpkosten.

Daarnaast heb je te maken met kleurverschil tussen de verschillende gehaltes. Hoe hoger het gehalte, hoe warmer de kleur van het goud. Zo is een 24-karaats geelgouden ring zichtbaar geler dan een 14-karaats geelgouden ring. Bij witgouden en rosegouden sieraden zie je geen kleurverschil tussen de verschillende gehaltes.Vind je het nog lastig om een keuze te maken over het goudgehalte? Of wil je weten welk materiaal het beste bij je past? Laat je dan adviseren door onze specialisten op locatie of mail of bel voor meer informatie. (Tip check ook onze kennisbank voor meer informatie over goudgehaltes)

×

Retourvoorwaarden aanzoeksring/verlovingsring

De ringen worden speciaal op maat gemaakt en valt niet onder de herroepingsrecht. Maar wij geven jullie natuurlijk wel de keuze om de ring te ruilen voor een andere maat of voor een andere ring. Uit meer dan 500 ringen kan je geliefde vast wel een mooie ring vinden bij TrouringenVoordeel.nl. Zie hieronder onze spelregels.

Retourneren geldt alleen voor deze aanzoeksring/verlovingsring en kan alleen onder de volgende voorwaarden retour worden gestuurd:

 • Unieke zichttermijn van 30 dagen na ontvangst van de ring.
 • Verlovingsring is ongedragen (passen is uiteraard mogelijk)
 • Verlovingsring is onbeschadigd.
 • Verlovingsring is niet gegraveerd.
 • De verlovingsring moet aangetekend retour worden gestuurd en kan eenmalig alleen worden geruild voor een ander model in dezelfde prijsklasse of andere maat. (Bij het terugsturen van de ring zijn de verzendkosten en de verantwoordelijkheid voor goed terugsturen voor de klant)
 • Voor een retourzending dien je eerst een mail te sturen naar info@trouwringenvoordeel.nl.
 • Je stuurt de pakbon mee of een eigen formulier met daarop jouw gegevens, welk maat de ring moet worden of het artikelnummer en de maat van een ander ring in dezelfde prijsklasse en vermeldt het bestelnummer op de bon.
×

Ringmaat tips

Een aanzoeksring/verlovingsring moet perfect passen. Natuurlijk, een ring kan altijd verkleind of vergroot worden, maar het is uiteraard veel beter als deze in één keer als gegoten past.

Vingers zijn van de linker- en de rechterhand verschillend in dikte. Dit klinkt alledaags, maar wordt een probleem als de ring niet past. Bepaal voordat u gaat meten aan welke vinger en aan welke hand de ring wordt gedragen. Verlovingsringen worden meestal om de ringvinger van de linkerhand gedragen.


Om de ringmaat van de ringvinger van je aanstaande te achterhalen heb ik hier een aantal tips voor je.

 1. Meet de binnendiameter op verschillende plaatsen. Een ring kan ovaalvormig zijn door het dragen en daardoor in de lengte anders meten dan de breedte.
 2. Een ring van haar om je eigen vinger doen en dan aftekenen tot waar de ring komt. Dan kun je bij de juwelier de juiste maat bepalen.
 3. De ring tekenen. Leg haar ring op een stuk papier en teken de binnenste cirkelen meet de maat op.
 4. Een ringenbos bestellen en haar ring op de juiste maat van de ring van de ringenbos leggen.
 5. Meet in het midden van haar ring de binnendiameter. Met de liniaal de maat meten. De mogelijkheid is ook aanwezig om de ring die haar goed past op een liniaal te leggen en de afstand binnen in de ring te meten