• Snelle levering
 • Uitmuntende service 9.4 Waardering
 • Laagste prijsgarantie
Home Hoe zorg je dat een trouwring mooi blijft?

Hoe zorg je dat een trouwring mooi blijft?

Hoe zorg je dat een trouwring mooi blijft?

Gefeliciteerd! Jullie zijn getrouwd. De prachtige trouwring om jouw vinger is het bewijs. Natuurlijk wil je wel dat de trouwring mooi blijft. Daarom hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet waarmee je zorgt dat je trouwring mooi blijft!

 

Hoe voorkom je beschadigingen aan je trouwring 

Doe je ring af wanneer je iets onderneemt waarbij hij kan beschadigen. Doe je bijvoorbeeld zwaar werk waarbij je met je handen werkt zoals bijvoorbeeld tuinieren of klussen? Draag de ring dan niet. Dit voorkomt onnodige beschadigingen. Draag je ring ook liever niet wanneer je naar de sportschool gaat. Metaal op metaal krast en wanneer je kracht zet, komt er extreem veel druk op je ring te staan. Het is mogelijk dat hij hierdoor verbuigt.

Trouwringen opbergen

Wil je jouw diamanten trouwring op een veilige plek opbergen? Zorg er dan voor dat je de ring niet samen met andere diamanten sieraden opbergt. Hoewel diamant een heel sterk natuurlijk materiaal is, kunnen twee diamanten elkaar wel beschadigen.

Trouwringen schoonmaken

Na enige tijd kan een trouwring dof worden. Zorg dat je ring weer gaat stralen door ze eens in de zoveel tijd een badje te geven.
Zorg ervoor dat je jouw trouwring niet draagt wanneer je gaat schoonmaken met chemische schoonmaakmiddelen. Let ook op chemische middelen in de badkamer zoals haarlak en parfum. Het is belangrijk dat je dit nooit direct op je trouwring spuit. Heb je dit per ongeluk toch gedaan? Spoel de ring dan direct af met water.

Gouden, palladium en platina trouwringen

Gouden, palladium en platina trouwringen houd je mooi door ze af en toe voorzichtig in een lauwwarm sopje van groene zeep schoon te borstelen. Zit er wat zwaardere aanslag op de ring? Dan kun je overwegen om een of twee druppels ammoniak toe te voegen aan het sopje. Wanneer je een borstel gebruikt, doe dit dan met een zachte tandenborstel en niet te ruw. Spoel ze na het borstelen goed af met lauw water en laat ze aan de lucht drogen.

Diamanten

Ook diamanten doe je op zijn tijd een groot plezier met een sopje. Door huidvet, zeep of cosmetica kan de diamant zijn glans verliezen. Laat de ring een halfuurtje weken in lauwwarm water met een paar druppels ammonia. Spoel nog even na en laat de ring goed drogen.

Zilveren trouwringen
Zilveren ringen worden zwart wanneer ze in contact komen met zwavelverbindingen. Zwavel zit in de lucht, maar ook in je huid en in voedsel. De zwarte aanslag kun je proberen te verwijderen door je zilveren voorwerpen eerst vetvrij te maken met een sopje, daarna af te spoelen en te drogen met een zachte doek die niet pluist. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van een zilverpoets. Wanneer je dit gebruikt, poets dan zachtjes in één richting. Zilverpoets maakt namelijk kleine krasjes en die vallen het minst op wanneer je één kant op poetst.

Tot slot hebben wij nog een extra tip, extra zekerheid kan namelijk nooit kwaad. We adviseren je om je trouwring – wanneer er een diamant in zit – zo af en toe eens te laten controleren bij de juwelier. Wanneer er sprake is van slijtage of wanneer de zetting van de diamant los zit, dan ben je er in ieder geval op tijd bij. Zo voorkom je dat je de diamant verliest!
    25-05-2021 11:21
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
×

Wat is het verschil tussen een Zirkonia en een Briljant?

De zirkonia ziet er op het eerste gezicht uit als een briljant (een briljant is de naam voor de slijpvorm briljant en de diamant is de steensoort). Maar het grote verschil tussen beide kristallen is dat een diamant een natuurlijke edelsteen is, terwijl een zirkonia kunstmatig gemaakt is. Een diamant is harder, gaat langer mee en kan scherper geslepen worden dan een zirkonia. Een zirkonia is daarom een voordelig alternatief voor een briljant. Met het blote oog is het verschil soms moeilijk te zien. Zirkonia´s schitteren in het begin weliswaar mooi, maar na verloop van tijd verdwijnt de schittering. Een briljant zal altijd blijven schitteren.

×
×

Wat is het verschil tussen 8/9/14/18 karaats

 • 8 karaat goud (9 krt) 33,3% goud
 • 9 karaat goud (9 krt) 37,5% goud
 • 14 karaat goud (14 krt) 58,5% goud
 • 18 karaat goud (18 krt) 75,0% goud

Sieraden gemaakt van 8 en 9-karaats goud worden in Nederland officieel niet gezien als gouden sieraden. Daarom worden sieraden bij de waarborg ook pas vanaf 14 karaat goud gekeurd.

Hoe meer goud er in een sieraad verwerkt zit, hoe duurder het sieraad. Over het algemeen is een sieraad van 9 karaat goedkoper dan een sieraad van 14 karaat. In sommige gevallen heeft het gehalte van het goud weinig invloed op de prijs. Dit zit dan in het maakloon en de ontwerpkosten.

Daarnaast heb je te maken met kleurverschil tussen de verschillende gehaltes. Hoe hoger het gehalte, hoe warmer de kleur van het goud. Zo is een 24-karaats geelgouden ring zichtbaar geler dan een 14-karaats geelgouden ring. Bij witgouden en rosegouden sieraden zie je geen kleurverschil tussen de verschillende gehaltes.Vind je het nog lastig om een keuze te maken over het goudgehalte? Of wil je weten welk materiaal het beste bij je past? Laat je dan adviseren door onze specialisten op locatie of mail of bel voor meer informatie. (Tip check ook onze kennisbank voor meer informatie over goudgehaltes)

×

Retourvoorwaarden aanzoeksring/verlovingsring

De ringen worden speciaal op maat gemaakt en valt niet onder de herroepingsrecht. Maar wij geven jullie natuurlijk wel de keuze om de ring te ruilen voor een andere maat of voor een andere ring. Uit meer dan 500 ringen kan je geliefde vast wel een mooie ring vinden bij TrouringenVoordeel.nl. Zie hieronder onze spelregels.

Retourneren geldt alleen voor deze aanzoeksring/verlovingsring en kan alleen onder de volgende voorwaarden retour worden gestuurd:

 • Unieke zichttermijn van 30 dagen na ontvangst van de ring.
 • Verlovingsring is ongedragen (passen is uiteraard mogelijk)
 • Verlovingsring is onbeschadigd.
 • Verlovingsring is niet gegraveerd.
 • De verlovingsring moet aangetekend retour worden gestuurd en kan eenmalig alleen worden geruild voor een ander model in dezelfde prijsklasse of andere maat. (Bij het terugsturen van de ring zijn de verzendkosten en de verantwoordelijkheid voor goed terugsturen voor de klant)
 • Voor een retourzending dien je eerst een mail te sturen naar info@trouwringenvoordeel.nl.
 • Je stuurt de pakbon mee of een eigen formulier met daarop jouw gegevens, welk maat de ring moet worden of het artikelnummer en de maat van een ander ring in dezelfde prijsklasse en vermeldt het bestelnummer op de bon.
×

Ringmaat tips

Een aanzoeksring/verlovingsring moet perfect passen. Natuurlijk, een ring kan altijd verkleind of vergroot worden, maar het is uiteraard veel beter als deze in één keer als gegoten past.

Vingers zijn van de linker- en de rechterhand verschillend in dikte. Dit klinkt alledaags, maar wordt een probleem als de ring niet past. Bepaal voordat u gaat meten aan welke vinger en aan welke hand de ring wordt gedragen. Verlovingsringen worden meestal om de ringvinger van de linkerhand gedragen.


Om de ringmaat van de ringvinger van je aanstaande te achterhalen heb ik hier een aantal tips voor je.

 1. Meet de binnendiameter op verschillende plaatsen. Een ring kan ovaalvormig zijn door het dragen en daardoor in de lengte anders meten dan de breedte.
 2. Een ring van haar om je eigen vinger doen en dan aftekenen tot waar de ring komt. Dan kun je bij de juwelier de juiste maat bepalen.
 3. De ring tekenen. Leg haar ring op een stuk papier en teken de binnenste cirkelen meet de maat op.
 4. Een ringenbos bestellen en haar ring op de juiste maat van de ring van de ringenbos leggen.
 5. Meet in het midden van haar ring de binnendiameter. Met de liniaal de maat meten. De mogelijkheid is ook aanwezig om de ring die haar goed past op een liniaal te leggen en de afstand binnen in de ring te meten