Top

Hoe zorg je dat een trouwring mooi blijft?

Trouwring kopen

Gefeliciteerd! Jullie zijn getrouwd. De prachtige trouwring om jouw vinger is het bewijs. Natuurlijk wil je wel dat de trouwring mooi blijft. Daarom hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet waarmee je zorgt dat je trouwring mooi blijft!


Voorkomen is beter dan genezen

Doe je ring af wanneer je iets onderneemt waarbij hij kan beschadigen. Doe je bijvoorbeeld zwaar werk waarbij je met je handen werkt zoals bijvoorbeeld tuinieren of klussen? Draag de ring dan niet. Dit voorkomt onnodige beschadigingen. Draag je ring ook liever niet wanneer je naar de sportschool gaat. Metaal op metaal krast en wanneer je kracht zet, komt er extreem veel druk op je ring te staan. Het is mogelijk dat hij hierdoor verbuigt.

Trouwringen opbergen
Wil je jouw diamanten trouwring op een veilige plek opbergen? Zorg er dan voor dat je de ring niet samen met andere diamanten sieraden opbergt. Hoewel diamant een heel sterk natuurlijk materiaal is, kunnen twee diamanten elkaar wel beschadigen.

Chemische middelen
Zorg ervoor dat je jouw trouwring niet draagt wanneer je gaat schoonmaken met chemische schoonmaakmiddelen. Let ook op chemische middelen in de badkamer zoals haarlak en parfum. Het is belangrijk dat je dit nooit direct op je trouwring spuit. Heb je dit per ongeluk toch gedaan? Spoel de ring dan direct af met water.

Trouwringen schoonmaken

Na enige tijd kan een trouwring dof worden. Zorg dat je ring weer gaat stralen door ze eens in de zoveel tijd een badje te geven.

Gouden, palladium en platina trouwringen
Gouden, palladium en platina trouwringen houd je mooi door ze af en toe voorzichtig in een lauwwarm sopje van groene zeep schoon te borstelen. Zit er wat zwaardere aanslag op de ring? Dan kun je overwegen om een of twee druppels ammoniak toe te voegen aan het sopje. Wanneer je een borstel gebruikt, doe dit dan met een zachte tandenborstel en niet te ruw. Spoel ze na het borstelen goed af met lauw water en laat ze aan de lucht drogen.

Diamanten
Ook diamanten doe je op zijn tijd een groot plezier met een sopje. Door huidvet, zeep of cosmetica kan de diamant zijn glans verliezen. Laat de ring een halfuurtje weken in lauwwarm water met een paar druppels ammonia. Spoel nog even na en laat de ring goed drogen.

Zilveren trouwringen
Zilveren ringen worden zwart wanneer ze in contact komen met zwavelverbindingen. Zwavel zit in de lucht, maar ook in je huid en in voedsel. De zwarte aanslag kun je proberen te verwijderen door je zilveren voorwerpen eerst vetvrij te maken met een sopje, daarna af te spoelen en te drogen met een zachte doek die niet pluist. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van een zilverpoets. Wanneer je dit gebruikt, poets dan zachtjes in één richting. Zilverpoets maakt namelijk kleine krasjes en die vallen het minst op wanneer je één kant op poetst.

Tot slot hebben wij nog een extra tip, extra zekerheid kan namelijk nooit kwaad. We adviseren je om je trouwring – wanneer er een diamant in zit – zo af en toe eens te laten controleren bij de juwelier. Wanneer er sprake is van slijtage of wanneer de zetting van de diamant los zit, dan ben je er in ieder geval op tijd bij. Zo voorkom je dat je de diamant verliest!