Top

Verlovingsring en trouwring combinerenDe verlovingsring en de trouwring staan symbool voor de eeuwige liefde. Er zijn enkele verschillen tussen de verlovingsring en trouwring. Een verlovingsring wordt met veel zorg door de aanstaande uitgezocht. Daarna komt het moment al snel, dat jullie samen op zoek gaan naar mooie trouwringen. Hierbij is het ook belangrijk om te kijken welke trouwring het best past bij de verlovingsring. Het zou zonde zijn als je de verlovingsring niet meer kunt dragen wanneer je getrouwd bent. Het combineren van je verlovingsring en trouwring is dan ook de ideaalste optie.

 

Verlovingsring en trouwring samen dragen

Een verlovingsring en een trouwring zijn samen één geweldige combinatie. Dat betekent dat je bij het uitzoeken van een verlovingsring al rekening moet houden met het totale plaatje. Het is gemakkelijk om meerdere ringen te combineren aan één hand. Het is tegenwoordig een trend om veel ringen aan één vinger te dragen. Daarbij is het wel belangrijk om niet té veel ringen te dragen en dat deze bescheiden moeten zijn. Als je allemaal grote ringen om één vinger gaat dragen, ziet dit er zeker niet charmant uit. Laat daarom de belangrijkste ring, de trouwring, het pronkstuk zijn van de gedragen ringen. Kies voor een subtiele en kleine ring ter ondersteuning van de trouwring.

 

De perfecte match

Wanneer je de verlovingsring graag samen wilt dragen met de trouwring, is het van belang dat de verlovingsring perfect aansluit bij de trouwring. Dit is belangrijk, omdat het samen een prachtig setje moet worden. In sommige situaties kan dit lastig zijn, bijvoorbeeld wanneer de zetting van de steen te laag is. Wanneer dit het geval is, ontstaat er ruimte tussen beide ringen. Het is dus belangrijk om verlovingsring uit te zoeken die ervoor gemaakt is, om samen met een trouwring te dragen. Meestal zijn deze verlovingsringen iets subtieler in verhouding met de trouwring.

 

Aantal tips

Wil je jouw verlovingsring en trouwring graag als één set dragen? Wij hebben een aantal tips die handig kunnen zijn bij het uitzoeken van een verlovingsring en trouwring die bij elkaar passen.

 

  1. Stem de stenen op elkaar af. Wanneer de verlovingsring een grote steen bevat, ga dan voor een kleinere steen of geen stenen in de trouwring.
  2. Kies voor één stijl. Zijn de lijnen van de verlovingsring strak en recht? Ga dan voor een strakke moderne trouwring. Is de verlovingsring bol? Ga dan ook voor bolle trouwringen.
  3. Zorg er voor dat de twee ringen niet dezelfde breedte hebben. Kies voor een iets bredere en een iets smallere ring. Een klein verschil in breedte is al genoeg.

Ringen kopen bij Trouwringenvoordeel.nl

Ben je nog op zoek naar de juiste verlovingsring of trouwring? Dan ben je bij Trouwringenvoordeel aan het juiste adres! Trouwringenvoordeel.nl biedt een zeer uitgebreid aanbod aan verschillende ringen. Je kunt de ringen gemakkelijk online bestellen. Breng je liever een bezoek aan één van onze vestigingen? Dat kan! Maak een afspraak en kom bij ons langs. Tijdens een persoonlijke afspraak staan we je bij om de juiste passende ring(en) te vinden!