• Snelle levering
 • Uitmuntende service 9.4 Waardering
 • Laagste prijsgarantie
Home Verlovingsring en trouwring combineren

Verlovingsring en trouwring combineren

Verlovingsring en trouwring combineren

De verlovingsring en de trouwring staan symbool voor de eeuwige liefde. Er zijn enkele verschillen tussen de verlovingsring en trouwring. Een verlovingsring wordt met veel zorg door de aanstaande uitgezocht. Daarna komt het moment al snel, dat jullie samen op zoek gaan naar mooie trouwringen. Hierbij is het ook belangrijk om te kijken welke trouwring het best past bij de verlovingsring. Het zou zonde zijn als je de verlovingsring niet meer kunt dragen wanneer je getrouwd bent. Het combineren van je verlovingsring en trouwring is dan ook de ideaalste optie.

 

Verlovingsring en trouwring samen dragen

Een verlovingsring en een trouwring zijn samen één geweldige combinatie. Dat betekent dat je bij het uitzoeken van een verlovingsring al rekening moet houden met het totale plaatje. Het is gemakkelijk om meerdere ringen te combineren aan één hand. Het is tegenwoordig een trend om veel ringen aan één vinger te dragen. Daarbij is het wel belangrijk om niet té veel ringen te dragen en dat deze bescheiden moeten zijn. Als je allemaal grote ringen om één vinger gaat dragen, ziet dit er zeker niet charmant uit. Laat daarom de belangrijkste ring, de trouwring, het pronkstuk zijn van de gedragen ringen. Kies voor een subtiele en kleine ring ter ondersteuning van de trouwring.

 

De perfecte match van een aanzoeksring met een trouwring

Wanneer je de verlovingsring graag samen wilt dragen met de trouwring, is het van belang dat de verlovingsring perfect aansluit bij de trouwring. Dit is belangrijk, omdat het samen een prachtig setje moet worden. In sommige situaties kan dit lastig zijn, bijvoorbeeld wanneer de zetting van de steen te laag is. Wanneer dit het geval is, ontstaat er ruimte tussen beide ringen. Het is dus belangrijk om verlovingsring uit te zoeken die ervoor gemaakt is, om samen met een trouwring te dragen. Meestal zijn deze verlovingsringen iets subtieler in verhouding met de trouwring.

 

Aantal tips

Wil je jouw verlovingsring en trouwring graag als één set dragen? Wij hebben een aantal tips die handig kunnen zijn bij het uitzoeken van een verlovingsring en trouwring die bij elkaar passen.

 

 1. Stem de stenen op elkaar af. Wanneer de verlovingsring een grote steen bevat, ga dan voor een kleinere steen of geen stenen in de trouwring.
 2. Kies voor één stijl. Zijn de lijnen van de verlovingsring strak en recht? Ga dan voor een strakke moderne trouwring. Is de verlovingsring bol? Ga dan ook voor bolle trouwringen.
 3. Zorg er voor dat de twee ringen niet dezelfde breedte hebben. Kies voor een iets bredere en een iets smallere ring. Een klein verschil in breedte is al genoeg.
 

Ringen kopen bij Trouwringenvoordeel.nl

Ben je nog op zoek naar de juiste verlovingsring of trouwring? Dan ben je bij Trouwringenvoordeel aan het juiste adres! Trouwringenvoordeel.nl biedt een zeer uitgebreid aanbod aan verschillende ringen. Je kunt de ringen gemakkelijk online bestellen. Breng je liever een bezoek aan één van onze vestigingen? Dat kan! Maak een afspraak en kom bij ons langs. Tijdens een persoonlijke afspraak staan we je bij om de juiste passende ring(en) te vinden!

    25-07-2021 14:07
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
×

Wat is het verschil tussen een Zirkonia en een Briljant?

De zirkonia ziet er op het eerste gezicht uit als een briljant (een briljant is de naam voor de slijpvorm briljant en de diamant is de steensoort). Maar het grote verschil tussen beide kristallen is dat een diamant een natuurlijke edelsteen is, terwijl een zirkonia kunstmatig gemaakt is. Een diamant is harder, gaat langer mee en kan scherper geslepen worden dan een zirkonia. Een zirkonia is daarom een voordelig alternatief voor een briljant. Met het blote oog is het verschil soms moeilijk te zien. Zirkonia´s schitteren in het begin weliswaar mooi, maar na verloop van tijd verdwijnt de schittering. Een briljant zal altijd blijven schitteren.

×
×

Wat is het verschil tussen 8/9/14/18 karaats

 • 8 karaat goud (9 krt) 33,3% goud
 • 9 karaat goud (9 krt) 37,5% goud
 • 14 karaat goud (14 krt) 58,5% goud
 • 18 karaat goud (18 krt) 75,0% goud

Sieraden gemaakt van 8 en 9-karaats goud worden in Nederland officieel niet gezien als gouden sieraden. Daarom worden sieraden bij de waarborg ook pas vanaf 14 karaat goud gekeurd.

Hoe meer goud er in een sieraad verwerkt zit, hoe duurder het sieraad. Over het algemeen is een sieraad van 9 karaat goedkoper dan een sieraad van 14 karaat. In sommige gevallen heeft het gehalte van het goud weinig invloed op de prijs. Dit zit dan in het maakloon en de ontwerpkosten.

Daarnaast heb je te maken met kleurverschil tussen de verschillende gehaltes. Hoe hoger het gehalte, hoe warmer de kleur van het goud. Zo is een 24-karaats geelgouden ring zichtbaar geler dan een 14-karaats geelgouden ring. Bij witgouden en rosegouden sieraden zie je geen kleurverschil tussen de verschillende gehaltes.Vind je het nog lastig om een keuze te maken over het goudgehalte? Of wil je weten welk materiaal het beste bij je past? Laat je dan adviseren door onze specialisten op locatie of mail of bel voor meer informatie. (Tip check ook onze kennisbank voor meer informatie over goudgehaltes)

×

Retourvoorwaarden aanzoeksring/verlovingsring

De ringen worden speciaal op maat gemaakt en valt niet onder de herroepingsrecht. Maar wij geven jullie natuurlijk wel de keuze om de ring te ruilen voor een andere maat of voor een andere ring. Uit meer dan 500 ringen kan je geliefde vast wel een mooie ring vinden bij TrouringenVoordeel.nl. Zie hieronder onze spelregels.

Retourneren geldt alleen voor deze aanzoeksring/verlovingsring en kan alleen onder de volgende voorwaarden retour worden gestuurd:

 • Unieke zichttermijn van 30 dagen na ontvangst van de ring.
 • Verlovingsring is ongedragen (passen is uiteraard mogelijk)
 • Verlovingsring is onbeschadigd.
 • Verlovingsring is niet gegraveerd.
 • De verlovingsring moet aangetekend retour worden gestuurd en kan eenmalig alleen worden geruild voor een ander model in dezelfde prijsklasse of andere maat. (Bij het terugsturen van de ring zijn de verzendkosten en de verantwoordelijkheid voor goed terugsturen voor de klant)
 • Voor een retourzending dien je eerst een mail te sturen naar info@trouwringenvoordeel.nl.
 • Je stuurt de pakbon mee of een eigen formulier met daarop jouw gegevens, welk maat de ring moet worden of het artikelnummer en de maat van een ander ring in dezelfde prijsklasse en vermeldt het bestelnummer op de bon.
×

Ringmaat tips

Een aanzoeksring/verlovingsring moet perfect passen. Natuurlijk, een ring kan altijd verkleind of vergroot worden, maar het is uiteraard veel beter als deze in één keer als gegoten past.

Vingers zijn van de linker- en de rechterhand verschillend in dikte. Dit klinkt alledaags, maar wordt een probleem als de ring niet past. Bepaal voordat u gaat meten aan welke vinger en aan welke hand de ring wordt gedragen. Verlovingsringen worden meestal om de ringvinger van de linkerhand gedragen.


Om de ringmaat van de ringvinger van je aanstaande te achterhalen heb ik hier een aantal tips voor je.

 1. Meet de binnendiameter op verschillende plaatsen. Een ring kan ovaalvormig zijn door het dragen en daardoor in de lengte anders meten dan de breedte.
 2. Een ring van haar om je eigen vinger doen en dan aftekenen tot waar de ring komt. Dan kun je bij de juwelier de juiste maat bepalen.
 3. De ring tekenen. Leg haar ring op een stuk papier en teken de binnenste cirkelen meet de maat op.
 4. Een ringenbos bestellen en haar ring op de juiste maat van de ring van de ringenbos leggen.
 5. Meet in het midden van haar ring de binnendiameter. Met de liniaal de maat meten. De mogelijkheid is ook aanwezig om de ring die haar goed past op een liniaal te leggen en de afstand binnen in de ring te meten