• Snelle levering
 • Uitmuntende service 9.4 Waardering
 • Laagste prijsgarantie
Home Content pagina's Ringen onderhoud

Ringen onderhoud

Onderhouden van uw trouwringen

 
Ondanks dat u zo voorzichtig mogelijk bent met uw trouwringen, zijn beschadigingen niet te voorkomen. U draagt uw trouwring dagelijks en daardoor krijgt het dan ook vaak zwaar te verduren.
Hoe verschrikkelijk zonde het ook is, maar op het moment dat u elkaar het Ja-woord geeft zullen de eerste krasjes al snel zichtbaar zijn. Na het Ja-woord zullen de uitgenodigde gasten u feliciteren en daarbij u wellicht de hand schudden. Als de andere persoon ook een ring draagt aan de zelfde hand, dan zullen de ringen met elkaar in contact komen en zullen hierdoor lichtjes beschadigen. Aangezien snel al een tiental mensen u de hand zullen schudden, heeft u direct een aantal krasjes te pakken.
Daarnaast zult u merken dat bij de normale huis, tuin, en keuken gebruik, dat u vaak in contact komt met metalen of andere harde voorwerpen. Bijvoorbeeld de pannen in de keuken, de deurklink of een bossleutels. Dit zijn allemaal harde materialen die ervoor zorgen dat het oppervlak zal krassen.
 
Sieraden waarvan het oppervlak gematteerd is, zal door krasjes steeds meer gaan glimmen.
Onder het matte oppervlak is het sieraad glimmend, dus door het stoten wordt het matte eraf gekrast waardoor de krasjes duidelijker opvallen.
 
 
Hieronder een aantal tips voor de onderhoud van uw trouwringen:
 
 
 
Onderhoud van geelgoud of rosé(rood) goud 
 
Sieraden gemaakt uit geelgoud of rosé(rood) goud zijn gemakkelijk te onderhouden.
Hoewel er aan een gouden sieraad weinig of geen onderhoud is, kunnen ze door het dragen toch hun glans verliezen. Dit verschilt van persoon tot persoon, immers niet iedereen heeft bijvoorbeeld het zelfde beroep. 
 
Wanneer uw gouden sieraden wat dof worden kunt u met een lauw zeepsopje met een paar druppels ammonia toegevoegd ze weer laten glimmen. Gebruik een zachte (tanden) borstel om eventueel vuil tussen de randjes en eventueel de diamanten weg te werken. Spoel daarna het sieraad goed af met lauw water en droog ze met een schone, niet pluizend doekje.
Let op! Organische edelstenen (Stenen die afkomstig zijn van planten of dieren)mogen nooit of ter nimmer met ammonia worden gereinigd, dit omdat deze edelstenen bros zijn.
 
Gouden sieraden kunnen ook hun glans verliezen door krasjes. Bij een geel- of rosé(rood) gouden sieraad kunnen deze krasjes probleemloos weg gepolijst worden. Als u de bekraste trouwringen bij ons langs brengt, polijsten wij dit onder service weer weg voor u.
Heeft u een trouwring die gematteerd is, maken wij die weer onder service mat.
 
 
Onderhoud van Witgoud
 
Over het algemeen kunt u het witgoud op dezelfde wijze onderhouden als het geel- of rosé(rood) goud. Toch is er wel een verschil.
 
Om het witgoud een mooie witte glans te geven wordt er een toplaag rhodium op het sieraad gelegd.
Rhodium is een hard wit metaal dat valt onder de platina groep.
Echter wanneer een witgouden sieraad veel wordt gedragen zal het rhodium er af slijten, met als gevolg dat het witgouden sieraad zijn originele gelige kleur krijgt. Dit is weer op te lossen door er een nieuwe rhodium laag aan te brengen, ook wel rhodineren genoemd. Helaas zijn hier wel kosten aan verbonden.
 
Bij aanschaf van een witgouden sieraad dient u rekening mee te houden dat vroeg of laat het rhodium laagje er slijt,  voor het mooie moet het dan weer gerhodineerd worden. Hoe lang het rhodium laagje goed blijft heeft met verschillende factoren te maken, dit kan o.a. te maken hebben met de huidtype, en hoeveel het sieraad in contact komt met andere voorwerpen.
Om die reden kunnen we helaas ook geen garantie geven op het afslijten van het rhodium.
 
Wat ik meestal als tip meegeef is om de trouwringen aan de linkerhand te dragen (als u uiteraard rechtshandig bent) met de rechterhand doet u veel meer handelingen waardoor hij sneller beschadigd dan aan de linkerhand.
 
 
Onderhoud staal en titanium
 
Staal en titanium zijn 2 zeer harde materialen, zo hard dat dit ook niet snel zal verbuigen.
Echter zullen deze 2 materialen net zo snel beschadigen als het goud. 
Door het gebruik ,en zoals eerder hier boven beschreven, komt u veel in aanraking met andere harde materialen die de oppervlak van het sieraad zullen doen krassen.
 
 
 
Onderhoud van diamanten en edelstenen
 
Diamant is het hardste materiaal ter wereld. Om die reden is er ook zo goed als geen onderhoud aan deze edelsteen, echter kan een diamant wel degelijk kapot gaan! Vaak wordt beweerd dat dit niet zo is, maar het tegendeel is helaas waar. Gelukkig komt dit zeer zelden voor.
 
Ondanks dat diamant een zeer harde materiaal is, ontstaat soms de indruk dat de diamant minder schittering heeft dan bij de aanschaf, de reden hiervoor is simpel.
 
Een diamant schittert omdat hij het licht opvangt en via de facetten terugkaatst. Op de plaats waar de diamant is gezet zit er meestal een gaatje of een lijntje in het sieraad waardoor het licht ook de diamant kan bereiken. Echter een nadeel hiervan is dat hier viezigheid samen hoopt waardoor het licht de diamant niet kan bereiken. Daardoor zal de diamant minder gaan schitteren. 
 
Omdat de gaatjes vaak zo klein zijn, zijn ze ook erg lastig schoon te maken. 
U kunt dit deels schoon krijgen op de manier die hier eerder boven is beschreven (Onderhoud van geelgoud- of rosé (rood) goud).
 
Daarnaast wordt over het algemeen geadviseerd om sieraden met diamanten jaarlijks te laten controleren.
 Laatst bekeken producten

Group Created with Sketch. Filter
Filters
1
Onbeperkt
Toon resultaten
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
×

Wat is het verschil tussen een Zirkonia en een Briljant?

De zirkonia ziet er op het eerste gezicht uit als een briljant (een briljant is de naam voor de slijpvorm briljant en de diamant is de steensoort). Maar het grote verschil tussen beide kristallen is dat een diamant een natuurlijke edelsteen is, terwijl een zirkonia kunstmatig gemaakt is. Een diamant is harder, gaat langer mee en kan scherper geslepen worden dan een zirkonia. Een zirkonia is daarom een voordelig alternatief voor een briljant. Met het blote oog is het verschil soms moeilijk te zien. Zirkonia´s schitteren in het begin weliswaar mooi, maar na verloop van tijd verdwijnt de schittering. Een briljant zal altijd blijven schitteren.

×
×

Wat is het verschil tussen 8/9/14/18 karaats

 • 8 karaat goud (9 krt) 33,3% goud
 • 9 karaat goud (9 krt) 37,5% goud
 • 14 karaat goud (14 krt) 58,5% goud
 • 18 karaat goud (18 krt) 75,0% goud

Sieraden gemaakt van 8 en 9-karaats goud worden in Nederland officieel niet gezien als gouden sieraden. Daarom worden sieraden bij de waarborg ook pas vanaf 14 karaat goud gekeurd.

Hoe meer goud er in een sieraad verwerkt zit, hoe duurder het sieraad. Over het algemeen is een sieraad van 9 karaat goedkoper dan een sieraad van 14 karaat. In sommige gevallen heeft het gehalte van het goud weinig invloed op de prijs. Dit zit dan in het maakloon en de ontwerpkosten.

Daarnaast heb je te maken met kleurverschil tussen de verschillende gehaltes. Hoe hoger het gehalte, hoe warmer de kleur van het goud. Zo is een 24-karaats geelgouden ring zichtbaar geler dan een 14-karaats geelgouden ring. Bij witgouden en rosegouden sieraden zie je geen kleurverschil tussen de verschillende gehaltes.Vind je het nog lastig om een keuze te maken over het goudgehalte? Of wil je weten welk materiaal het beste bij je past? Laat je dan adviseren door onze specialisten op locatie of mail of bel voor meer informatie. (Tip check ook onze kennisbank voor meer informatie over goudgehaltes)

×

Retourvoorwaarden aanzoeksring/verlovingsring

De ringen worden speciaal op maat gemaakt en valt niet onder de herroepingsrecht. Maar wij geven jullie natuurlijk wel de keuze om de ring te ruilen voor een andere maat of voor een andere ring. Uit meer dan 500 ringen kan je geliefde vast wel een mooie ring vinden bij TrouringenVoordeel.nl. Zie hieronder onze spelregels.

Retourneren geldt alleen voor deze aanzoeksring/verlovingsring en kan alleen onder de volgende voorwaarden retour worden gestuurd:

 • Unieke zichttermijn van 30 dagen na ontvangst van de ring.
 • Verlovingsring is ongedragen (passen is uiteraard mogelijk)
 • Verlovingsring is onbeschadigd.
 • Verlovingsring is niet gegraveerd.
 • De verlovingsring moet aangetekend retour worden gestuurd en kan eenmalig alleen worden geruild voor een ander model in dezelfde prijsklasse of andere maat. (Bij het terugsturen van de ring zijn de verzendkosten en de verantwoordelijkheid voor goed terugsturen voor de klant)
 • Voor een retourzending dien je eerst een mail te sturen naar info@trouwringenvoordeel.nl.
 • Je stuurt de pakbon mee of een eigen formulier met daarop jouw gegevens, welk maat de ring moet worden of het artikelnummer en de maat van een ander ring in dezelfde prijsklasse en vermeldt het bestelnummer op de bon.
×

Ringmaat tips

Een aanzoeksring/verlovingsring moet perfect passen. Natuurlijk, een ring kan altijd verkleind of vergroot worden, maar het is uiteraard veel beter als deze in één keer als gegoten past.

Vingers zijn van de linker- en de rechterhand verschillend in dikte. Dit klinkt alledaags, maar wordt een probleem als de ring niet past. Bepaal voordat u gaat meten aan welke vinger en aan welke hand de ring wordt gedragen. Verlovingsringen worden meestal om de ringvinger van de linkerhand gedragen.


Om de ringmaat van de ringvinger van je aanstaande te achterhalen heb ik hier een aantal tips voor je.

 1. Meet de binnendiameter op verschillende plaatsen. Een ring kan ovaalvormig zijn door het dragen en daardoor in de lengte anders meten dan de breedte.
 2. Een ring van haar om je eigen vinger doen en dan aftekenen tot waar de ring komt. Dan kun je bij de juwelier de juiste maat bepalen.
 3. De ring tekenen. Leg haar ring op een stuk papier en teken de binnenste cirkelen meet de maat op.
 4. Een ringenbos bestellen en haar ring op de juiste maat van de ring van de ringenbos leggen.
 5. Meet in het midden van haar ring de binnendiameter. Met de liniaal de maat meten. De mogelijkheid is ook aanwezig om de ring die haar goed past op een liniaal te leggen en de afstand binnen in de ring te meten