• Snelle levering
 • Uitmuntende service 9.4 Waardering
 • Laagste prijsgarantie
Home De ringmaat van je partner raden: 3 tips

De ringmaat van je partner raden: 3 tips

De ringmaat van je partner raden: 3 tips Is het bijna zover? Begint de wens om te trouwen een beetje te kriebelen? Wacht dan niet langer en doe het; het aanzoek! Voor je op de knieën gaat moet je natuurlijk wel achter zijn of haar ringmaat zien te komen. Je wilt natuurlijk wel dat de ring meteen past! De vraag is alleen: hoe raad je de ringmaat van je partner zonder dat je jouw aanzoek verklapt? Wij helpen je door een aantal relevante tips te geven om de ringmaat van je partner te raden.Hoe kom je achter de ringmaat van je partner?

Er zijn heel veel manieren om achter de ringmaat van je partner te komen. Zo kun je stiekem de ringvinger van je partner opmeten of je familie en vrienden inschakelen om er voor jou achter te komen. Wij geven je de beste tips zodat de verlovingsring meteen geweldig past om de ringvinger van je bijna aanstaande!

Tip 1. Gebruik zijn/haar andere ring
Ga voor één van de meest makkelijke manieren. Je pakt gewoon één van de andere ringen. Zo kom je heel gemakkelijk aan de ringmaat van je partner! Probeer wel voor een ring te kiezen waarvan je weet dat hij/zij deze om de linker ringvinger draagt, dan weet je 100% zeker dat de verlovingsring gaat passen.

Tip 2. Zelf onopgemerkt opmeten - voor de echte durfal!
Wanneer je aanstaande verloofde lekker ligt te slapen, grijp je je kans! Want wanneer hij/zij wakker is kun je dit op geen enkele manier subtiel aanpakken. Pak een touwtje, stukje papier of een kabeltje van de telefoon en probeer het heel lichtjes om zijn/haar vinger te wikkelen. Meet het stukje waar het samen komt en pak er een meetlint bij. Wanneer je meet hoe lang het stukje is, kun je erachter komen wat de ringmaat van je partner is.

Tip 3. Gewoon vragen!
Zeker een goede optie is om het gewoon te vragen. Vandaag de dag hebben zoveel koppels het over trouwen, dat het niet eens meer echt super verassend hoeft te zijn. Dus als jullie het over trouwen hebben, vraag dan meteen al naar de ringmaat. Hij/zij weet dan misschien al wel dat je op het punt staat een aanzoek te doen, maar de ring en wanneer kan nog helemaal een verassing blijven!

Verlovingsring kopen bij Trouwringenvoordeel.nl

Wanneer je met deze tips achter de maat van je partner bent gekomen is het tijd om dé perfecte verlovingsring uit te zoeken. Bij Trouwringenvoordeel.nl koop je de mooiste verlovingsringen voor een romantisch aanzoek. Bestel de verlovingsringen eenvoudig online tegen de scherpste prijzen.
    29-09-2021 13:10
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
×

Wat is het verschil tussen een Zirkonia en een Briljant?

De zirkonia ziet er op het eerste gezicht uit als een briljant (een briljant is de naam voor de slijpvorm briljant en de diamant is de steensoort). Maar het grote verschil tussen beide kristallen is dat een diamant een natuurlijke edelsteen is, terwijl een zirkonia kunstmatig gemaakt is. Een diamant is harder, gaat langer mee en kan scherper geslepen worden dan een zirkonia. Een zirkonia is daarom een voordelig alternatief voor een briljant. Met het blote oog is het verschil soms moeilijk te zien. Zirkonia´s schitteren in het begin weliswaar mooi, maar na verloop van tijd verdwijnt de schittering. Een briljant zal altijd blijven schitteren.

×
×

Wat is het verschil tussen 8/9/14/18 karaats

 • 8 karaat goud (9 krt) 33,3% goud
 • 9 karaat goud (9 krt) 37,5% goud
 • 14 karaat goud (14 krt) 58,5% goud
 • 18 karaat goud (18 krt) 75,0% goud

Sieraden gemaakt van 8 en 9-karaats goud worden in Nederland officieel niet gezien als gouden sieraden. Daarom worden sieraden bij de waarborg ook pas vanaf 14 karaat goud gekeurd.

Hoe meer goud er in een sieraad verwerkt zit, hoe duurder het sieraad. Over het algemeen is een sieraad van 9 karaat goedkoper dan een sieraad van 14 karaat. In sommige gevallen heeft het gehalte van het goud weinig invloed op de prijs. Dit zit dan in het maakloon en de ontwerpkosten.

Daarnaast heb je te maken met kleurverschil tussen de verschillende gehaltes. Hoe hoger het gehalte, hoe warmer de kleur van het goud. Zo is een 24-karaats geelgouden ring zichtbaar geler dan een 14-karaats geelgouden ring. Bij witgouden en rosegouden sieraden zie je geen kleurverschil tussen de verschillende gehaltes.Vind je het nog lastig om een keuze te maken over het goudgehalte? Of wil je weten welk materiaal het beste bij je past? Laat je dan adviseren door onze specialisten op locatie of mail of bel voor meer informatie. (Tip check ook onze kennisbank voor meer informatie over goudgehaltes)

×

Retourvoorwaarden aanzoeksring/verlovingsring

De ringen worden speciaal op maat gemaakt en valt niet onder de herroepingsrecht. Maar wij geven jullie natuurlijk wel de keuze om de ring te ruilen voor een andere maat of voor een andere ring. Uit meer dan 500 ringen kan je geliefde vast wel een mooie ring vinden bij TrouringenVoordeel.nl. Zie hieronder onze spelregels.

Retourneren geldt alleen voor deze aanzoeksring/verlovingsring en kan alleen onder de volgende voorwaarden retour worden gestuurd:

 • Unieke zichttermijn van 30 dagen na ontvangst van de ring.
 • Verlovingsring is ongedragen (passen is uiteraard mogelijk)
 • Verlovingsring is onbeschadigd.
 • Verlovingsring is niet gegraveerd.
 • De verlovingsring moet aangetekend retour worden gestuurd en kan eenmalig alleen worden geruild voor een ander model in dezelfde prijsklasse of andere maat. (Bij het terugsturen van de ring zijn de verzendkosten en de verantwoordelijkheid voor goed terugsturen voor de klant)
 • Voor een retourzending dien je eerst een mail te sturen naar info@trouwringenvoordeel.nl.
 • Je stuurt de pakbon mee of een eigen formulier met daarop jouw gegevens, welk maat de ring moet worden of het artikelnummer en de maat van een ander ring in dezelfde prijsklasse en vermeldt het bestelnummer op de bon.
×

Ringmaat tips

Een aanzoeksring/verlovingsring moet perfect passen. Natuurlijk, een ring kan altijd verkleind of vergroot worden, maar het is uiteraard veel beter als deze in één keer als gegoten past.

Vingers zijn van de linker- en de rechterhand verschillend in dikte. Dit klinkt alledaags, maar wordt een probleem als de ring niet past. Bepaal voordat u gaat meten aan welke vinger en aan welke hand de ring wordt gedragen. Verlovingsringen worden meestal om de ringvinger van de linkerhand gedragen.


Om de ringmaat van de ringvinger van je aanstaande te achterhalen heb ik hier een aantal tips voor je.

 1. Meet de binnendiameter op verschillende plaatsen. Een ring kan ovaalvormig zijn door het dragen en daardoor in de lengte anders meten dan de breedte.
 2. Een ring van haar om je eigen vinger doen en dan aftekenen tot waar de ring komt. Dan kun je bij de juwelier de juiste maat bepalen.
 3. De ring tekenen. Leg haar ring op een stuk papier en teken de binnenste cirkelen meet de maat op.
 4. Een ringenbos bestellen en haar ring op de juiste maat van de ring van de ringenbos leggen.
 5. Meet in het midden van haar ring de binnendiameter. Met de liniaal de maat meten. De mogelijkheid is ook aanwezig om de ring die haar goed past op een liniaal te leggen en de afstand binnen in de ring te meten