• Snelle levering
 • Uitmuntende service 9.4 Waardering
 • Laagste prijsgarantie
Home Ringmaten Trouwringen

Ringmaten Trouwringen

De Juiste ringmaat bepalen – geen probleem! 

Wanneer meten? Vingers zijn in de ochtend en bij koud iets dunner.

Vingers veranderen in dikte over de hele dag en bij veranderende temperaturen.
's Morgens zijn de vingers dunner dan 's avonds en dunner in de winter, vergeleken met in de zomer.

Ook door de jaren heen en tijdens de zwangerschap verandert de vingeromvang.
De linker- en rechterringvinger zijn meestal ook verschillend qua dikte.
En de vingerkootjes zijn bij veel vrouwen het breedste deel van de ringvinger.

Bepaal de ringmaat vlak voor je bestelt en meet indien mogelijk meerder keren op verschillende tijdstippen van de dag.
U krijgt zo een goed beeld van de vingeromtrek, wat cruciaal is voor het draagcomfort van een ring.

Vingers zijn van de linker- en de rechterhand verschillend in dikte. Dit klinkt alledaags, maar wordt een probleem als de ring niet past. Bepaal voordat je gaat meten aan welke vinger en aan welke hand de ring wordt gedragen. 

De eenvoudigste manier, is om een goed passende ring op te meten.
Let hierbij ook op de breedte van de ring. Een brede ring zal eerder iets strakker aanvoelen als een smalle ring.  De ringmaat is de omtrek van je vinger, echter bij een brede ring mag men iets meer speling nemen. Bij een smalle ring is het natuurlijk andersom daar een smalle ring ruimer zal aanvoelen.

Hier onder kunnen jullie nog even de mogelijkheden bekijken hoe je de juiste maat kunt opmeten.  
 • Draag je al een ring?
Meet dan in het midden van de ring de binnendiameter. Let er wel op dat een brede ring wat strakker aanvoelt aan de vinger, dus gebruik voor het opmeten het liefst een ring die qua breedte overeenkomt met de ring die u wilt bestellen. Met een liniaal kun je de juiste maat meten. ( wel de binnen diameter op meten )
 
 • Bij een  juwelier de maat meten.
U kunt ook even bij de dichtstbijzijnde juwelier binnen lopen om naar uw ringmaat te vragen. De Juwelier kan u helpen met het opmeten van de juiste ringmaat.
 
 • Bestel de ringenbos via de onderstaande link.

   
 

Hierbij de aandachtspunten nog even onder elkaar.
 • De vingers van de linker-en rechterhand hebben meestal verschillende diktes, meet de vinger waar u de ring gaat dragen.
 • De vingers kunnen overdag opzwellen, dus is het beter de omvang van uw ringmaat in de namiddag of in de avond te bepalen.
 • In de zomer kunnen de vingers iets dikker zijn dan in de winter door de hogere temperaturen.
 • Kom je ringmaat uit tussen 2 maten, kies dan voor de grootste maat.
 • Let hierbij ook op de breedte van de ring. Een brede ring van ca 6 mm of meer zal eerder iets strakker aanvoelen als een smalle ring. 
  Wat wij meestal als tip meegeven is om de trouwringen aan de linkerhand te dragen als u uiteraard rechtshandig bent) met de rechterhand doet u veel meer handelingen  waardoor hij sneller beschadigd dan aan de linkerhand.
 
Europe NL IN MM  US & Canada
44 14.0 3
45 14.3 3 -
46 14.6 3=
47 15.0 4
48 15.3 4-
49 15.6 5
50 15.9 5 -
51 16.2 5 =
52 16.5 6
53 16.8 6-
54 17.2 7
55 17.5 7 -
56 17.8 7 =
57 18.1 8
58 18.4 8-
59 18.8 8 =
60 19.1
61 19.4 9-
62 19.7 10
63 20.0 10-
64 20.3 10=
65 20.6 11 
66 21.0 11-
67 21.3 12
68 21.6 12-
69 22.0 12=
70 22.3 13
71 22.6 13-
72 22.9 13=
73 23.2 14
74 23.5 14-
Mocht u er niet uitkomen neem gerust contact met ons op voor het juiste advies.
info@trouwringenvoordeel.nl
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
×

Wat is het verschil tussen een Zirkonia en een Briljant?

De zirkonia ziet er op het eerste gezicht uit als een briljant (een briljant is de naam voor de slijpvorm briljant en de diamant is de steensoort). Maar het grote verschil tussen beide kristallen is dat een diamant een natuurlijke edelsteen is, terwijl een zirkonia kunstmatig gemaakt is. Een diamant is harder, gaat langer mee en kan scherper geslepen worden dan een zirkonia. Een zirkonia is daarom een voordelig alternatief voor een briljant. Met het blote oog is het verschil soms moeilijk te zien. Zirkonia´s schitteren in het begin weliswaar mooi, maar na verloop van tijd verdwijnt de schittering. Een briljant zal altijd blijven schitteren.

×
×

Wat is het verschil tussen 8/9/14/18 karaats

 • 8 karaat goud (9 krt) 33,3% goud
 • 9 karaat goud (9 krt) 37,5% goud
 • 14 karaat goud (14 krt) 58,5% goud
 • 18 karaat goud (18 krt) 75,0% goud

Sieraden gemaakt van 8 en 9-karaats goud worden in Nederland officieel niet gezien als gouden sieraden. Daarom worden sieraden bij de waarborg ook pas vanaf 14 karaat goud gekeurd.

Hoe meer goud er in een sieraad verwerkt zit, hoe duurder het sieraad. Over het algemeen is een sieraad van 9 karaat goedkoper dan een sieraad van 14 karaat. In sommige gevallen heeft het gehalte van het goud weinig invloed op de prijs. Dit zit dan in het maakloon en de ontwerpkosten.

Daarnaast heb je te maken met kleurverschil tussen de verschillende gehaltes. Hoe hoger het gehalte, hoe warmer de kleur van het goud. Zo is een 24-karaats geelgouden ring zichtbaar geler dan een 14-karaats geelgouden ring. Bij witgouden en rosegouden sieraden zie je geen kleurverschil tussen de verschillende gehaltes.Vind je het nog lastig om een keuze te maken over het goudgehalte? Of wil je weten welk materiaal het beste bij je past? Laat je dan adviseren door onze specialisten op locatie of mail of bel voor meer informatie. (Tip check ook onze kennisbank voor meer informatie over goudgehaltes)

×

Retourvoorwaarden aanzoeksring/verlovingsring

De ringen worden speciaal op maat gemaakt en valt niet onder de herroepingsrecht. Maar wij geven jullie natuurlijk wel de keuze om de ring te ruilen voor een andere maat of voor een andere ring. Uit meer dan 500 ringen kan je geliefde vast wel een mooie ring vinden bij TrouringenVoordeel.nl. Zie hieronder onze spelregels.

Retourneren geldt alleen voor deze aanzoeksring/verlovingsring en kan alleen onder de volgende voorwaarden retour worden gestuurd:

 • Unieke zichttermijn van 30 dagen na ontvangst van de ring.
 • Verlovingsring is ongedragen (passen is uiteraard mogelijk)
 • Verlovingsring is onbeschadigd.
 • Verlovingsring is niet gegraveerd.
 • De verlovingsring moet aangetekend retour worden gestuurd en kan eenmalig alleen worden geruild voor een ander model in dezelfde prijsklasse of andere maat. (Bij het terugsturen van de ring zijn de verzendkosten en de verantwoordelijkheid voor goed terugsturen voor de klant)
 • Voor een retourzending dien je eerst een mail te sturen naar info@trouwringenvoordeel.nl.
 • Je stuurt de pakbon mee of een eigen formulier met daarop jouw gegevens, welk maat de ring moet worden of het artikelnummer en de maat van een ander ring in dezelfde prijsklasse en vermeldt het bestelnummer op de bon.
×

Ringmaat tips

Een aanzoeksring/verlovingsring moet perfect passen. Natuurlijk, een ring kan altijd verkleind of vergroot worden, maar het is uiteraard veel beter als deze in één keer als gegoten past.

Vingers zijn van de linker- en de rechterhand verschillend in dikte. Dit klinkt alledaags, maar wordt een probleem als de ring niet past. Bepaal voordat u gaat meten aan welke vinger en aan welke hand de ring wordt gedragen. Verlovingsringen worden meestal om de ringvinger van de linkerhand gedragen.


Om de ringmaat van de ringvinger van je aanstaande te achterhalen heb ik hier een aantal tips voor je.

 1. Meet de binnendiameter op verschillende plaatsen. Een ring kan ovaalvormig zijn door het dragen en daardoor in de lengte anders meten dan de breedte.
 2. Een ring van haar om je eigen vinger doen en dan aftekenen tot waar de ring komt. Dan kun je bij de juwelier de juiste maat bepalen.
 3. De ring tekenen. Leg haar ring op een stuk papier en teken de binnenste cirkelen meet de maat op.
 4. Een ringenbos bestellen en haar ring op de juiste maat van de ring van de ringenbos leggen.
 5. Meet in het midden van haar ring de binnendiameter. Met de liniaal de maat meten. De mogelijkheid is ook aanwezig om de ring die haar goed past op een liniaal te leggen en de afstand binnen in de ring te meten