• Snelle levering
 • Uitmuntende service 9.4 Waardering
 • Laagste prijsgarantie
Home Trouwringen trends

Trouwringen trends

Trouwringen trends

Trouwringen trends 

De bruiloft is voor veel mensen de mooiste dag van hun leven waaraan nog vaak teruggedacht zal worden. Jullie trouwringen zijn één van de elementen die jullie altijd terug doet denken aan deze mooie dag. De trouwring speelt dus niet alleen een belangrijke rol op de dag zelf, maar ook in de jaren die daarop volgen. Het vinden van een passende trouwring om jullie liefde mee te bezegelen kan daarom best wel wat stress met zich meebrengen. Om het jullie iets eenvoudiger te maken hebben we de trends op het gebied van trouwringen op een rijtje gezet.

Ieder jaar ontstaan er weer nieuwe trends in de wereld van trouwringen en dit is ook dit jaar niet anders geweest. Eén van de grootste trends dit jaar is de roségouden trouwring. Deze kleur ring valt alweer enige tijd in de smaak, maar is ook in 2019 weer helemaal hot. Voor de bruid is een smalle, elegante roségouden ring de ideale trouwring van dit moment. Het grote voordeel van de roségouden kleur is dat deze tint bij iedere huidskleur past. Bekijk onze roségouden trouwringen hier. Voor de bruidegom is een stoere ring de musthave trouwring van dit moment. Je kunt hierbij denken aan een robuuste en brede trouwring van carbon of titanium.

 

De klassieke geelgouden trouwring is tijdloos

Wie denkt dat een geelgouden trouwring niet meer in is, heeft het mis. De klassieke gouden trouwring blijft nog altijd één van de meest gewilde trouwringen. De verwachting is dat dit de komende jaren niet gaat veranderen en dat men altijd wel een zwak zal blijven houden voor deze prachtige ringen. In vergelijking met vroeger zit er wel wat verschil in de modellen van nu. Wat we nu veel zien is klassiek goud gecombineerd met subtiele diamanten die esthetisch en technisch van hoogwaardige kwaliteit zijn.
 

Palladium, platina, witgoud en bicolor

Naast de tijdloze geelgouden trouwring is er ook ruimte voor nieuw elan. De trouwringen trends zijn meestal heel gevarieerd en dit is dit jaar niet anders. Fraaie bicolor trouwringen met witgoud en roségoud, een palladium exemplaar met zirkonia’s of een strakke platina trouwring met diamant zijn enkele voorbeelden van trouwringen die dit jaar in de mode zijn. Deze mooie en elegante ringen kun je allemaal online bestellen bij Trouwringenvoordeel.nl.
 

Elegant voor de bruid, stoer voor de bruidegom

Er zijn zo veel verschillende trouwringen. Het is daarom ook erg lastig om perfecte trouwringen uit te zoeken voor jouw en je partner. Ben je nou benieuwd naar de laatste trends op gebied van trouwringen? Lees hieronder alle trends voor 2019.


Bicolor trouwringen, dit zijn ringen met twee verschillende soorten goud. Dus bijvoorbeeld witgoud met geelgoud of witgoud met roségoud. De ringen worden steeds populairder omdat mensen keuzes maken moeilijk vinden. Wanneer je erg twijfelt tussen geelgoud en witgoud kan juist een combinatie hiervan de oplossing zijn, een bicolor trouwring.

Eigen ontwerp

Ondanks dat er zoveel verschillende soorten trouwringen zijn, kiezen veel mensen toch voor hun eigen ontwerp. Zo kunnen ze zelf helemaal een eigen draai geven aan de ring waardoor die sowieso uniek wordt.


Vingerafdruk gravure

De datum van je trouwring is dé meest gebruikte gravering. Maar, wordt dat niet veel te ouderwets? Tegenwoordig zetten steeds meer stellen de vingerafdruk van hun partner in de ring als gravering.


Stoere trouwringen

Veel stellen kiezen tegenwoordig ook voor stoerdere ringen. Ze gaan dan bijvoorbeeld voor ringen van carbon of keramiek. Deze ringen zijn diepzwart en krijgen daardoor een stoere uitstraling.


Stapelen

Deze trend geldt voor de dames, veel dames stapelen tegenwoordig hun trouwring en verlovingsring op. Wanneer je je verlovingsring al draagt op je linkerhand en je je trouwring ook graag om je linkerhand wilt kun je er natuurlijk ook voor kiezen om ze op te stapelen. Zo maak je ook nog eens echt een unieke ring.


Meerdere steentjes

In de damesring is het geen must om één grote opvallende steen in je trouwring te hebben. Je ziet tegenwoordig steeds meer dat er meerdere steentjes gebruikt worden of van meerdere kleine steentjes een geheel wordt gemaakt wat lijkt op één grote steen.


Kortom een mooie reden om in het huwelijk te treden:)
    19-05-2020 21:53
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
×

Wat is het verschil tussen een Zirkonia en een Briljant?

De zirkonia ziet er op het eerste gezicht uit als een briljant (een briljant is de naam voor de slijpvorm briljant en de diamant is de steensoort). Maar het grote verschil tussen beide kristallen is dat een diamant een natuurlijke edelsteen is, terwijl een zirkonia kunstmatig gemaakt is. Een diamant is harder, gaat langer mee en kan scherper geslepen worden dan een zirkonia. Een zirkonia is daarom een voordelig alternatief voor een briljant. Met het blote oog is het verschil soms moeilijk te zien. Zirkonia´s schitteren in het begin weliswaar mooi, maar na verloop van tijd verdwijnt de schittering. Een briljant zal altijd blijven schitteren.

×
×

Wat is het verschil tussen 8/9/14/18 karaats

 • 8 karaat goud (9 krt) 33,3% goud
 • 9 karaat goud (9 krt) 37,5% goud
 • 14 karaat goud (14 krt) 58,5% goud
 • 18 karaat goud (18 krt) 75,0% goud

Sieraden gemaakt van 8 en 9-karaats goud worden in Nederland officieel niet gezien als gouden sieraden. Daarom worden sieraden bij de waarborg ook pas vanaf 14 karaat goud gekeurd.

Hoe meer goud er in een sieraad verwerkt zit, hoe duurder het sieraad. Over het algemeen is een sieraad van 9 karaat goedkoper dan een sieraad van 14 karaat. In sommige gevallen heeft het gehalte van het goud weinig invloed op de prijs. Dit zit dan in het maakloon en de ontwerpkosten.

Daarnaast heb je te maken met kleurverschil tussen de verschillende gehaltes. Hoe hoger het gehalte, hoe warmer de kleur van het goud. Zo is een 24-karaats geelgouden ring zichtbaar geler dan een 14-karaats geelgouden ring. Bij witgouden en rosegouden sieraden zie je geen kleurverschil tussen de verschillende gehaltes.Vind je het nog lastig om een keuze te maken over het goudgehalte? Of wil je weten welk materiaal het beste bij je past? Laat je dan adviseren door onze specialisten op locatie of mail of bel voor meer informatie. (Tip check ook onze kennisbank voor meer informatie over goudgehaltes)

×

Retourvoorwaarden aanzoeksring/verlovingsring

De ringen worden speciaal op maat gemaakt en valt niet onder de herroepingsrecht. Maar wij geven jullie natuurlijk wel de keuze om de ring te ruilen voor een andere maat of voor een andere ring. Uit meer dan 500 ringen kan je geliefde vast wel een mooie ring vinden bij TrouringenVoordeel.nl. Zie hieronder onze spelregels.

Retourneren geldt alleen voor deze aanzoeksring/verlovingsring en kan alleen onder de volgende voorwaarden retour worden gestuurd:

 • Unieke zichttermijn van 30 dagen na ontvangst van de ring.
 • Verlovingsring is ongedragen (passen is uiteraard mogelijk)
 • Verlovingsring is onbeschadigd.
 • Verlovingsring is niet gegraveerd.
 • De verlovingsring moet aangetekend retour worden gestuurd en kan eenmalig alleen worden geruild voor een ander model in dezelfde prijsklasse of andere maat. (Bij het terugsturen van de ring zijn de verzendkosten en de verantwoordelijkheid voor goed terugsturen voor de klant)
 • Voor een retourzending dien je eerst een mail te sturen naar info@trouwringenvoordeel.nl.
 • Je stuurt de pakbon mee of een eigen formulier met daarop jouw gegevens, welk maat de ring moet worden of het artikelnummer en de maat van een ander ring in dezelfde prijsklasse en vermeldt het bestelnummer op de bon.
×

Ringmaat tips

Een aanzoeksring/verlovingsring moet perfect passen. Natuurlijk, een ring kan altijd verkleind of vergroot worden, maar het is uiteraard veel beter als deze in één keer als gegoten past.

Vingers zijn van de linker- en de rechterhand verschillend in dikte. Dit klinkt alledaags, maar wordt een probleem als de ring niet past. Bepaal voordat u gaat meten aan welke vinger en aan welke hand de ring wordt gedragen. Verlovingsringen worden meestal om de ringvinger van de linkerhand gedragen.


Om de ringmaat van de ringvinger van je aanstaande te achterhalen heb ik hier een aantal tips voor je.

 1. Meet de binnendiameter op verschillende plaatsen. Een ring kan ovaalvormig zijn door het dragen en daardoor in de lengte anders meten dan de breedte.
 2. Een ring van haar om je eigen vinger doen en dan aftekenen tot waar de ring komt. Dan kun je bij de juwelier de juiste maat bepalen.
 3. De ring tekenen. Leg haar ring op een stuk papier en teken de binnenste cirkelen meet de maat op.
 4. Een ringenbos bestellen en haar ring op de juiste maat van de ring van de ringenbos leggen.
 5. Meet in het midden van haar ring de binnendiameter. Met de liniaal de maat meten. De mogelijkheid is ook aanwezig om de ring die haar goed past op een liniaal te leggen en de afstand binnen in de ring te meten