• Snelle levering
 • Uitmuntende service 9.4 Waardering
 • Laagste prijsgarantie
Home Trouwringen voor mannen

Trouwringen voor mannen

Trouwringen voor mannen Gefeliciteerd, jullie gaan trouwen!
Met de grote dag in aantocht moet er een hoop worden geregeld. Wat zeker niet mag ontbreken op deze dag, zijn natuurlijk de trouwringen. Het aanbod aan trouwringen voor zowel heren als dames is enorm. In de praktijk blijkt dat veel mannen het uitzoeken van een trouwring ook net wat lastiger vinden dan hun partner. Voor veel mannen is de trouwring het enige sieraad dat zij zullen dragen. Het is daarom belangrijk om de ring te vinden die bij jou past en daarbij moet je volledig vertrouwen op jouw eigen smaak. Hieronder zetten wij een aantal tips en opties op een rijtje die de keuze voor een trouwring hopelijk een stukje gemakkelijker zullen maken voor de heren. 

 

Trouwringen voor mannen

De trouwring voor heren komt in verschillende soorten materialen. Zoals gezegd is het bij de keuze van een trouwringen voor mannen belangrijk dat de ring aan jouw smaak voldoet, daarom is ten eerste het kiezen voor de juiste materiaalsoort van groot belang. Een zilveren of witgouden exemplaar blijft voor zowel veel mannen als vrouwen een zeer gewilde optie. Daarnaast is er natuurlijk ook de keuze uit edelmetaal zoals goud , platina of palladium. Het voordeel van edelmetalen zijn dat deze van nature erg sterk zijn en minder snel beschadigen of worden aangetast door oxidatie. Wanneer je werk hebt waarbij je veel je handen gebruikt en niet wilt dat een ring beschadigt, is het belangrijk om te kiezen voor stevig edelmetaal.

Platina trouwringen zijn gemaakt van zuiver platina-erts, wat de ringen erg duurzaam en sterk maakt. Ze zijn daardoor ook wat zwaarder. Een ander zeer stevig materiaal is carbon. Carbon is een andere benaming voor koolstofvezel, dit materiaal is zeer geschikt als trouwring en zorgt voor een stoere en zeer exclusieve uitstraling. De ring zal altijd mooi blijven omdat deze ongevoelig is voor verkleuring.

 

Een klassieke of moderne heren trouwringen

Wanneer je weet van welk soort materiaal jouw ring dient te zijn gemaakt, is de volgende vraag hoe de ring er verder uit moet zien. De klassieke trouwring zonder al te veel poespas blijft jaar in jaar uit bijzonder populair. Toch zijn er ook mannen die tegenwoordig kiezen voor een meer unieke en moderne ring die meer bij hun persoonlijkheid past. Daarbij kun je denken aan wat groter model, een model vervaardigt uit verschillende materialen of in verschillende kleuren of een model voorzien één of meerdere diamanten.

De tijd dat enkel de trouwring voor een vrouw was voorzien van diamanten ligt achter ons. Tegenwoordig kunnen ook heren kiezen voor een originele ring voorzien van diamanten. Ook de afwerking kan verschillen. Er bestaat de keuze uit een gepolijste ring die glad en glanzend is, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een mat exemplaar of een exemplaar met een patroon.

 

Matching trouwringen

Veel bruidsparen kiezen voor matching trouwringen. Het is dan ook niet voor niets dat trouwringen meestal in paren worden aangeboden. Trouwringen staan symbool voor liefde, eenheid en oneindigheid. Om die reden zijn velen van mening dat de ringen bij elkaar dienen te passen. Hebben

jij en je aanstaande dezelfde smaak dan is dat natuurlijk geen probleem. Binnen een set kan er gevarieerd worden, bijvoorbeeld door het exemplaar van de bruid te voorzien van een diamant. Wanneer jullie smaak sterk uiteenloopt, kun je ervoor kiezen om beide een eigen exemplaar uit te zoeken. Daarbij kun je toch zoeken naar een overeenkomst door te kiezen voor twee ringen in dezelfde stijl maar gemaakt van verschillend materiaal of twee ringen van hetzelfde materiaal in een verschillende stijl.
 

Door verschillende ringen te passen kom je er al snel achter wat jouw smaak is en welk soort ring jouw persoonlijke voorkeur heeft. Kies uiteindelijk de ring waar je een leven lang plezier van zult hebben! Trouwringenvoordeel.nl biedt een zeer uitgebreid aanbod trouwringen voor mannen. Je kunt de ringen gemakkelijk in onze webshop bestellen. Breng je liever een bezoekje aan één van onze vestigingen om de ringen met eigen ogen te bekijken? Dat kan natuurlijk ook! Maak een afspraak en kom bij ons langs.

 

    25-06-2021 14:40
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
×

Wat is het verschil tussen een Zirkonia en een Briljant?

De zirkonia ziet er op het eerste gezicht uit als een briljant (een briljant is de naam voor de slijpvorm briljant en de diamant is de steensoort). Maar het grote verschil tussen beide kristallen is dat een diamant een natuurlijke edelsteen is, terwijl een zirkonia kunstmatig gemaakt is. Een diamant is harder, gaat langer mee en kan scherper geslepen worden dan een zirkonia. Een zirkonia is daarom een voordelig alternatief voor een briljant. Met het blote oog is het verschil soms moeilijk te zien. Zirkonia´s schitteren in het begin weliswaar mooi, maar na verloop van tijd verdwijnt de schittering. Een briljant zal altijd blijven schitteren.

×
×

Wat is het verschil tussen 8/9/14/18 karaats

 • 8 karaat goud (9 krt) 33,3% goud
 • 9 karaat goud (9 krt) 37,5% goud
 • 14 karaat goud (14 krt) 58,5% goud
 • 18 karaat goud (18 krt) 75,0% goud

Sieraden gemaakt van 8 en 9-karaats goud worden in Nederland officieel niet gezien als gouden sieraden. Daarom worden sieraden bij de waarborg ook pas vanaf 14 karaat goud gekeurd.

Hoe meer goud er in een sieraad verwerkt zit, hoe duurder het sieraad. Over het algemeen is een sieraad van 9 karaat goedkoper dan een sieraad van 14 karaat. In sommige gevallen heeft het gehalte van het goud weinig invloed op de prijs. Dit zit dan in het maakloon en de ontwerpkosten.

Daarnaast heb je te maken met kleurverschil tussen de verschillende gehaltes. Hoe hoger het gehalte, hoe warmer de kleur van het goud. Zo is een 24-karaats geelgouden ring zichtbaar geler dan een 14-karaats geelgouden ring. Bij witgouden en rosegouden sieraden zie je geen kleurverschil tussen de verschillende gehaltes.Vind je het nog lastig om een keuze te maken over het goudgehalte? Of wil je weten welk materiaal het beste bij je past? Laat je dan adviseren door onze specialisten op locatie of mail of bel voor meer informatie. (Tip check ook onze kennisbank voor meer informatie over goudgehaltes)

×

Retourvoorwaarden aanzoeksring/verlovingsring

De ringen worden speciaal op maat gemaakt en valt niet onder de herroepingsrecht. Maar wij geven jullie natuurlijk wel de keuze om de ring te ruilen voor een andere maat of voor een andere ring. Uit meer dan 500 ringen kan je geliefde vast wel een mooie ring vinden bij TrouringenVoordeel.nl. Zie hieronder onze spelregels.

Retourneren geldt alleen voor deze aanzoeksring/verlovingsring en kan alleen onder de volgende voorwaarden retour worden gestuurd:

 • Unieke zichttermijn van 30 dagen na ontvangst van de ring.
 • Verlovingsring is ongedragen (passen is uiteraard mogelijk)
 • Verlovingsring is onbeschadigd.
 • Verlovingsring is niet gegraveerd.
 • De verlovingsring moet aangetekend retour worden gestuurd en kan eenmalig alleen worden geruild voor een ander model in dezelfde prijsklasse of andere maat. (Bij het terugsturen van de ring zijn de verzendkosten en de verantwoordelijkheid voor goed terugsturen voor de klant)
 • Voor een retourzending dien je eerst een mail te sturen naar info@trouwringenvoordeel.nl.
 • Je stuurt de pakbon mee of een eigen formulier met daarop jouw gegevens, welk maat de ring moet worden of het artikelnummer en de maat van een ander ring in dezelfde prijsklasse en vermeldt het bestelnummer op de bon.
×

Ringmaat tips

Een aanzoeksring/verlovingsring moet perfect passen. Natuurlijk, een ring kan altijd verkleind of vergroot worden, maar het is uiteraard veel beter als deze in één keer als gegoten past.

Vingers zijn van de linker- en de rechterhand verschillend in dikte. Dit klinkt alledaags, maar wordt een probleem als de ring niet past. Bepaal voordat u gaat meten aan welke vinger en aan welke hand de ring wordt gedragen. Verlovingsringen worden meestal om de ringvinger van de linkerhand gedragen.


Om de ringmaat van de ringvinger van je aanstaande te achterhalen heb ik hier een aantal tips voor je.

 1. Meet de binnendiameter op verschillende plaatsen. Een ring kan ovaalvormig zijn door het dragen en daardoor in de lengte anders meten dan de breedte.
 2. Een ring van haar om je eigen vinger doen en dan aftekenen tot waar de ring komt. Dan kun je bij de juwelier de juiste maat bepalen.
 3. De ring tekenen. Leg haar ring op een stuk papier en teken de binnenste cirkelen meet de maat op.
 4. Een ringenbos bestellen en haar ring op de juiste maat van de ring van de ringenbos leggen.
 5. Meet in het midden van haar ring de binnendiameter. Met de liniaal de maat meten. De mogelijkheid is ook aanwezig om de ring die haar goed past op een liniaal te leggen en de afstand binnen in de ring te meten