Top

Trouwringen voor mannenGefeliciteerd, jullie gaan trouwen! Met de grote dag in aantocht moet er een hoop worden geregeld. Wat zeker niet mag ontbreken op deze dag, zijn natuurlijk de trouwringen. Het aanbod aan trouwringen voor zowel heren als dames is enorm. In de praktijk blijkt dat veel mannen het uitzoeken van een trouwring ook net wat lastiger vinden dan hun partner. Voor veel mannen is de trouwring het enige sieraad dat zij zullen dragen. Het is daarom belangrijk om de ring te vinden die bij jou past en daarbij moet je volledig vertrouwen op jouw eigen smaak. Hieronder zetten wij een aantal tips en opties op een rijtje die de keuze voor een trouwring hopelijk een stukje gemakkelijker zullen maken voor de heren. 

 

Materiaal

De trouwring voor heren komt in verschillende soorten materialen. Zoals gezegd is het bij de keuze van een ring belangrijk dat de ring aan jouw smaak voldoet, daarom is ten eerste het kiezen voor de juiste materiaalsoort van groot belang. Een zilveren of witgouden exemplaar blijft voor zowel veel mannen als vrouwen een zeer gewilde optie. Daarnaast is er natuurlijk ook de keuze uit edelmetaal zoals goud , platina of palladium. Het voordeel van edelmetalen zijn dat deze van nature erg sterk zijn en minder snel beschadigen of worden aangetast door oxidatie. Wanneer je werk hebt waarbij je veel je handen gebruikt en niet wilt dat een ring beschadigt, is het belangrijk om te kiezen voor stevig edelmetaal.

Platina trouwringen zijn gemaakt van zuiver platina-erts, wat de ringen erg duurzaam en sterk maakt. Ze zijn daardoor ook wat zwaarder. Een ander zeer stevig materiaal is carbon. Carbon is een andere benaming voor koolstofvezel, dit materiaal is zeer geschikt als trouwring en zorgt voor een stoere en zeer exclusieve uitstraling. De ring zal altijd mooi blijven omdat deze ongevoelig is voor verkleuring.

 

Een klassieke of moderne trouwring

Wanneer je weet van welk soort materiaal jouw ring dient te zijn gemaakt, is de volgende vraag hoe de ring er verder uit moet zien. De klassieke trouwring zonder al te veel poespas blijft jaar in jaar uit bijzonder populair. Toch zijn er ook mannen die tegenwoordig kiezen voor een meer unieke en moderne ring die meer bij hun persoonlijkheid past. Daarbij kun je denken aan wat groter model, een model vervaardigt uit verschillende materialen of in verschillende kleuren of een model voorzien één of meerdere diamanten.

De tijd dat enkel de trouwring voor een vrouw was voorzien van diamanten ligt achter ons. Tegenwoordig kunnen ook heren kiezen voor een originele ring voorzien van diamanten. Ook de afwerking kan verschillen. Er bestaat de keuze uit een gepolijste ring die glad en glanzend is, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een mat exemplaar of een exemplaar met een patroon.

 

Matching trouwringen

Veel bruidsparen kiezen voor matching trouwringen. Het is dan ook niet voor niets dat trouwringen meestal in paren worden aangeboden. Trouwringen staan symbool voor liefde, eenheid en oneindigheid. Om die reden zijn velen van mening dat de ringen bij elkaar dienen te passen. Hebben

jij en je aanstaande dezelfde smaak dan is dat natuurlijk geen probleem. Binnen een set kan er gevarieerd worden, bijvoorbeeld door het exemplaar van de bruid te voorzien van een diamant. Wanneer jullie smaak sterk uiteenloopt, kun je ervoor kiezen om beide een eigen exemplaar uit te zoeken. Daarbij kun je toch zoeken naar een overeenkomst door te kiezen voor twee ringen in dezelfde stijl maar gemaakt van verschillend materiaal of twee ringen van hetzelfde materiaal in een verschillende stijl.

Door verschillende ringen te passen kom je er al snel achter wat jouw smaak is en welk soort ring jouw persoonlijke voorkeur heeft. Kies uiteindelijk de ring waar je een leven lang plezier van zult hebben! Trouwringenvoordeel.nl biedt een zeer uitgebreid aanbod trouwringen voor heren. Je kunt de ringen gemakkelijk in onze webshop bestellen. Breng je liever een bezoekje aan één van onze vestigingen om de ringen met eigen ogen te bekijken? Dat kan natuurlijk ook! Maak een afspraak en kom bij ons langs.