• Snelle levering
 • Uitmuntende service 9.4 Waardering
 • Laagste prijsgarantie
Home Het uitzoeken van de juiste kleur trouwring

Het uitzoeken van de juiste kleur trouwring

Het uitzoeken van de juiste kleur trouwring

Eindelijk is de tijd aangebroken om jullie trouwringen uit te zoeken. Maar waar let je op? Wij vertellen je alles wat je moet weten bij het uitzoeken van jullie perfecte trouwring. Trouwringen zijn er in allerlei soorten en maten. Het is niet verkeerd om je een beetje in te lezen in de verschillende kleuren en materialen. Lees daarvoor deze blog over het uitzoeken van de juiste kleur trouwring!

 

De perfecte kleur voor jullie trouwring

Een trouwring draag je voor de rest van je leven, daarom moet hij perfect zijn en symbool staan voor jullie liefde. Voor iedereen is er een perfecte trouwring te vinden, maar hoe kom je erachter welke ring het beste bij jou past? Wij hebben de verschillende kleuren en materialen voor je op een rijtje gezet.

 

Welk kleur gaan jullie voor?

Goud is een zachte metaalsoort, deze wordt vermengd met zilver en koper, waardoor het goud harder wordt en geschikt is voor het maken van ringen. Om witgoud te krijgen wordt er palladium aan het goud toegevoegd. Dit maakt de ring een stukje sterker en zo krasbestendiger. Een laagje rhodium maakt de kleur witter. Puur goud heeft een gele kleur. Als je zilver en koper toevoegt wordt het goud harder, maar behoudt het wel zijn gele kleur. Geelgoud is nog steeds het meest populaire materiaal voor trouwringen. Roségoud ontstaat door de hoeveelheid koper te verhogen in de legering. Hierdoor krijgt het goud een warme, rode kleur.

 

Karaat

De omschrijving 14-karaats of 18-karaats zie je vaak bij gouden ringen. Karaats verwijst naar de legering. Dit is de verhouding van het goud met de andere metaalsoorten die zijn gebruikt om het goud harder te maken. Door de samenstelling van de goudlegering ontstaan er verschillende kleuren goud. Zo heb je wit-, geel- en roségoud.

Platina is van nature het duurzaamste, zuiverste edelmetaal ter wereld. Platina is erg sterk, dit zal daarom niet snel beschadigen. Platina is zeer geliefd voor trouwringen, maar is wel dertig keer zeldzamer dan goud, daarom is het ook een duur edelmetaal.

De mogelijkheden van trouwringen in meerdere kleuren zijn oneindig. Combinaties van geel-, wit-, rosé en roodgouden trouwringen zijn tegenwoordig geen uitzondering meer. Momenteel worden veel bicolor trouwringen verkocht. Dit is een combinatie van wit- en roodgoud. Bij tricolor worden de kleuren wit-, geel-, en roodgoud vaak gecombineerd.

 

Trouwringen kopen bij Trouwringenvoordeel.nl

Ben je op zoek naar de juiste kleur trouwring? Dan ben je bij Trouwringenvoordeel aan het goede adres! Trouwringenvoordeel.nl biedt een zeer uitgebreid aanbod aan verschillende kleuren ringen. Je kunt de ringen gemakkelijk online bestellen. Breng je liever een bezoek aan één van onze vestingen? Dat kan! Maak een afspraak en kom bij ons langs. Wij helpen je graag bij het uitzoeken van dé perfecte trouwringen!

    27-07-2021 14:52
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
×

Wat is het verschil tussen een Zirkonia en een Briljant?

De zirkonia ziet er op het eerste gezicht uit als een briljant (een briljant is de naam voor de slijpvorm briljant en de diamant is de steensoort). Maar het grote verschil tussen beide kristallen is dat een diamant een natuurlijke edelsteen is, terwijl een zirkonia kunstmatig gemaakt is. Een diamant is harder, gaat langer mee en kan scherper geslepen worden dan een zirkonia. Een zirkonia is daarom een voordelig alternatief voor een briljant. Met het blote oog is het verschil soms moeilijk te zien. Zirkonia´s schitteren in het begin weliswaar mooi, maar na verloop van tijd verdwijnt de schittering. Een briljant zal altijd blijven schitteren.

×
×

Wat is het verschil tussen 8/9/14/18 karaats

 • 8 karaat goud (9 krt) 33,3% goud
 • 9 karaat goud (9 krt) 37,5% goud
 • 14 karaat goud (14 krt) 58,5% goud
 • 18 karaat goud (18 krt) 75,0% goud

Sieraden gemaakt van 8 en 9-karaats goud worden in Nederland officieel niet gezien als gouden sieraden. Daarom worden sieraden bij de waarborg ook pas vanaf 14 karaat goud gekeurd.

Hoe meer goud er in een sieraad verwerkt zit, hoe duurder het sieraad. Over het algemeen is een sieraad van 9 karaat goedkoper dan een sieraad van 14 karaat. In sommige gevallen heeft het gehalte van het goud weinig invloed op de prijs. Dit zit dan in het maakloon en de ontwerpkosten.

Daarnaast heb je te maken met kleurverschil tussen de verschillende gehaltes. Hoe hoger het gehalte, hoe warmer de kleur van het goud. Zo is een 24-karaats geelgouden ring zichtbaar geler dan een 14-karaats geelgouden ring. Bij witgouden en rosegouden sieraden zie je geen kleurverschil tussen de verschillende gehaltes.Vind je het nog lastig om een keuze te maken over het goudgehalte? Of wil je weten welk materiaal het beste bij je past? Laat je dan adviseren door onze specialisten op locatie of mail of bel voor meer informatie. (Tip check ook onze kennisbank voor meer informatie over goudgehaltes)

×

Retourvoorwaarden aanzoeksring/verlovingsring

De ringen worden speciaal op maat gemaakt en valt niet onder de herroepingsrecht. Maar wij geven jullie natuurlijk wel de keuze om de ring te ruilen voor een andere maat of voor een andere ring. Uit meer dan 500 ringen kan je geliefde vast wel een mooie ring vinden bij TrouringenVoordeel.nl. Zie hieronder onze spelregels.

Retourneren geldt alleen voor deze aanzoeksring/verlovingsring en kan alleen onder de volgende voorwaarden retour worden gestuurd:

 • Unieke zichttermijn van 30 dagen na ontvangst van de ring.
 • Verlovingsring is ongedragen (passen is uiteraard mogelijk)
 • Verlovingsring is onbeschadigd.
 • Verlovingsring is niet gegraveerd.
 • De verlovingsring moet aangetekend retour worden gestuurd en kan eenmalig alleen worden geruild voor een ander model in dezelfde prijsklasse of andere maat. (Bij het terugsturen van de ring zijn de verzendkosten en de verantwoordelijkheid voor goed terugsturen voor de klant)
 • Voor een retourzending dien je eerst een mail te sturen naar info@trouwringenvoordeel.nl.
 • Je stuurt de pakbon mee of een eigen formulier met daarop jouw gegevens, welk maat de ring moet worden of het artikelnummer en de maat van een ander ring in dezelfde prijsklasse en vermeldt het bestelnummer op de bon.
×

Ringmaat tips

Een aanzoeksring/verlovingsring moet perfect passen. Natuurlijk, een ring kan altijd verkleind of vergroot worden, maar het is uiteraard veel beter als deze in één keer als gegoten past.

Vingers zijn van de linker- en de rechterhand verschillend in dikte. Dit klinkt alledaags, maar wordt een probleem als de ring niet past. Bepaal voordat u gaat meten aan welke vinger en aan welke hand de ring wordt gedragen. Verlovingsringen worden meestal om de ringvinger van de linkerhand gedragen.


Om de ringmaat van de ringvinger van je aanstaande te achterhalen heb ik hier een aantal tips voor je.

 1. Meet de binnendiameter op verschillende plaatsen. Een ring kan ovaalvormig zijn door het dragen en daardoor in de lengte anders meten dan de breedte.
 2. Een ring van haar om je eigen vinger doen en dan aftekenen tot waar de ring komt. Dan kun je bij de juwelier de juiste maat bepalen.
 3. De ring tekenen. Leg haar ring op een stuk papier en teken de binnenste cirkelen meet de maat op.
 4. Een ringenbos bestellen en haar ring op de juiste maat van de ring van de ringenbos leggen.
 5. Meet in het midden van haar ring de binnendiameter. Met de liniaal de maat meten. De mogelijkheid is ook aanwezig om de ring die haar goed past op een liniaal te leggen en de afstand binnen in de ring te meten