Top

Het uitzoeken van de juiste kleur trouwringEindelijk is de tijd aangebroken om jullie trouwringen uit te zoeken. Maar waar let je op? Wij vertellen je alles wat je moet weten bij het uitzoeken van jullie perfecte trouwring. Trouwringen zijn er in allerlei soorten en maten. Het is niet verkeerd om je een beetje in te lezen in de verschillende kleuren en materialen. Lees daarvoor deze blog over het uitzoeken van de juiste kleur trouwring!

 

De perfecte kleur

Een trouwring draag je voor de rest van je leven, daarom moet hij perfect zijn en symbool staan voor jullie liefde. Voor iedereen is er een perfecte trouwring te vinden, maar hoe kom je erachter welke ring het beste bij jou past? Wij hebben de verschillende kleuren en materialen voor je op een rijtje gezet.

 

Goud

Goud is een zachte metaalsoort, deze wordt vermengd met zilver en koper, waardoor het goud harder wordt en geschikt is voor het maken van ringen. Om witgoud te krijgen wordt er palladium aan het goud toegevoegd. Dit maakt de ring een stukje sterker en zo krasbestendiger. Een laagje rhodium maakt de kleur witter. Puur goud heeft een gele kleur. Als je zilver en koper toevoegt wordt het goud harder, maar behoudt het wel zijn gele kleur. Geelgoud is nog steeds het meest populaire materiaal voor trouwringen. Roségoud ontstaat door de hoeveelheid koper te verhogen in de legering. Hierdoor krijgt het goud een warme, rode kleur.

 

Karaat

De omschrijving 14-karaats of 18-karaats zie je vaak bij gouden ringen. Karaats verwijst naar de legering. Dit is de verhouding van het goud met de andere metaalsoorten die zijn gebruikt om het goud harder te maken. Door de samenstelling van de goudlegering ontstaan er verschillende kleuren goud. Zo heb je wit-, geel- en roségoud.

 

Platina

Platina is van nature het duurzaamste, zuiverste edelmetaal ter wereld. Platina is erg sterk, dit zal daarom niet snel beschadigen. Platina is zeer geliefd voor trouwringen, maar is wel dertig keer zeldzamer dan goud, daarom is het ook een duur edelmetaal.

 

Bicolor/Tricolor

De mogelijkheden van trouwringen in meerdere kleuren zijn oneindig. Combinaties van geel-, wit-, rosé en roodgouden trouwringen zijn tegenwoordig geen uitzondering meer. Momenteel worden veel bicolor trouwringen verkocht. Dit is een combinatie van wit- en roodgoud. Bij tricolor worden de kleuren wit-, geel-, en roodgoud vaak gecombineerd.

 

Trouwringen kopen bij Trouwringenvoordeel.nl

Ben je op zoek naar de juiste kleur trouwring? Dan ben je bij Trouwringenvoordeel aan het goede adres! Trouwringenvoordeel.nl biedt een zeer uitgebreid aanbod aan verschillende kleuren ringen. Je kunt de ringen gemakkelijk online bestellen. Breng je liever een bezoek aan één van onze vestingen? Dat kan! Maak een afspraak en kom bij ons langs. Wij helpen je graag bij het uitzoeken van dé perfecte trouwringen!