Top

verlovingsring kopen

Een verlovingsring kopen

Een verloving is iets bijzonders en voor dat bijzondere moment wil je natuurlijk ook een bijzondere ring. Een ring die symbool staat voor jullie liefde. Een verlovingsring kopen is dan ook een speciaal moment en je wilt graag goed slagen.

Verlovingsringen bestaan er in verschillende vormen en prijsklassen. Je kunt ervan uitgaan dat de ringen duurder worden naargelang het materiaal kostbaarder wordt. Voor je een verlovingsring gaat aanschaffen, is het dus fijn als je van tevoren een budget in je hoofd hebt.
Een klassieker is de verlovingsring met een diamantje erin. Dit kan een grote diamant in het midden zijn, maar dit kan ook een reeks kleine diamantjes zijn over de lengte van de ring. Diamanten zijn echter best wel prijzig, maar als je toch graag een mooi glimpuntje in je ring wilt hebben, kun je ook uitwijken naar Zirkonia. Dit mineraal is goedkoper dan diamant, maar qua uiterlijk lijkt het er erg op.

verlovingsring kopen

Een verlovingsring kopen brengt meerdere keuzes met zich mee, want van wat voor materiaal moet de ring vervaardigd zijn? Een gouden ring was vroeger heel normaal, maar tegenwoordig is er zoveel keuze bijgekomen dat je alle kanten op kunt. Een zilveren ring is ook prachtig, maar wat denk je van een ring van staal, RVS of titanium? Deze metalen geven een heel ander uiterlijk aan de ring waardoor je erg uniek kunt zijn in wat je uitkiest. Een ring met verschillende metalen erin valt ook onder de mogelijkheden. Een combinatie van goud en zilver geeft een prachtig effect, maar ook een ring met staal en titanium heeft zijn charmes.

Naast losse verlovingsringen, kun je ook kiezen voor een compleet setje, waarbij de verlovingsring past bij de latere trouwringen. Een verlovingsring wordt vaak niet meer gebruikt na het huwelijk en verdwijnt in een lade of op een andere plek waar deze niet meer gezien wordt. Dat is erg jammer als je er toch best veel geld aan hebt uitgegeven. Daarbij stond deze ring ook nog eens symbool voor jullie liefde wat het extra jammer maakt als je er niets meer mee doet. Als oplossing hiervoor kun je een verlovingsring kopen die later samen met de trouwring gedragen kan worden. De juwelier kan deze voor je aan elkaar maken waardoor je een hele bijzondere trouwring krijgt en je de verlovingsring ook nog kunt gebruiken.

Een verlovingsring kopen kun je alleen doen, als verrassing voor je vriendin, maar je kunt dit ook samen doen nadat het aanzoek is gedaan. In beide gevallen geldt dat er veel keuzes zijn op het gebied van verlovingsringen en dat het je goed kan helpen om je eerst even rustig te oriënteren, alvorens je een echte ring gaat kopen. 

Bekijk hier onze verlovingsringen en aanzoeksringen.
Bent u op zoek naar een specifieke ring, laat het ons weten.

Bestel gelijk eenvoudig en GRATIS een  dummyring of een ringenbos!