• Snelle levering
 • Uitmuntende service 9.4 Waardering
 • Laagste prijsgarantie
Home Waar let ik op bij het kopen van een trouwring?

Waar let ik op bij het kopen van een trouwring?

Waar let ik op bij het kopen van een trouwring?

Het ultieme moment is daar, jij en je partner gaan trouwen! De mooiste dag uit jullie leven staat gepland en de voorbereidingen kunnen beginnen. Er moet veel gepland en georganiseerd worden. Zo moeten jullie je ook gaan oriënteren op het uitzoeken van de mooiste trouwringen. Het aanbod is enorm. Gaan jullie voor een matching trouwring? Of worden het toch twee verschillende exemplaren. Ben je een liefhebber van een klassieke gouden trouwring of gaat de voorkeur uit naar een moderne trouwring? Het vinden van een passende trouwring kan best lastig zijn. Daarom leggen wij in deze blog uit waar je op moet letten bij het kopen van een trouwring.

Stel een budget vast voor de trouwring

Voordat je begint aan de zoektocht naar de perfecte trouwringen voor jullie bruiloft is het aan te raden om een budget vast te stellen. Zo weet je wat je maximaal aan een trouwring uit wilt geven en kun je bepaalde exemplaren al overslaan. Dit maakt de zoektocht een stuk eenvoudiger. Een trouwring moet jarenlang meegaan, daarom is het belangrijk om te kiezen voor een ring van hoogwaardige kwaliteit. Vaak zorgt dit alleen wel voor een aardig prijskaartje. Houd hier dan ook rekening mee bij het bepalen van jullie budget voor het kopen van een trouwring.

Keuze voor het materiaal

Trouwringen zijn vervaardigd uit verschillende soorten materialen, maar omdat een trouwring een heel leven mee moet gaan is de keuze voor de juiste materiaalsoort van groot belang. Een gouden exemplaar blijft nog altijd een zeer gewilde optie, maar tegenwoordig zijn er ook allerlei alternatieven voor de standaard gouden trouwring. Vaak valt de keuze op een ring vervaardigd uit een edelmetaal zoals goud, platina of palladium. Deze edelmetalen zijn van nature erg sterk, worden niet snel aangetast door oxidatie en ze beschadigen minder snel dan bijvoorbeeld een zilveren trouwring. Ook de kleur van je handen kan een rol spelen bij de keuze voor een materiaalsoort of de kleur van de ring. Een witgouden of platina trouwring complimenteert een lichte huid en een geelgouden of roodgouden trouwring zorgt voor een mooie uitstraling bij mensen met een donkere huidskleur, maar uiteindelijk geeft jullie eigen smaak de doorslag.

Bij Trouwringenvoordeel.nl heb je de keuze uit een uitgebreid aanbod trouwringen die vervaardigd zijn uit verschillende materialen.

Het model

Een trouwring wordt vaak uitgekozen op basis van smaak, maar het kan ook verstandig zijn om rekening te houden met de grootte van jullie vingers. Bij mensen met kortere vingers staat een smallere trouwring beter en als je lange en dunne vingers hebt dan kan een breder model een mooie uitstraling geven. Trouwringen zijn er in vele modellen en je hebt altijd nog de mogelijkheid om de ring extra persoonlijk te maken door de ringen te laten graveren met bijvoorbeeld de trouwdatum of jullie namen. De klassieke trouwring, trouwringen met diamanten of strakke moderne ringen, je vindt ze allemaal in de ruime collectie van Trouwringenvoordeel.nl.  


 
    18-05-2021 21:19
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
×

Wat is het verschil tussen een Zirkonia en een Briljant?

De zirkonia ziet er op het eerste gezicht uit als een briljant (een briljant is de naam voor de slijpvorm briljant en de diamant is de steensoort). Maar het grote verschil tussen beide kristallen is dat een diamant een natuurlijke edelsteen is, terwijl een zirkonia kunstmatig gemaakt is. Een diamant is harder, gaat langer mee en kan scherper geslepen worden dan een zirkonia. Een zirkonia is daarom een voordelig alternatief voor een briljant. Met het blote oog is het verschil soms moeilijk te zien. Zirkonia´s schitteren in het begin weliswaar mooi, maar na verloop van tijd verdwijnt de schittering. Een briljant zal altijd blijven schitteren.

×
×

Wat is het verschil tussen 8/9/14/18 karaats

 • 8 karaat goud (9 krt) 33,3% goud
 • 9 karaat goud (9 krt) 37,5% goud
 • 14 karaat goud (14 krt) 58,5% goud
 • 18 karaat goud (18 krt) 75,0% goud

Sieraden gemaakt van 8 en 9-karaats goud worden in Nederland officieel niet gezien als gouden sieraden. Daarom worden sieraden bij de waarborg ook pas vanaf 14 karaat goud gekeurd.

Hoe meer goud er in een sieraad verwerkt zit, hoe duurder het sieraad. Over het algemeen is een sieraad van 9 karaat goedkoper dan een sieraad van 14 karaat. In sommige gevallen heeft het gehalte van het goud weinig invloed op de prijs. Dit zit dan in het maakloon en de ontwerpkosten.

Daarnaast heb je te maken met kleurverschil tussen de verschillende gehaltes. Hoe hoger het gehalte, hoe warmer de kleur van het goud. Zo is een 24-karaats geelgouden ring zichtbaar geler dan een 14-karaats geelgouden ring. Bij witgouden en rosegouden sieraden zie je geen kleurverschil tussen de verschillende gehaltes.Vind je het nog lastig om een keuze te maken over het goudgehalte? Of wil je weten welk materiaal het beste bij je past? Laat je dan adviseren door onze specialisten op locatie of mail of bel voor meer informatie. (Tip check ook onze kennisbank voor meer informatie over goudgehaltes)

×

Retourvoorwaarden aanzoeksring/verlovingsring

De ringen worden speciaal op maat gemaakt en valt niet onder de herroepingsrecht. Maar wij geven jullie natuurlijk wel de keuze om de ring te ruilen voor een andere maat of voor een andere ring. Uit meer dan 500 ringen kan je geliefde vast wel een mooie ring vinden bij TrouringenVoordeel.nl. Zie hieronder onze spelregels.

Retourneren geldt alleen voor deze aanzoeksring/verlovingsring en kan alleen onder de volgende voorwaarden retour worden gestuurd:

 • Unieke zichttermijn van 30 dagen na ontvangst van de ring.
 • Verlovingsring is ongedragen (passen is uiteraard mogelijk)
 • Verlovingsring is onbeschadigd.
 • Verlovingsring is niet gegraveerd.
 • De verlovingsring moet aangetekend retour worden gestuurd en kan eenmalig alleen worden geruild voor een ander model in dezelfde prijsklasse of andere maat. (Bij het terugsturen van de ring zijn de verzendkosten en de verantwoordelijkheid voor goed terugsturen voor de klant)
 • Voor een retourzending dien je eerst een mail te sturen naar info@trouwringenvoordeel.nl.
 • Je stuurt de pakbon mee of een eigen formulier met daarop jouw gegevens, welk maat de ring moet worden of het artikelnummer en de maat van een ander ring in dezelfde prijsklasse en vermeldt het bestelnummer op de bon.
×

Ringmaat tips

Een aanzoeksring/verlovingsring moet perfect passen. Natuurlijk, een ring kan altijd verkleind of vergroot worden, maar het is uiteraard veel beter als deze in één keer als gegoten past.

Vingers zijn van de linker- en de rechterhand verschillend in dikte. Dit klinkt alledaags, maar wordt een probleem als de ring niet past. Bepaal voordat u gaat meten aan welke vinger en aan welke hand de ring wordt gedragen. Verlovingsringen worden meestal om de ringvinger van de linkerhand gedragen.


Om de ringmaat van de ringvinger van je aanstaande te achterhalen heb ik hier een aantal tips voor je.

 1. Meet de binnendiameter op verschillende plaatsen. Een ring kan ovaalvormig zijn door het dragen en daardoor in de lengte anders meten dan de breedte.
 2. Een ring van haar om je eigen vinger doen en dan aftekenen tot waar de ring komt. Dan kun je bij de juwelier de juiste maat bepalen.
 3. De ring tekenen. Leg haar ring op een stuk papier en teken de binnenste cirkelen meet de maat op.
 4. Een ringenbos bestellen en haar ring op de juiste maat van de ring van de ringenbos leggen.
 5. Meet in het midden van haar ring de binnendiameter. Met de liniaal de maat meten. De mogelijkheid is ook aanwezig om de ring die haar goed past op een liniaal te leggen en de afstand binnen in de ring te meten