Top

Wat is een aanzoeksring?

Een aanzoeksring wordt gebruikt wanneer je jouw geliefde een aanzoek wilt doen. Wanneer je een geschikte aanzoeksring gevonden hebt, kun je op de knieën gaan en jouw geliefde ten huwelijk vragen. Een aanzoeksring is niet zomaar een sieraad. Het is een symbolisch gebaar waarmee je jouw geliefde ten huwelijk vraagt. De aanzoeksring wordt gedragen tijdens de gehele verloving, vanaf het moment dat het aanzoek is gedaan. In principe kan iedere ring een aanzoeksring zijn. Toch zijn er traditioneel gezien enkele ringen die het meest herkenbaar zijn als aanzoeksring. Van oudsher is bijvoorbeeld de solitair ring een echte aanzoeksring. Dit is een witgouden of geelgouden ring met een transparante steen, meestal een diamant. Op deze solitair ring zijn vele varianten, zo zijn er verschillen in hoe de steen is gezet of hoeveel stenen er in verwerkt zijn.

De juiste aanzoeksring kiezen

De zoektocht naar de perfecte aanzoeksring kan nog best wel lastig zijn. Vaak wordt dit alleen gedaan door de man en is de vrouw daar niet bij. Je moet dan zelf een keuze gaan maken en een juiste aanzoeksring kopen die past bij jouw vriendin. Het kan zijn dat je al helemaal weet welke aanzoeksring je voor haar gaat halen of heeft ze dit als eens gezegd. Dan is de keuze natuurlijk al een stuk makkelijker. Is dit niet het geval, dan moet je goed gaan kijken naar de stijl van je vriendin. Houdt ze van klein en simpel of juist van wat meer opvallende sieraden. Er zijn erg veel verschillende soorten aanzoeksringen te verkrijgen. Natuurlijk zijn er een aantal standaard modellen die erg populair zijn. Hierbij kun je denken aan een aanzoeksring met diamant of eentje met meerdere steentjes.

Kosten van een aanzoeksring

Je kunt de kosten van een aanzoeksring zo hoog maken als je wil. Heb je een bepaald budget voor de ring, dan is het belangrijk om te kijken naar wat de mogelijkheden zijn voor dat geld. Kies je voor een aanzoeksring met een grote steen, dan zullen de kosten wat omhoog gaan. Als je kiest voor een klein steentje of een egale aanzoeksring, dan zullen de prijzen een stuk lager zijn. Het ligt ook aan het materiaal waar de ring van is gemaakt. Een zilveren aanzoeksring is goedkoper dan een gouden aanzoeksring.