• Snelle levering
 • Uitmuntende service 9.4 Waardering
 • Laagste prijsgarantie
Home Meest gemaakte fouten bij het kiezen van de verlovingsring

Meest gemaakte fouten bij het kiezen van de verlovingsring

Meest gemaakte fouten bij het kiezen van de verlovingsring

Fouten bij het kiezen van verlovingsring? Een verlovingsring uitkiezen is eigenlijk net zo moeilijk als het vinden van die éne ware liefde. De ring moet tenslotte levenslang – of dat is de bedoeling – gedragen worden. En het laatste wat je wil is dat deze dure investering niet goed wordt ontvangen door je toekomstige partner. Houd daarom rekening met deze meest gemaakte fouten bij het kiezen van de verlovingsring.

Welke fouten worden er gemaakt bij het kiezen van verlovingsring?

Het verassingseffect is natuurlijk weg wanneer hij naar de ringmaat zou vragen, dus vaak proberen mannen gewoon te gokken. Niet doen! Want je wilt natuurlijk wel dat de ring in één keer past wanneer je eenmaal op de knieën gaat. Er zijn genoeg manieren om achter de ringmaat te komen zonder dat ze het door heeft! Het meest veilige is om een ring uit haar sieradenkistje mee te nemen naar de juwelier. Let er dan wel op dat ze deze ring normaal gesproken om haar ringvinger draagt. Is het niet mogelijk om de ring mee te nemen? Leg hem dan op een stuk papier en maak met een pen een omtrek aan de binnenkant van de ring.

Kiezen voor een ring die nu hip is

Het blijft lastig; ga je voor een ring die op dit moment hip en trendy is? Of ga je toch voor een tijdloos en meer klassiek ontwerp? Natuurlijk is het heel leuk om een model te kiezen dat nu hélemaal in is. Dat is dan ook wat veel mannen doen, toch loop je hiermee het risico dat je partner de ring snel zat zal worden. Daarom raden wij aan om naar een meer neutraal en klassieker ontwerp te zoeken dat altijd en overal bij zal passen.

Niet luisteren naar je partner

Een verlovingsring is een eeuwig symbool voor jullie liefde. Het is daarom belangrijk om dé perfecte verlovingsring te vinden die op het lijf geschreven is van jouw verloofde. Toch gaan veel mannen hiermee de fout in. Ze kiezen een ring zonder dat ze echt luisteren naar de stijl van hun partner. Onze tip is om zo goed mogelijk te luisteren naar wat jouw partner zegt over de stijl van sieraden. Gebruik ieder gesprek over sieraden extra goed om erachter te komen in welke stijl jij moet gaan zoeken!

Niet om advies vragen

Veel mannen gaan alleen op zoek naar de perfecte verlovingsring voor hun aanstaande. Wees niet bang om advies te vragen! Een verlovingsring zoeken kan namelijk frustrerend zijn. Vraag getrouwde koppels om raad en kies voor een vriendin met smaak! Grote kans dat jouw toekomstige partner je vrienden al lang heeft verteld wat ze graag aan haar vinger schuift! Wees daarnaast ook niet bang om hulp te vragen bij een professionele juwelier, want niemand weet meer van verlovingsringen en trouwringen dan een juwelier!

Vind de perfecte verlovingsring bij Trouwringenvoordeel.nl

Ben jij op zoek naar een verlovingsring voor jouw aanstaande? Bij Trouwringenvoordeel.nl ben je aan het goede adres. Wij bieden een zeer uitgebreid aanbod met prachtige verlovingsringen. Je kunt de verlovingsring eenvoudig bij ons online bestellen in onze webshop. Wil je graag goed advies en de ringen met eigen ogen bekijken? Breng dan een bezoekje aan één van onze vestigingen, dit kan bij ons op afspraak. Wij helpen je graag bij het vinden van de perfecte verlovingsring voor jouw aanstaande.

    25-05-2021 11:52
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
×

Wat is het verschil tussen een Zirkonia en een Briljant?

De zirkonia ziet er op het eerste gezicht uit als een briljant (een briljant is de naam voor de slijpvorm briljant en de diamant is de steensoort). Maar het grote verschil tussen beide kristallen is dat een diamant een natuurlijke edelsteen is, terwijl een zirkonia kunstmatig gemaakt is. Een diamant is harder, gaat langer mee en kan scherper geslepen worden dan een zirkonia. Een zirkonia is daarom een voordelig alternatief voor een briljant. Met het blote oog is het verschil soms moeilijk te zien. Zirkonia´s schitteren in het begin weliswaar mooi, maar na verloop van tijd verdwijnt de schittering. Een briljant zal altijd blijven schitteren.

×
×

Wat is het verschil tussen 8/9/14/18 karaats

 • 8 karaat goud (9 krt) 33,3% goud
 • 9 karaat goud (9 krt) 37,5% goud
 • 14 karaat goud (14 krt) 58,5% goud
 • 18 karaat goud (18 krt) 75,0% goud

Sieraden gemaakt van 8 en 9-karaats goud worden in Nederland officieel niet gezien als gouden sieraden. Daarom worden sieraden bij de waarborg ook pas vanaf 14 karaat goud gekeurd.

Hoe meer goud er in een sieraad verwerkt zit, hoe duurder het sieraad. Over het algemeen is een sieraad van 9 karaat goedkoper dan een sieraad van 14 karaat. In sommige gevallen heeft het gehalte van het goud weinig invloed op de prijs. Dit zit dan in het maakloon en de ontwerpkosten.

Daarnaast heb je te maken met kleurverschil tussen de verschillende gehaltes. Hoe hoger het gehalte, hoe warmer de kleur van het goud. Zo is een 24-karaats geelgouden ring zichtbaar geler dan een 14-karaats geelgouden ring. Bij witgouden en rosegouden sieraden zie je geen kleurverschil tussen de verschillende gehaltes.Vind je het nog lastig om een keuze te maken over het goudgehalte? Of wil je weten welk materiaal het beste bij je past? Laat je dan adviseren door onze specialisten op locatie of mail of bel voor meer informatie. (Tip check ook onze kennisbank voor meer informatie over goudgehaltes)

×

Retourvoorwaarden aanzoeksring/verlovingsring

De ringen worden speciaal op maat gemaakt en valt niet onder de herroepingsrecht. Maar wij geven jullie natuurlijk wel de keuze om de ring te ruilen voor een andere maat of voor een andere ring. Uit meer dan 500 ringen kan je geliefde vast wel een mooie ring vinden bij TrouringenVoordeel.nl. Zie hieronder onze spelregels.

Retourneren geldt alleen voor deze aanzoeksring/verlovingsring en kan alleen onder de volgende voorwaarden retour worden gestuurd:

 • Unieke zichttermijn van 30 dagen na ontvangst van de ring.
 • Verlovingsring is ongedragen (passen is uiteraard mogelijk)
 • Verlovingsring is onbeschadigd.
 • Verlovingsring is niet gegraveerd.
 • De verlovingsring moet aangetekend retour worden gestuurd en kan eenmalig alleen worden geruild voor een ander model in dezelfde prijsklasse of andere maat. (Bij het terugsturen van de ring zijn de verzendkosten en de verantwoordelijkheid voor goed terugsturen voor de klant)
 • Voor een retourzending dien je eerst een mail te sturen naar info@trouwringenvoordeel.nl.
 • Je stuurt de pakbon mee of een eigen formulier met daarop jouw gegevens, welk maat de ring moet worden of het artikelnummer en de maat van een ander ring in dezelfde prijsklasse en vermeldt het bestelnummer op de bon.
×

Ringmaat tips

Een aanzoeksring/verlovingsring moet perfect passen. Natuurlijk, een ring kan altijd verkleind of vergroot worden, maar het is uiteraard veel beter als deze in één keer als gegoten past.

Vingers zijn van de linker- en de rechterhand verschillend in dikte. Dit klinkt alledaags, maar wordt een probleem als de ring niet past. Bepaal voordat u gaat meten aan welke vinger en aan welke hand de ring wordt gedragen. Verlovingsringen worden meestal om de ringvinger van de linkerhand gedragen.


Om de ringmaat van de ringvinger van je aanstaande te achterhalen heb ik hier een aantal tips voor je.

 1. Meet de binnendiameter op verschillende plaatsen. Een ring kan ovaalvormig zijn door het dragen en daardoor in de lengte anders meten dan de breedte.
 2. Een ring van haar om je eigen vinger doen en dan aftekenen tot waar de ring komt. Dan kun je bij de juwelier de juiste maat bepalen.
 3. De ring tekenen. Leg haar ring op een stuk papier en teken de binnenste cirkelen meet de maat op.
 4. Een ringenbos bestellen en haar ring op de juiste maat van de ring van de ringenbos leggen.
 5. Meet in het midden van haar ring de binnendiameter. Met de liniaal de maat meten. De mogelijkheid is ook aanwezig om de ring die haar goed past op een liniaal te leggen en de afstand binnen in de ring te meten