• Snelle levering
 • Uitmuntende service 9.4 Waardering
 • Laagste prijsgarantie
Home Klantenservice Garantie

Garantie

Garantie

Levenslange GARANTIE op Gouden Trouwringen

Vakmanschap en inzicht voor creativiteit staan bij ons hoog aangeschreven. Voor ons is het geven van een levenslange garantie dan ook de normaalste zaak. We staan achter de kwaliteit van onze ringen en bieden een levenslange garantie. Elke bestelling wordt zorgvuldig gemaakt door onze experts, vanaf de allereerste moment. Geniet van de kwaliteit van het professionele meesterwerk en wees ervan overtuigd dat uw unieke design sieraden die de hele levensduur zullen behouden.

  

Garantie trouwringen / sieraden

Wij ontwerpen en vervaardigen onze ringen/sieraden geheel in eigen beheer. Daarnaast hebben wij een exclusieve samenwerking met een aantal fabrikanten die ook hoogwaardige en prachtige trouwringen/sieraden kan garanderen. Vormgeving, afwerking, kwaliteit, met of zonder diamant, de ringen en sieraden
zijn  bij ons in de beste handen.
Wij staan garant voor het mooiste zetwerk met de beste kwaliteit, voor zowel de door onszelf gemaakte trouwringen als alle andere trouwringen gemaakt door onze fabrikant.
Op de sieraden die u bij ons koopt is de wettelijke garantie van toepassing. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Voor verdere informatie verwijzen wij u naar onze Algemene Voorwaarden.

Opgelet: Van nature krijgen trouwringen en sieraden - ongeacht materiaal - vanaf de eerste dag van dragen gebruikssporen zoals krasjes en deukjes die door het aanraken van hardere oppervlaktes (bijv. glas of ijzer) ontstaan.
Bij het materiaal witgoud kan door het slijten van de rhodiumlaag een lichte gele schemering in het materiaal zichtbaar worden. De door u bij uw trouwring- of ringopdracht gekozen ringmaat wordt door u zelf vastgesteld. Uw vingers kunnen door invloed van warmte, koude, vochtinname, tijd van de dag, gewichtstoename, gewichtsverlies of het uitoefenen van bepaalde takken van sport (bijv. tennis, handbal) in omvang veranderen. Dit kan bij het meten van de ringmaten onnauwkeurigheden veroorzaken. Houd hier rekening mee bij het meten van uw ringmaten! Aan het naderhand rhodineren, matteren of wijzigen van de ringmaten van ringen zijn kosten verbonden!
Op alle gouden /palladium en platina ringen van Trouwringenvoordeel.nl hebben jullie levenslang garantie op de productiefouten van de ringen, op alle andere trouw-en-vriendschapsringen geven wij 2 jaar garantie.


Wat betekent een levenslange garantie op gouden trouwringen?

Een levenslange garantie betekent dat op onze ringen, bij normaal gebruik en goed onderhoud, je hele leven mee moeten gaan. Met normaal gebruik bedoelen we dat je de ringen bijvoorbeeld niet draagt tijdens het uitvoeren van zware fysieke werkzaamheden. Je houdt dus rekening met de kwetsbaarheid van de ringen. Verder is het de eigen verantwoordelijkheid om de ringen goed te onderhouden en krassen, verkleuringen, deuken, steenbreuken en slijtage te voorkomen. We raden sterk aan om ons iedere jaar de ringen terug te sturen voor onderhoud en kunnen wij de zetting van de briljanten controleren.

Waarop hebben jullie garantie

Als een ring wordt teruggestuurd, wordt deze beoordeeld door ons kwaliteitsteam. Zij beoordelen of het teruggestuurde product terecht onder garantie valt. Na de beoordeling nemen we contact met je op om te bespreken hoe het proces verder zal verlopen. Natuurlijk is het voor ons niet mogelijk om onvoorwaardelijke garantie te bieden. Daarom hebben we hieronder een aantal voorwaarden opgesteld:

 1. Wanneer de ringen door een andere juwelier of persoon buiten TrouwringenVoordeel is aangepast of gerepareerd wordt, vervalt de garantie.
 2. Wij geven geen garantie op een ring dat ernstig beschadigd is door buitensporig gebruik.
 3. Wij geven geen garantie op steenbreuk, verkleuringen, krassen, deuken en slijtage.
Waar kunnen we bijvoorbeeld wel garantie op geven?
 • Er is onverhoopt door ons een fout gemaakt tijdens de productie.
 • De ringen scheurtjes vertonen.
 • Een jaar garantie op het uitvallen van steentjes.
Onderhoud trouwringen
Ondanks dat jullie zo voorzichtig mogelijk bent met jullie trouwringen, zijn beschadigingen niet te voorkomen.
Jullie dragen je trouwringen dagelijks en daardoor krijgt het dan ook vaak zwaar te verduren.
Bekijk hier de onderhoudstips.
 
"Wij staan dan ook garant voor uitmuntende service voor,
tijdens en na het plaatsen van een order"
 


Mocht je nog vragen hebben over onze garantie, neem dan contact met ons op. 
Wij adviseren om ringen met briljanten/zirkonia's jaarlijks te laten controleren door ons of bij een juwelier bij jullie uit de buurt.

Waarborg
Alle trouwringen van 14 karaats goud (of hoger) van Trouwringenvoordeel.nl worden geleverd met het officiële Nederlandse Waarborgkeurteken.
De goudlegering voldoet aan de eisen en deze geeft aan dat er zoveel zuiver goud in de ringen verwerkt is als aangetoond. Je weet zeker dat het écht goud betreft.
Info: www.waarborg.nl


Laatst bekeken producten

Group Created with Sketch. Filter
Filters
1
Onbeperkt
Toon resultaten
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies
×

Wat is het verschil tussen een Zirkonia en een Briljant?

De zirkonia ziet er op het eerste gezicht uit als een briljant (een briljant is de naam voor de slijpvorm briljant en de diamant is de steensoort). Maar het grote verschil tussen beide kristallen is dat een diamant een natuurlijke edelsteen is, terwijl een zirkonia kunstmatig gemaakt is. Een diamant is harder, gaat langer mee en kan scherper geslepen worden dan een zirkonia. Een zirkonia is daarom een voordelig alternatief voor een briljant. Met het blote oog is het verschil soms moeilijk te zien. Zirkonia´s schitteren in het begin weliswaar mooi, maar na verloop van tijd verdwijnt de schittering. Een briljant zal altijd blijven schitteren.

×
×

Wat is het verschil tussen 8/9/14/18 karaats

 • 8 karaat goud (9 krt) 33,3% goud
 • 9 karaat goud (9 krt) 37,5% goud
 • 14 karaat goud (14 krt) 58,5% goud
 • 18 karaat goud (18 krt) 75,0% goud

Sieraden gemaakt van 8 en 9-karaats goud worden in Nederland officieel niet gezien als gouden sieraden. Daarom worden sieraden bij de waarborg ook pas vanaf 14 karaat goud gekeurd.

Hoe meer goud er in een sieraad verwerkt zit, hoe duurder het sieraad. Over het algemeen is een sieraad van 9 karaat goedkoper dan een sieraad van 14 karaat. In sommige gevallen heeft het gehalte van het goud weinig invloed op de prijs. Dit zit dan in het maakloon en de ontwerpkosten.

Daarnaast heb je te maken met kleurverschil tussen de verschillende gehaltes. Hoe hoger het gehalte, hoe warmer de kleur van het goud. Zo is een 24-karaats geelgouden ring zichtbaar geler dan een 14-karaats geelgouden ring. Bij witgouden en rosegouden sieraden zie je geen kleurverschil tussen de verschillende gehaltes.Vind je het nog lastig om een keuze te maken over het goudgehalte? Of wil je weten welk materiaal het beste bij je past? Laat je dan adviseren door onze specialisten op locatie of mail of bel voor meer informatie. (Tip check ook onze kennisbank voor meer informatie over goudgehaltes)

×

Retourvoorwaarden aanzoeksring/verlovingsring

De ringen worden speciaal op maat gemaakt en valt niet onder de herroepingsrecht. Maar wij geven jullie natuurlijk wel de keuze om de ring te ruilen voor een andere maat of voor een andere ring. Uit meer dan 500 ringen kan je geliefde vast wel een mooie ring vinden bij TrouringenVoordeel.nl. Zie hieronder onze spelregels.

Retourneren geldt alleen voor deze aanzoeksring/verlovingsring en kan alleen onder de volgende voorwaarden retour worden gestuurd:

 • Unieke zichttermijn van 30 dagen na ontvangst van de ring.
 • Verlovingsring is ongedragen (passen is uiteraard mogelijk)
 • Verlovingsring is onbeschadigd.
 • Verlovingsring is niet gegraveerd.
 • De verlovingsring moet aangetekend retour worden gestuurd en kan eenmalig alleen worden geruild voor een ander model in dezelfde prijsklasse of andere maat. (Bij het terugsturen van de ring zijn de verzendkosten en de verantwoordelijkheid voor goed terugsturen voor de klant)
 • Voor een retourzending dien je eerst een mail te sturen naar info@trouwringenvoordeel.nl.
 • Je stuurt de pakbon mee of een eigen formulier met daarop jouw gegevens, welk maat de ring moet worden of het artikelnummer en de maat van een ander ring in dezelfde prijsklasse en vermeldt het bestelnummer op de bon.
×

Ringmaat tips

Een aanzoeksring/verlovingsring moet perfect passen. Natuurlijk, een ring kan altijd verkleind of vergroot worden, maar het is uiteraard veel beter als deze in één keer als gegoten past.

Vingers zijn van de linker- en de rechterhand verschillend in dikte. Dit klinkt alledaags, maar wordt een probleem als de ring niet past. Bepaal voordat u gaat meten aan welke vinger en aan welke hand de ring wordt gedragen. Verlovingsringen worden meestal om de ringvinger van de linkerhand gedragen.


Om de ringmaat van de ringvinger van je aanstaande te achterhalen heb ik hier een aantal tips voor je.

 1. Meet de binnendiameter op verschillende plaatsen. Een ring kan ovaalvormig zijn door het dragen en daardoor in de lengte anders meten dan de breedte.
 2. Een ring van haar om je eigen vinger doen en dan aftekenen tot waar de ring komt. Dan kun je bij de juwelier de juiste maat bepalen.
 3. De ring tekenen. Leg haar ring op een stuk papier en teken de binnenste cirkelen meet de maat op.
 4. Een ringenbos bestellen en haar ring op de juiste maat van de ring van de ringenbos leggen.
 5. Meet in het midden van haar ring de binnendiameter. Met de liniaal de maat meten. De mogelijkheid is ook aanwezig om de ring die haar goed past op een liniaal te leggen en de afstand binnen in de ring te meten