• Snelle levering
 • Uitmuntende service 9.4 Waardering
 • Laagste prijsgarantie
Home Klantenservice Trouwringen mogelijkheden

Trouwringen mogelijkheden

 

Trouwringen mogelijkheden voor gouden trouwringen

Er zijn vele mogelijkheden om trouwringen helemaal naar jouw wensen te maken: wel of geen briljant, een kleurwissel of het breder/smaller maken van de ringen, alles is mogelijk.
Afwijkingen en veranderingen gelden bij alle trouwringen met uitzondering van de zilver, stalen, carbon en titanium trouwringen.
Wij kunnen bijna alle ringen op onze site ook maken in andere materialen: zoals goud, witgoud, bicolor, tricolor, platina en palladium!
Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid om de ringen in 18, 14 en 9 of 8 karaats goud te maken. De  prijzen hiervoor zijn op aanvraag

Het is mogelijk om de dames en de herenring van elkaar af te laten wijken.
Ook is het mogelijk om een herenring uit een andere set te halen dan de damesring.

Kleurwissel
Het is mogelijk om een set ringen in een andere goud kleur te bestellen. 

Diamanten / Zirkonia's
Het is mogelijk om één of beide ringen te voorzien van diamanten of zirkonia’s. Ook kun je een ander aantal diamanten, andere grootte of een ander soort diamant in de ring laten zetten.
Hiervoor brengen wij extra kosten in rekening, dit is afhankelijk van het soort, grootte en het aantal diamanten. 

Graveren
Het graveren van trouwringen is bij ons gratis, uitzonderingen; wanneer de binnenkant van de ring uit carbon bestaat. 
Er is een keuze uit 3 soorten lettertype; Sier, Schrijfletters en Blokletters
Wij graveren de ringen aan de binnenkant. Hoeveel tekens er in de ring kunnen hangt af van het model en de maat van de ring. De tekst die u in de ring wilt, laten wij uiteraard helemaal aan u over.
 
Mogelijkheden bicolor en tricolor trouwringen
De mogelijkheden van trouwringen in meerdere kleuren zijn oneindig. Combinaties van geel-, wit-, rosé- en roodgouden trouwringen zijn tegenwoordig geen uitzondering meer. Uit de vier kleuren zoals hiervoor beschreven worden, zijn onnoemelijk veel mogelijkheden te creëren. Momenteel worden veel trouwringen in de combinatie wit- met roodgoud verkocht, een mooie combinatie. Maar ook de combinatie geel met wit is in trek. Het is uiteindelijk allemaal een kwestie van smaak en dat is maar goed ook, de wereld zou er anders erg saai uit zien.
Jullie vragen je misschien af wat legeringen met kleuren te maken hebben: erg veel! Goud dat gedolven wordt is geel en hierin zijn verschillende legeringen mogelijk:8, 9, 14 of 18 karaat. Voor geelgoud geldt: hoe hoger het karaat gehalte, des te geler de ring. Bij wit-, rood- en roségoud gaat dit verhaal niet op. Wel is het belangrijk bij een ring die combineerd is met wigoud en/of roségoud dat er voor een hoger karaat gekozen wordt, bij lager dan 14 karaat kan de kleur weer terug 'verkleuren' naar de orginele kleur goud; geelgoud. Bij 14 karaat of hoger blijven de ringen de juiste kleur behouden.
 
                                                                                                                                                                                                        
   

Trouwringen bicolor / tricolor prijzen
De prijzen van bicolor / tricolor trouwringen zijn meestal iets hoger dan ringen van het zelfde gewicht in één kleur. De reden is simpel, de ring bestaat eigenlijk uit twee of drie delen die moeten worden samengevoegd. Bij het maken van de ring komt dus meer arbeid om de hoek kijken, waardoor de prijs hoger uitvalt.
Ook de legering zoals in bovenstaande alinea beschreven is, bepaald de prijs. Hoe hoger het karaat gehalte, hoe meer goud in de ring is verwerkt en hoe hoger de prijs dus uitvalt. Tot slot is gewicht bepalend. Hoe zwaarder de ring, hoe meer goud er gebruikt is.

Daarnaast geldt: hoe meer bewerkingen aan een trouwring gedaan worden, hoe kostbaarder het product uiteindelijk wordt.
Gaan jullie voor matte trouwringen, dan bestaat er een scala aan oppervlakte bewerkingen waaruit te kiezen is.

Het speciale van het toevoegen van een mattering bij twee kleuren goud is dat het verschil tussen de kleuren veel beter tot zijn recht komen. Wanneer je combinaties tussen verschillende kleuren goud gaat polijsten, wordt het kleurverschil veel kleiner. Soms is juist dat subtiele verschil ook erg mooi. Smaak speelt hierin een belangrijke rol. 

Denk bij de aanschaf van trouwringen wel aan de slijtage waarin deze onderhevig zijn. Een matte ring wordt langzaam gladder en een gepolijste ring wordt wat doffer. 
 
De trouwringen prijzen worden bepaald door veel factoren, bij ons krijgt u kwaliteit, of het nu goedkope trouwringen zijn of zeer kostbare. Bij gouden trouwringen zitten de prijs verschillen in de dikte en breedte van de trouwring ( gewicht ) maar ook de legeringen bepalen de prijzen van trouwringen. Bij ons is het mogelijk om te kiezen uit 8, 9, 14 of 18 karaat goud, hoe hoger het getal hoe meer goud er in een ring is verwerkt, en dus de trouwringen prijzen doet stijgen. 
De legering van ringen bepaalt de kwaliteit en uitstraling, ook dit beïnvloed trouwringen prijzen. 14 of 18 karaat, geel-, wit-, rood-, roségoud of platina. Ook de diamanten in de ring kunnen in verschillende kwaliteiten gezet worden, hierdoor kunnen wij aan alle wensen voldoen, van goedkoop tot zeer exclusief. 

Trouwringen prijzen worden uiteraard ook bepaalt door de dikte, dus het gewicht van de ringen. Ook hier zijn bij ons veel mogelijkheden, trouwringen die zwaar zijn uitgevoerd kunnen meestal ook weer in een lichtere uitvoering gemaakt worden waardoor de prijs dan ook een stuk lager wordt. Het moet technisch natuurlijk wel mogelijk zijn en de kwaliteit mag er niet op achteruit gaan, daar staan wij borg voor. Al deze verschillen maken de keuze voor u vaak moeilijker laat je daarom altijd bijstaan door een deskundige, dit kan in onze showrooms(op afspraak).

Eigen ontwerp
Kortom, er zijn bij ons veel mogelijkheden, samen met jou verrichten wij maatwerk zowel in kwaliteit als in prijs, met als resultaat dat je tevreden bent met een product wat een leven lang meegaat. Mocht je toch van tevoren trouwringen prijzen willen weten, schroom niet om het model door te geven en om de prijs te vragen, je kunt dit doen door een mail te sturen naar: info@trouwringenvoordeel.nl
Willen jullie zelf alvast bezig gaan om jullie eigen droomringen te ontwerpen, bekijk hier de opties voor een eigen ontwerp.
 


Laatst bekeken producten

Group Created with Sketch. Filter
Filters
1
Onbeperkt
Toon resultaten
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies
×

Wat is het verschil tussen een Zirkonia en een Briljant?

De zirkonia ziet er op het eerste gezicht uit als een briljant (een briljant is de naam voor de slijpvorm briljant en de diamant is de steensoort). Maar het grote verschil tussen beide kristallen is dat een diamant een natuurlijke edelsteen is, terwijl een zirkonia kunstmatig gemaakt is. Een diamant is harder, gaat langer mee en kan scherper geslepen worden dan een zirkonia. Een zirkonia is daarom een voordelig alternatief voor een briljant. Met het blote oog is het verschil soms moeilijk te zien. Zirkonia´s schitteren in het begin weliswaar mooi, maar na verloop van tijd verdwijnt de schittering. Een briljant zal altijd blijven schitteren.

×
×

Wat is het verschil tussen 8/9/14/18 karaats

 • 8 karaat goud (9 krt) 33,3% goud
 • 9 karaat goud (9 krt) 37,5% goud
 • 14 karaat goud (14 krt) 58,5% goud
 • 18 karaat goud (18 krt) 75,0% goud

Sieraden gemaakt van 8 en 9-karaats goud worden in Nederland officieel niet gezien als gouden sieraden. Daarom worden sieraden bij de waarborg ook pas vanaf 14 karaat goud gekeurd.

Hoe meer goud er in een sieraad verwerkt zit, hoe duurder het sieraad. Over het algemeen is een sieraad van 9 karaat goedkoper dan een sieraad van 14 karaat. In sommige gevallen heeft het gehalte van het goud weinig invloed op de prijs. Dit zit dan in het maakloon en de ontwerpkosten.

Daarnaast heb je te maken met kleurverschil tussen de verschillende gehaltes. Hoe hoger het gehalte, hoe warmer de kleur van het goud. Zo is een 24-karaats geelgouden ring zichtbaar geler dan een 14-karaats geelgouden ring. Bij witgouden en rosegouden sieraden zie je geen kleurverschil tussen de verschillende gehaltes.Vind je het nog lastig om een keuze te maken over het goudgehalte? Of wil je weten welk materiaal het beste bij je past? Laat je dan adviseren door onze specialisten op locatie of mail of bel voor meer informatie. (Tip check ook onze kennisbank voor meer informatie over goudgehaltes)

×

Retourvoorwaarden aanzoeksring/verlovingsring

De ringen worden speciaal op maat gemaakt en valt niet onder de herroepingsrecht. Maar wij geven jullie natuurlijk wel de keuze om de ring te ruilen voor een andere maat of voor een andere ring. Uit meer dan 500 ringen kan je geliefde vast wel een mooie ring vinden bij TrouringenVoordeel.nl. Zie hieronder onze spelregels.

Retourneren geldt alleen voor deze aanzoeksring/verlovingsring en kan alleen onder de volgende voorwaarden retour worden gestuurd:

 • Unieke zichttermijn van 30 dagen na ontvangst van de ring.
 • Verlovingsring is ongedragen (passen is uiteraard mogelijk)
 • Verlovingsring is onbeschadigd.
 • Verlovingsring is niet gegraveerd.
 • De verlovingsring moet aangetekend retour worden gestuurd en kan eenmalig alleen worden geruild voor een ander model in dezelfde prijsklasse of andere maat. (Bij het terugsturen van de ring zijn de verzendkosten en de verantwoordelijkheid voor goed terugsturen voor de klant)
 • Voor een retourzending dien je eerst een mail te sturen naar info@trouwringenvoordeel.nl.
 • Je stuurt de pakbon mee of een eigen formulier met daarop jouw gegevens, welk maat de ring moet worden of het artikelnummer en de maat van een ander ring in dezelfde prijsklasse en vermeldt het bestelnummer op de bon.
×

Ringmaat tips

Een aanzoeksring/verlovingsring moet perfect passen. Natuurlijk, een ring kan altijd verkleind of vergroot worden, maar het is uiteraard veel beter als deze in één keer als gegoten past.

Vingers zijn van de linker- en de rechterhand verschillend in dikte. Dit klinkt alledaags, maar wordt een probleem als de ring niet past. Bepaal voordat u gaat meten aan welke vinger en aan welke hand de ring wordt gedragen. Verlovingsringen worden meestal om de ringvinger van de linkerhand gedragen.


Om de ringmaat van de ringvinger van je aanstaande te achterhalen heb ik hier een aantal tips voor je.

 1. Meet de binnendiameter op verschillende plaatsen. Een ring kan ovaalvormig zijn door het dragen en daardoor in de lengte anders meten dan de breedte.
 2. Een ring van haar om je eigen vinger doen en dan aftekenen tot waar de ring komt. Dan kun je bij de juwelier de juiste maat bepalen.
 3. De ring tekenen. Leg haar ring op een stuk papier en teken de binnenste cirkelen meet de maat op.
 4. Een ringenbos bestellen en haar ring op de juiste maat van de ring van de ringenbos leggen.
 5. Meet in het midden van haar ring de binnendiameter. Met de liniaal de maat meten. De mogelijkheid is ook aanwezig om de ring die haar goed past op een liniaal te leggen en de afstand binnen in de ring te meten