• Snelle levering
 • Uitmuntende service 9.4 Waardering
 • Laagste prijsgarantie
Home Trouwringen blog

Trouwringen blog

Tips bij het kopen van een verlovingsring

  19-05-2021  

Tips bij het kopen van een verlovingsring Gefeliciteerd, het is zover! Je hebt besloten dat je jouw geliefde ten huwelijk gaat vragen. De eerste stap naar jullie verloving is gezet, maar waar begin je en welke ring ga je uitzoeken? Het is helemaal niet gek als je nog geen idee hebt wat voor soort verlovingsring je wilt gaan kopen. Het kopen van de verlovingsring is wellicht één van de spannendste momenten uit het leven van een man, samen met het stellen van ‘de vraag’ natuurlijk. Maar geen zorgen, wij als trouwringen specialist helpen je maar al te graag bij de zoektocht naar de perfecte verlovingsring voor jouw aanstaande. Daarom hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet!   Tips bij het kopen van een verlovingsring Ga je voor een verlovingsring met een steen? Dan zijn er enkele zaken die belangrijk zijn. Dat zijn namelijk...

Lees meer

Waar let ik op bij het kopen van een trouwring?

  18-05-2021  

Waar let ik op bij het kopen van een trouwring? Het ultieme moment is daar, jij en je partner gaan trouwen! De mooiste dag uit jullie leven staat gepland en de voorbereidingen kunnen beginnen. Er moet veel gepland en georganiseerd worden. Zo moeten jullie je ook gaan oriënteren op het uitzoeken van de mooiste trouwringen. Het aanbod is enorm. Gaan jullie voor een matching trouwring? Of worden het toch twee verschillende exemplaren. Ben je een liefhebber van een klassieke gouden trouwring of gaat de voorkeur uit naar een moderne trouwring? Het vinden van een passende trouwring kan best lastig zijn. Daarom leggen wij in deze blog uit waar je op moet letten bij het kopen van een trouwring. Stel een budget vast voor de trouwring Voordat je begint aan de zoektocht naar de perfecte trouwringen voor jullie bruiloft is het aan te raden om een budget vast te stellen. Zo weet je...

Lees meer

aanzoek-valentijnsdag

  01-02-2021  

aanzoek-valentijnsdag Valentijnsdag staat alweer bijna voor de deur. De dag van de liefde! Een mooie kans om je grote liefde ten huwelijk te vragen. Op deze dag vinden er veel aanzoeken plaatst. Samen met Kerstmis en tijdens een vakantie staat deze dag in de top drie van momenten om een aanzoek te doen. Het perfecte aanzoek op Valentijnsdag  Plan op Valentijnsdag iets leuks voor jullie tweetjes. Veel hotels en restaurants spelen in op de dag van de liefde. Er zijn leuke arrangementen te vinden waarbij vaak ook een verassingsmenu of een bijzondere overnachting te boeken is. Wacht niet te lang met reserveren, want straks zijn andere romantische mensen je voor! Nu alleen het huwelijksaanzoek nog, hoe pak je dit aan? Je wilt natuurlijk wel met iets origineels voor de dag komen. Ideeën voor een romantisch aanzoek Dit jaar valt...

Lees meer

5 tips voor een romantisch aanzoek tijdens de feestdagen

  01-12-2020  

5 tips voor een romantisch aanzoek tijdens de feestdagen Een huwelijksaanzoek doen tijdens de feestdagen, hoe romantisch! Dat willen we toch allemaal? Maar hoe ga je dit uitvoeren? Wil je groots uitpakken of zie je meer een intiem aanzoek bij de kerstboom voor je? Zodat jij je goed voor kunt bereiden, hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet voor een romantisch aanzoek tijdens de feestdagen!   Onvergetelijk aanzoek tijdens de feestdagen De meeste aanzoeken worden gedaan tijdens de feestdagen. In deze dagen draait alles om samen zijn met de mensen van wie je houdt. Hoe romantisch zou het zijn, om je geliefde tijdens de feestdagen ten huwelijk te vragen? Heb jij inspiratie nodig voor hét perfecte aanzoek? Of ben je gewoon een hopeloze romanticus? Lees dan de vijf leukste tips voor het perfecte aanzoek tijdens de feestdagen.   Ring in de...

Lees meer

Trouwringen trends

  19-05-2020  

Trouwringen trends Trouwringen trends  De bruiloft is voor veel mensen de mooiste dag van hun leven waaraan nog vaak teruggedacht zal worden. Jullie trouwringen zijn één van de elementen die jullie altijd terug doet denken aan deze mooie dag. De trouwring speelt dus niet alleen een belangrijke rol op de dag zelf, maar ook in de jaren die daarop volgen. Het vinden van een passende trouwring om jullie liefde mee te bezegelen kan daarom best wel wat stress met zich meebrengen. Om het jullie iets eenvoudiger te maken hebben we de trends op het gebied van trouwringen op een rijtje gezet. Ieder jaar ontstaan er weer nieuwe trends in de wereld van trouwringen en dit is ook dit jaar niet anders geweest. Eén van de grootste trends dit jaar is de roségouden trouwring. Deze kleur ring valt alweer enige tijd in de smaak, maar...

Lees meer

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
×

Wat is het verschil tussen een Zirkonia en een Briljant?

De zirkonia ziet er op het eerste gezicht uit als een briljant (een briljant is de naam voor de slijpvorm briljant en de diamant is de steensoort). Maar het grote verschil tussen beide kristallen is dat een diamant een natuurlijke edelsteen is, terwijl een zirkonia kunstmatig gemaakt is. Een diamant is harder, gaat langer mee en kan scherper geslepen worden dan een zirkonia. Een zirkonia is daarom een voordelig alternatief voor een briljant. Met het blote oog is het verschil soms moeilijk te zien. Zirkonia´s schitteren in het begin weliswaar mooi, maar na verloop van tijd verdwijnt de schittering. Een briljant zal altijd blijven schitteren.

×
×

Wat is het verschil tussen 8/9/14/18 karaats

 • 8 karaat goud (9 krt) 33,3% goud
 • 9 karaat goud (9 krt) 37,5% goud
 • 14 karaat goud (14 krt) 58,5% goud
 • 18 karaat goud (18 krt) 75,0% goud

Sieraden gemaakt van 8 en 9-karaats goud worden in Nederland officieel niet gezien als gouden sieraden. Daarom worden sieraden bij de waarborg ook pas vanaf 14 karaat goud gekeurd.

Hoe meer goud er in een sieraad verwerkt zit, hoe duurder het sieraad. Over het algemeen is een sieraad van 9 karaat goedkoper dan een sieraad van 14 karaat. In sommige gevallen heeft het gehalte van het goud weinig invloed op de prijs. Dit zit dan in het maakloon en de ontwerpkosten.

Daarnaast heb je te maken met kleurverschil tussen de verschillende gehaltes. Hoe hoger het gehalte, hoe warmer de kleur van het goud. Zo is een 24-karaats geelgouden ring zichtbaar geler dan een 14-karaats geelgouden ring. Bij witgouden en rosegouden sieraden zie je geen kleurverschil tussen de verschillende gehaltes.Vind je het nog lastig om een keuze te maken over het goudgehalte? Of wil je weten welk materiaal het beste bij je past? Laat je dan adviseren door onze specialisten op locatie of mail of bel voor meer informatie. (Tip check ook onze kennisbank voor meer informatie over goudgehaltes)

×

Retourvoorwaarden aanzoeksring/verlovingsring

De ringen worden speciaal op maat gemaakt en valt niet onder de herroepingsrecht. Maar wij geven jullie natuurlijk wel de keuze om de ring te ruilen voor een andere maat of voor een andere ring. Uit meer dan 500 ringen kan je geliefde vast wel een mooie ring vinden bij TrouringenVoordeel.nl. Zie hieronder onze spelregels.

Retourneren geldt alleen voor deze aanzoeksring/verlovingsring en kan alleen onder de volgende voorwaarden retour worden gestuurd:

 • Unieke zichttermijn van 30 dagen na ontvangst van de ring.
 • Verlovingsring is ongedragen (passen is uiteraard mogelijk)
 • Verlovingsring is onbeschadigd.
 • Verlovingsring is niet gegraveerd.
 • De verlovingsring moet aangetekend retour worden gestuurd en kan eenmalig alleen worden geruild voor een ander model in dezelfde prijsklasse of andere maat. (Bij het terugsturen van de ring zijn de verzendkosten en de verantwoordelijkheid voor goed terugsturen voor de klant)
 • Voor een retourzending dien je eerst een mail te sturen naar info@trouwringenvoordeel.nl.
 • Je stuurt de pakbon mee of een eigen formulier met daarop jouw gegevens, welk maat de ring moet worden of het artikelnummer en de maat van een ander ring in dezelfde prijsklasse en vermeldt het bestelnummer op de bon.
×

Ringmaat tips

Een aanzoeksring/verlovingsring moet perfect passen. Natuurlijk, een ring kan altijd verkleind of vergroot worden, maar het is uiteraard veel beter als deze in één keer als gegoten past.

Vingers zijn van de linker- en de rechterhand verschillend in dikte. Dit klinkt alledaags, maar wordt een probleem als de ring niet past. Bepaal voordat u gaat meten aan welke vinger en aan welke hand de ring wordt gedragen. Verlovingsringen worden meestal om de ringvinger van de linkerhand gedragen.


Om de ringmaat van de ringvinger van je aanstaande te achterhalen heb ik hier een aantal tips voor je.

 1. Meet de binnendiameter op verschillende plaatsen. Een ring kan ovaalvormig zijn door het dragen en daardoor in de lengte anders meten dan de breedte.
 2. Een ring van haar om je eigen vinger doen en dan aftekenen tot waar de ring komt. Dan kun je bij de juwelier de juiste maat bepalen.
 3. De ring tekenen. Leg haar ring op een stuk papier en teken de binnenste cirkelen meet de maat op.
 4. Een ringenbos bestellen en haar ring op de juiste maat van de ring van de ringenbos leggen.
 5. Meet in het midden van haar ring de binnendiameter. Met de liniaal de maat meten. De mogelijkheid is ook aanwezig om de ring die haar goed past op een liniaal te leggen en de afstand binnen in de ring te meten